Vänstern

Vänstern 1
Vi är många som tycker att vänstern bör skärpa till sig.

Det tragiska knivmordet under Almedalsveckan är givetvis något som vänstern inte tvekar att försöka kapitalisera på.

Följande fakta är oomkullrunkeliga.
SKR:s psykiatrisamordnare knivhöggs till döds av en man. Enligt polisen är han helt uppenbarligen inte i bästa psykiska skick. Vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen uttalar åklagaren att motivet är psykisk ohälsa.

Mannen har en bakgrundshistoria som ytlig supporter av Nordiska motståndsrörelsen, en svensk neonazistisk organisation. Han har närvarat vid ett antal av deras demonstrationer, skrivit insändare till deras ”kamporgan” och beställt klistermärken från deras webbshop.

För vänstern är detta för mycket att smälta.

Liberala nyhetsbyrån har under dagen gått fullständigt bärsärk och författat en ledare publicerad i Hallandsposten som rakt av påstår att det är ”Ett dåd riktad mot svensk demokrati”
Som bevis härför tar man upp att vänsterns eget propagandaorgan Expo meddelat att han ”varit aktiv i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen…”

Liberala nyhetsbyrån och Hallandsposten, som normalt brukar berömma sig för att bedriva sin verksamhet med oklanderlig källkritik, har sannolikt missat att NMR själv tillbakavisar alla sådana påståenden.
Jag antar att det beror på ett mycket enkelt faktum, nämligen att det inte passar i deras bild av hur världen ska fungera.

De tar nog sin påstått folkbildande funktion på för stort allvar helt enkelt. I detta fallet fann man ett utmärkt tillfälle att balansera upp muselmanska upplopp och dito statshotande verksamhet med den för vänstern så hotfulla ”extremhögern”.
Eller för att förklara det på enklast möjliga sätt. Vänstertrollen kapitaliserar fullkomligt skamlöst på ett tragisk och avskyvärt mord.

Att vänstern kommer att lära sig något av detta fallet är nog tyvärr att vara väl optimistisk. Så är det nämligen att de är i desperat behov av en gemensam fiende att vända sig emot. Vilket givetvis inte är helt lätt när man av principiella skäl vill inkludera alla möjliga och omöjliga typer i det västerländska samhället.

De lättaste är att kalla alla som inte håller med en för ”extremhöger” och ta varje tillfälle i akt att klumpa ihop denna i en enda stor homogen terroristisk massa.
Vi kan i sammanhanget notera att en högprofilerad så kallad ”sexolog”, författare och högerprofil fick på skinnet för att hon intervjuades som vittne till dådet.
Anledningen till att hon inte skulle fått uttala sig skulle givetvis vara att hon betraktas som ”högerextrem”.

Det är för normalt funtade människor, du och jag, givetvis omöjligt att förstå vad som på djupet rör sig i vänsterblivnas hjärnskrymslen. Frågan är om vi egentligen vill veta?
Men i och med det tragiska mordet på en kvinna i Visby har vi fått ytterligare pusselbitar att lägga. Bilden som framträder är inte vacker…

  1. Hallandsposten