Världssorg

Världssorg 1

Man får vara glad åt det lilla i dessa tider. Som att solen inte skiner och duggregnet strilar ner, annars är detta sannolikt den mest deprimerade veckan på länge!

Att det är normalt svensk sommarväder är givetvis upplyftande av flera skäl. Det bevisar antagligen att jordens snara undergång i eld och rök inte är omedelbart förestående, trots värmerekord i USA och Kanada. Dessutom påminner det en gammal man som undertecknad, så pass gammal att jag ibland misstänker att jag från tid till annan börjar gå i barndom, om somrarna med mor och far när man satt och huttrade i en ouppvärmd sommarstuga.

Annars är det som sagt mest elände just nu.

Tidigare i veckan röstade en minoritet igenom att Löfven får bilda regering. Vad den vill och har för målsättning, förutom att vara jämställd, genusorienterad, maktgalen och allmänt översocialistisk, får vi dock vänta med att se. Såväl parlamentariker som ministrar var helt utmattade efter de senaste veckornas rabalder att semester togs ut i princip omedelbart efter omröstningen i kammaren.
Endast Löfven satt kvar på sitt departement någon dag extra för att rafsa ihop en ”regering” att presentera för landets statschef och dennes arvtagerska, man måste hålla på formerna.

Regeringsförklaringen får vi vänta med tills höga vederbörande har laddat batterierna och kopplat. Den är är för övrigt endast av teoretisk intresse. I praktiken vill Löfven sitta kvar som regeringschef till vilket pris som helst. Allt annat är av underordnat intresse.

Ytterligare elände är G20-mötet i Venedig
Samtliga G20-medlemmar stöder förslaget till ett nytt globalt regelverk för hur stora multinationella bolag ska beskattas, enligt Tysklands finansminister Olaf Scholz.
USA:s finansminister Janet Yellen, en av huvudpersonerna under mötet, säger på pressträffen att en global bolagsskatt kommer att gynna samtliga länder och öka världens skatteintäkter.

Enligt OECD, som alltså är namnet på en ekonomisk samarbetsorganisation och inte en psykiatrisk diagnos, kan föreslagna minimiskatten på 15 procent öka skatteintäkterna globalt med cirka 150 miljarder dollar.
I Sverige ligger samma skatt 2021 på 20,6 eller 21,4 procent beroende på när beskattningsåret börjat. Vi har emellertid andra saker att konkurrera med. Som billig energi och förhandlingsvilliga politiker på olika nivåer.

Eftersom vi ska slå upp vindsnurror på varje ledig gräsplätt utanför Stockholms tullar och överallt i havet (där inte politiker rör sig) tänker man sig att energitillgången är oändlig. Medborgarna kan för övrigt laga mat på Trangia-kök och slå åkarbrasor för att hålla värmen.
Dessutom jobbar hälften av oss snart under slavliknande förhållanden på något multinationellt plocklager. Har man riktig tur får man anställning på en serverhall.
Den som är riktigt politisk korrekt framlever livet som integrationslots och erbjuds återkommande vaccinationer för att i laga ordning kunna fara till Thailand 2 gånger om året ”för att koppla av från livspusslet”.

Ska jag vara riktig ärlig, vilket är ett dåligt karaktärsdrag om man aspirerar på en plats i riksdagen, är det inte så att jag gråter blod över att multinationella tjuv-bolag riskerar att få ett skattegolv att förhålla sig till.
Vad som bekymrar mig är att politikerna får blodad tand om de lyckas. Det är som vanligt du och jag som får betala eländet, både med pengar och frihet.

Multinationella tjuv-bolag kommer alltid undan. De slimmar och trimmar, anställer listiga jurister och ser till att få in kulorna på annat håll. Givetvis underblåser de också rimlig likriktning så länge det gynnar dem själva.
De som står på golvet och sorterar paket och vi konsumenter får på olika sätt notan i handen genom försämrade arbetsförhållanden och högre priser.

Våra höga vederbörande, de som i högtidstalen kallar sig folkvalda, kommer sannolikt att vilja likrikta fler saker ännu mer. Vilket leder till minskat nationellt självbestämmande, vilket leder oss ännu längre in i den globala likriktningens helvete.
Det passar den nuvarande vänstern som hand i handsken. Den nuvarande vänstern hatar nämligen ärligt och grundmurat att vi har unika nationalstater med ett historiskt arv att vårda. Allt ska vara en historielös soppa av modernistiskt och globaliserat trams innan de är nöjda, det uppnås bäst om man raderar ut nationalstaterna helt och hållet.

Det är därför det förtjänas att påpekas att en global bolagsskatt är en kriminellt dålig idé som borde förpassas till papperskorgen omedelbart!