Vår Samtids Dumheter

Vår Samtids Dumheter 1

Framtidens dom över vår samtids dumheter kommer givetvis bli hård.

En rättegång mot en man som haft ihjäl två karlar med kniv ska snart ta sin början. Bakgrunden är att de två numera hädangångna klättrat upp på den förstnämndas balkong, brutit sig in i lägenheten för att därefter möta sin baneman.
I vilket sunt samhälle som helst skulle saken därmed vara klar.

De som brutit sig in skulle transporteras till bårhuset för vidare befordran till närmaste grav, mannen som haft ihjäl dem avtackas av den lokala polischefen och försäkringsbolagen få reda upp i röran om vem som ska ta kostnaden för röjning och städning.
Men som bekant lever vi inte i den bästa världar, vi lever i Sverige.

I Sverige anses det fullt legitimt att man ska åtalas och sannolikt straffas för att man försvarar sig i sitt eget hem. I Sverige har vi nämligen ett så kallat ”våldsmonopol”, och det står polisen för. Visserligen fungerar det bara sådär även när det inte skickar utredare till Ukraina, men ”våldsmonopol” är det likafullt.
Blir du överfallen i ditt eget hem får vänligt men bestämt deskalera situationen (sätta på kaffe?) medans polisen möjligen överväger att skicka en patrull, om den inte är upptagen annorstädes i världen med att sprida våra svenska värdegrunder.

För övrigt är sannolikt förövarna utsatta och offer på sitt sätt, det får vi inte heller glömma. Hur skulle du må om du vore uppväxt i ett utsatt område med suboptimalt integrerade föräldrar, det tänker vi sällan på!

Finge Klassiskt Liberala Partiet bestämma vore det mycket enklare. Vi anser nämligen att ditt hem är din borg, för att freda det är du välkommen att använda mer våld än nöden kräver.
Den djävul som inte får komma över bron, men gör det ändå, lär sig den hårda vägen.

En annan samtida dumhet är människors, eller om det ska vara ”människors”, tvångsmässiga så kallade skönhetsoperationer.
En sak vi alla till mans kan invända är att det alla gånger inte blir vidare mycket skönhet som slutresultat. Ofta är det istället ganska groteska uppenbarelser man får det tveksamma nöjet att skåda.

Det är emellertid inte alla operationer som vi ser slutresultatet av. En svensk kvinna i 30-årsåldern meddelade häromdagen att hon i Turkiet, varje svensk Nato-kramares hatland no. 1, låtit utföra en operation av sitt underliv. Min stränga borgerliga uppfostran förbjuder mig att ta det uttryck hon använde i min mun.

Hur som helst, texten var för en samtidskritiker som undertecknad ganska intressant läsning. Vanligtvis får hon sina tydligen återkommande operationer utan kostnad mot att hon marknadsför klinikens resultat på sociala medier (denna betalade hon dock ur egen ficka).
Det går att förklara på följande sätt: hon försöker bekämpa sin dysmorfofobi¹ och marknadsför resultatet.

Eftersom hon sannolikt lever på att uppfattas som sexuellt åtråvärd och/eller inte orkar ta tag i problemet så är det på modern marknadsföriska en ”win-win” för alla parter.
Hon får tillfällig ångestlindring och kan dra in pengar, kliniken i Turkiet får nya kunder och tjänar också pengar och unga oförståndiga människor tror att att det ska vara på detta sättet och så vidare.
En och annan moderat riskdagsman, och för övrigt andra snuskgubbar också, trivs nog alldeles utmärkt med att fantisera över bilder på henne och henne olyckssystrar.

Vi andra kan fundera över ett samhälle där unga kvinnor på fullt allvar skönhetsoperera sina underliv.
Hur blev det så och vad kan man göra för att mota dumheterna i grind innan den västliga civilisationen som sådan går under totalt?

Här står nämligen politiken maktlös. Klassiskt Liberala Partiet kan inte lägga sig i vad människor frivilligt gör med sina kroppar. Inte heller kan vi, hur gärna vi än vill, anlägga några moraliska synpunkter på sakernas tillstånd.
Det är upp till civilsamhället att inse situationens allvar och intervenera i situationen. I första hand måste föräldrar ta tag i det och växla fokus från sina egna behov av att leva fullödiga liv och kraftsamla till sina barns fromma.

Om inte har vi kanske inga framtida ättlingar som kan skratta över våra urbota dumheter!

  1. För er som inte har koll på alla märkliga tillstånd en människa kan drabbas av är detta en sammanfattande länk .