Vad vill det goda folket i Säffle?

Vad vill det goda folket i Säffle? 1Alla som kandiderar till riksdagen i valet 2022 bör avkrävas ett svar på frågan om vad det goda folket i Säffle vill.
Jag kan garantera att svaret från de flesta kandidaterna kommer att vara mycket avslöjande!

Vi får givetvis undanta alla politiker som kandiderar på värmländska mandat, alldeles särskilt riksdagsman Daniel Bäckström (C) som varit kommunalråd i Säffle, från enkäten. Deras lokalkännedom är för stor.

De återstående bör dock ställas mot närmaste vägg och avkrävas ett skyndsamt svar utan möjlighet att konsultera varken mäktiga sökmaskiner på nätet eller nervösa partiledningar och valstrateger.

För undertecknad, riksdagskandidat Jönsson, är det busenkelt.
Vad det goda folket i Säffle vill vet dom bäst själv!

Jag kandiderar nämligen för ett parti som önskar att politikerna i Stockholm ska lägga sig i sina högsta chefers, alltså väljarnas, liv så lite som möjligt.
En sak är nämligen helt säker. Vad som går hem i Säffle kan vara rena rama katastrofen i Glommersträsk eller Kråketorp.

Tyvärr är det så att jag kommer vara väldigt ensam i riksdagen om att företräda åsikten om att väljarna i största möjliga mån ska lämnas ifred som de vuxna människorna de är. Det riktigt ledsamma är att de flesta väljare inte heller vill bli behandlade som vuxna människor.
I Sverige råder närmast ett patron/klientel-förhållande mellan riksdagspolitikerna och valmanskåren, eller om det kanske ska kallas valhenskåren.

I korthet går det till så att politiker från olika partier, i princip alla i riksdagen är olika nyanser av rött, utställer tanklösa löften till folket om vad de vill åstadkomma. Folket röstar på det parti som utlovar den mest lysande framtiden. Förvånansvärt ofta med en prislapp som varken politiker eller folket reflekterar särskilt mycket över.

Talar vi om Miljöfascisterna, eller Miljöpartiet i dagligt tal, är deras klienter en välbeställd urban medelklass med klimatnoja och ångest för att människor i mellanöstern kanske far illa.
Rösta på oss så använder vi skattepengarna till huvudlösa klimatprojekt och gymnasieamnesti, säger Miljöfascisterna (eller om det var Miljöpartiet). Tack för det säger den nervösa urbana medelklassen och röstar på MP!

Såssarna, eller Socialdemokraterna, har förfinat projektet så långt att de helt enkelt skamlöst importerar väljare. Gärna kulturellt avvikande samt illa utbildade, som kan tubbas att stödja partiet mot ekonomiskt stöd till ett i sammanhanget relativt gott liv i Sverige

pseudoLiberalerna, den svenska politikens blindtarm som ingen förstår nyttan av, vill av ganska oklara skäl förbjuda minkfarmer. Jag kan hålla med om att de inte riktigt passar in i mitt teoretiska resonemang.
Det är å andra sidan ingen vettig människa som begripit vad det partiet sysslat med den senaste mandatperioden. Förutom då ett utdraget politiskt självmord.

Nu kommer givetvis människor protestera och påpeka att själva syftet med valsystemet är att riksdagshennen har förankring i lokalsamhället.
Det må så vara om man tror på att exempelvis förut nämnda Daniel Bäckström från Säffle har en helt magisk förmåga att få genomslag för säfflebornas specifika önskemål på riksplanet. Daniel är förövrigt ordinarie ledamot i försvarsutskottet. Men några nya regementen eller försvarsindustrier lokaliserade till Säffle har inte noterats under hans tid i riksdagen. Det kan vara så att Daniel kämpat förgäves för säfflebornas önskemål om ett pampigt regemente i staden.
Mer troligt är dock att det goda folket i Säffle är intresserade av helt andra saker. Saker som de gott kan få bestämma själva om, utan inblandning från Stockholm.

Det är det som är själva poängen med den politik jag vill föra i riksdagen. Besluten om vad som ska hända och ske i Säffle ska fattas utan inblandning från riksdag, regering och departement i Stockholm.
Nationella myndigheter ska också hålla sig borta.

Ingen annan än de goda folket i Säffle vet vad som är bäst för dem själva.
En röst på mig och Klassiskt liberala partiet är en röst på mer civilsamhälle och mindre stat.
Det är dags att vi uppgraderar synen på folket från valboskap och skattehjon till fullvärdiga medborgare som kan anförtros att besluta själv om sina egna liv!