Vänsterliberalernas Trollfabrik

Vänsterliberalernas Trollfabrik 1

Min lokalblaska Hallandsposten går på tisdagen till hård attack, som vanligt, mot folk som tycker annorlunda och är redo att riskera heder och ära för att driva sin sak.

Denna gången är det barnmorskan Ellinor Grimmark och hennes juridiska ombud Ruth Nordström som får sig en släng av vänstersleven i ansiktet.
För er som inte känner till ärendet är det Ellinor Grimmark som drivit samvetsfrågan att slippa hålla på med preventivmedel och abort i sin yrkesutövning som barnmorska.

Hallandspostens ledarsida betecknar sig som oberoende liberal och älskar att hugga tänderna i dylika frågor och nogsamt redovisa vad man bör, eller inte skall, tycka i dylika frågor.

Ellinor Grimmark och hennes juridiska ombud har drivit frågan om vad hon skall göra som barnmorska ända till Europeiska domstolen. Densamma har nu nekat Ellinor resning. Med andra ord får hon fortsätta att vara yrkesverksam i Norge där arbetsgivarna tydligen är mer anpassningsbara till arbetstagarnas samveten.

Om abort kan man ha många åsikter. Från den ena extremen där det mer eller mindre är en vedertagen preventivmetod, till den andra där abort under alla omständigheter skall vara förbjuden.
Sålunda är det utmärkt att göra politik av det. Vilket man också gör.

Hallandspostens ledarsida som anser sig vara en moralens likriktare utropar malligt ”Fortsätt bekämpa det förklädda abortmotståndet”.

Man räknar sedan upp advokat Ruth Nordströms, i deras tycke, tveksamma meriter. Bland annat medlem i Livets Ord, ledare för Scandinavian Human Rights Lawyers (som tydligen har nära kopplingar till Livets Ord).
Ja, det är det ena med det tredje. Om man får tro Hallandspostens ledarsida och Malin Lernfelt som skriver texten är det mörkrets makter som har gått åstad för att förtrycka alla jordens kvinnor.
Ellinor Grimmark är blott och bart en bricka i spelet för det ”förklädda abortmotståndet”.

Jag kan tycka att både Ellinor och Ruth är väldigt öppna med vad de tycker och vill, vilket renderar dem heder. Anledningen till att frihetsälskande kryptovänsterister som Malin Lernfelt går i taket är givetvis att det alls finns människor som inte delar hennes åsikter om vad som är rätt och riktigt.
Människor som inte tycker som vänstern anses av densamma som förtappad och ond. Vad som är rätt och riktigt bestäms av kollektivet, det personliga samvetet är en kuriositet som kan beskrivas teoretiskt och skrattas åt. Man får aldrig i aktiv handling utöva det.

Min åsikt om abort är mycket enkel och i många kretsar där jag umgås högst kontroversiell. Sist och slutligen är det upp till kvinnan och behandlande läkare vad man ska göra. Ingen annan ska lägga sig i med lagstiftning eller rida på sina höga hästar.
Vad gäller Ellinor Grimmark kan jag tänka mig att hon i allra högsta grad var medveten om utfallet av sin vägran att befatta sig med preventivmedel och abort i Sverige, hon tog en kalkylerad risk.

Det som är intressant med Grimmark är emellertid att hon verkligen tog den risken. Att hon visade sig ha en ryggrad och tog fajten mot systemet. Frågan är om det inte är just där skon klämmer för Malin Lernfelt och hennes ytterst politiskt korrekta medhen?

Inte bara att det finns människor som har andra åsikter än dem som man ska ha. De är dessutom redo att mopsa sig så pass att de kräver sin rätt att leva efter de principerna! Särskilt i Sverige där en allt nervösare och oroligare medelklass gör allt för att passa in i en allt trängre och rigidare åsiktskorridor…

Sådant går inte för sig, det begriper vem som helst. Särskilt när det gäller en så helig sak som aborträtten. Det är därför den goda (?) ledarskribenten skäller Ellinor Grimmark för att ingå i en internationell komplott när hon egentligen bara följer sitt samvete.

Precis som du som läsare och jag som skribent också är ondskefulla civilisationsomstörtare för att vi inte delar vänsterns narrativ.
Om man som vänstern begår upplopp och raserar städer, river ner statyer, hindrar bil- och flygtrafik och springer på menspartyn (samt storögt begapar gigantiska ”konstverk” av kvinnliga könsorgan) är man upplyst.

Vad Hallandsposten vill göra med sin kommentar om Ellinor Grimmark och Ruth Nordström är att som vanligt att utmåla dem som inte ”tycker rätt” som monster.
Det är med andra ord vad vi förväntar oss av den vänsterliberala trollfabriken!