VM (i undanflykter)

VM (i undanflykter) 1

Utan att VM i det ena har hunnits avslutas påbörjas VM i något annat.

Så är det nämligen att hjulen måste rulla på trots krig och annat elände. I den senare kategorin räknar jag bland annat in så kallad ”klimatförändringar”.
Det är för övrigt ett märkligt faktum att just ”klimatförändringar” inte påverkas nämnvärt av idrottares och deras ledares, samt av funktionärers och publikens, resor över jorden. De reser säkerligen på samma sätt som de globalister som söker påverka våra åsikter mest i den specifika klimatfrågan, på något sätt klimatsmart som vi vanliga dödliga inte riktigt begriper.

När det gäller kriget i Ukraina har för övrigt en rapport¹ avhandlats i ämnen som påstås dra slutsatsen att ryssen ägnat sig åt taktikanpassning. Rapporten studeras med stor iver runt om i världen och ska tydligen konkludera att ryssen åtminstone lyckats med drönare eller UAV:er. Dessutom har ryssarna blivit duktiga på att slå ut, eller störa, GPS:en i den andra sidans drönare och robotar.
Ytterligare en sak som noteras är att man grävt ner sig och i stor utsträckning lyckas bita sig fast.

Detta renderar till lite eftertanke för svensk del. Frågan är nämligen hur i helskotta ryssen skulle kunna anfalla oss med marktrupp? Med viss nöd har den raggiga björnen lyckats hålla sig kvar i Ukraina. Men detta först efter att fronten koncentrerats och definitivt som resultat av ett stort innehav av kärnvapen som kommer användas om något NATO-land blandar sig i med reguljär trupp på marken.

Man kan undra vari det egentliga hotet mot Sverige ligger när vi skyddas av vallgraven Östersjön? Den loppbitne björnen klarar inte att samordna en markinvasion av en gammal sovjetisk delrepublik, än mindre att hota Sverige med någon reda.
Vore det någon reda med svenska politiker (man måste få drömma) så skulle den absoluta prioriteten vara att kraftsamla på luftvärnsförmågan, framför allt på Gotland, i det korta loppet samtidigt som ett kraftfullt invasionsförsvar byggs över tid.²

I fotbolls-VM gick det enligt en enad nation, jag anmäler dock en avvikande åsikt, bra för Sverige. I detta fallet innebär det bronsmedalj, jag tycker det är näst bästa tröstpriset.
Det bästa tröstpriset är givetvis silver och medaljen som egentligen räknas måste vara guld. Vid denna texts pressläggning är det oklart vilka länder som tar hem vad.

I en svensk kontext är givetvis brons något att räkna med. Rent faktiskt kommer givetvis inga guldmedaljer kunna räknas hem med mindre än att samtliga spelare och ledare förstår att det är en prestation i kraftig underkant. Tyvärr är det ett bistert faktum att det svenska samhället, och därmed också idrotten, hellre strävar efter mångfald än spetskompetens och undfallande bemötande snarare en dödlig konkurrens.
I en sådan miljö frodas medelmåttorna som visserligen kan ta sig långt men knappast hela vägen fram. Det tar liksom stopp på vägen och man nöjer sig med det näst, näst bästa istället för det absolut finaste.

VM i friidrott som nu pågår i Ungern lär väl inte heller det bli en framgångssaga även om just en svensk gångare startade med att bärga hem ett silver. I diskus är vi diskade och damernas längdhopp kan men verkligen tala om att svenskorna tappade hoppet, ingen tog sig vidare till final.

Just detta VM har för övrigt diskuterats ur andra perspektiv. Ungern har nämligen inte gjort sig känt för att följa de allmänna riktlinjer som anses kompatibla med värdegrunden. I det moderna Europa anses det som åtminstone avvikande och suspekt.
Vad värre är, Ungern synes helt immunt mot teorierna som säger att ett land som får del av västeuropeisk/amerikansk upplysning kommer bli västeuropeiskt/amerikanskt i sitt sätt att vara. Man har ännu inte hittat några undanflykter som kan förklara varför så inte är fallet!

Sammantaget är situationen som den var igår, det är mest en massa undanflykter. Sist men inte minst, jag står fast vid att Nato inte är för oss och att Swexit bör ske per omgående, helst redan igår!

  1. Meatgrinder: Russian Tactics in the Second Year of Its Invasion of Ukraine
  2. Samt fortsättningsvis omedelbart avsätta stollar till politiker som ens vågar andas om ”försvaret som ett särintresse bland andra särintressen”.