Vänsterpartiet

Vänsterpartiet 1

Vänsterpartiet ondgör sig i ett inlägg på Twitter över ”att vi låter människor drunkna inför våra ögon”.

Det gäller situationen i Medelhavet, Europas vallgrav mot Afrika, där skamlösa flyktingsmugglare fraktar människor på skorvar som i de flesta fall bara med knapphet kan kallas sjödugliga.
Vänsterpartiet ”kräver” vi ska göra följande:

1. ”sätta igång livräddningsinsatser”
2. ”öppna lagliga vägar att ta sig till EU. Annars måste människor på flykt fortsätta anlita smugglare”

Punkt nummer 2 har vi institutioner som kan hantera i alla europeiska länder, i Sverige kallas den riskdagen, och för Europa själv, EU-parlamentet.
Det kallas för ”demokrati” och det är där Vänsterpartiet får harva den frågan bäst de kan. Mitt stalltips är att de kommer få svårt att få gehör för sina önskemål eftersom den vanlige medborgaren, som vanligtvis inte är vänsterpartist, tycker att det kan vara nog med folk från Afrika att hantera härstädes redan nu.

Vad gäller ”livräddande insatser” så kan faktiskt Vänsterpartiet, ensamt eller i samarbete med andra riskdagspartier, agera redan nu!
Jag noterar nämligen att Partibidragsnämnden för 2023 har betalat ut inte mindre än 15 153 408 kronor till partiet. Tittar man på samtliga partier i riskdagen som normalt betraktas som gravt vänsterblivna¹, inklusive det på repet hängande Centerpartiet (eller Cekten som vissa föredrar), så uppgår partistödet till nästan 84 miljoner kronor.
En substantiell summa pengar att lägga ut på ”livräddningsinsatser” som ökar med flera miljoner om vi också räknar in det stöd som Partibidragsnämnden utbetalar till gravt vänsterblivna riskdagspartiernas kvinnoorganisationer, 7 470 410 skattekronor för att vara exakt.²

Nu kan det tänkas att det blir gny och gnäll eftersom partistöden förmodligen avser täcka andra utgifter. Men även om man bara tar 10 procent räcker det till ganska många flytvästar från Biltema som betingar ett facilt pris på 199 svenska kronor. För att öka känslan av solidaritet kan man med fördel packa ihop dessa på lådcyklar, som jag antar finns i stort antal hos dessa partier, och cykla ner med dem.

Pengarna bör annars räcka till att skicka ner informatörer som kan tillbringa sommaren om att informera om farorna, eller flygbiljetter till de mest ömmande fallen.
Den största fördelen för oss skattebetalare är att pengarna redan är norpade från oss. Vi slipper punga ut en gång till!

Som pedagogiskt projekt för riskdagens mest notoriska vänster är det också ett utmärkt initiativ. De får lära sig att pengar har ett värde, att pengar inte kommer från en mystisk källa i skogen och känna arbetets glädje när de ska cykla genom Europa. En slags teambuilding som de säkert kommer minnas med glädje!

Själv stannar jag i Sverige, utan partibidrag, och fortsätter mitt arbete att med att på aggressivast möjliga sätt lämna människor ifred.
Jag kommer också framhärda i min åsikt att alla människor kan göra att aktivt val. Antingen resa i ett knappt sjödugligt flytetyg och riskera drunkning, eller inte resa i ett knappt sjödugligt flytetyg och inte riskera drunkning.

  1. Alla är givetvis vänster i riskdagen, men det finns gradskillnader i helvetet.
  2. Jag antar att folk önskar kontrollräkna, hemsidan med uppgifterna hittar ni här.