Vaccinerad och Avmaskad!

Vaccinerad och Avmaskad! 1

Som en av mina patienter, en gammal man väl över 90 med huvudet på skaft, sa till mig för ett par veckor sedan.
Nu, unge man, är man precis som hunden. Vaccinerad och avmaskad!

Även om jag själv identifierar mig som så kallad Transvaxxare, vaccinerad utan att vara det, konstaterar jag att det för en karl på plus 90 klart är trevligt att få känna lite frihet och träffa alla ungar efter dryga året i isolering.
I min värld är det för övrigt så att vuxna människor bestämmer helt själv vad de vill göra med sina kroppar.

Idag, första juli i (o)herrans år 2021, öppnar tjänsten för digitala vaccinationspass i EU.
Vaccinationspasset, eller covidbeviset, är ett dokument som bevisar att du fått vaccin mot covid-19 och hur många doser du fått.
Intyget ska kunna visas upp digitalt eller i pappersform vid gränspassager i samband med id-kontroll. Än så länge krävs det i Sverige att du har ett svenskt personnummer för att tillskansa dig dokumentet.

Överallt där man läser om det omnämns vaccinationspasset som gratis, vilket givetvis är ren lögn och förbannad dikt. Precis som vaccineringen har det en kostnad.
Precis som med vaccineringen är det vi skattebetalare som hystar upp med stålarna.
Sålunda tillkommer ingen kostnad förutom skatten vi redan betalt. Men att vara så korrekt när man marknadsför eländet går givetvis inte. Människor skulle nog bara bli förvirrade då.

Covidbeviset skaffar man sig enklast genom att i vederbörlig ordning låta bespruta sig. Inom sju dagar rapporteras ärendet till Nationella vaccinationsregistret. Därefter kan man logga in med e-legitimation på covidbevis.se och hämta ut eller spara det åtråvärda beviset för sin lydnad gentemot statsmakten.
Att större delen av befolkningen registreras i jättedatabasen Orvar verkar ingen ha några problem med,
I framtiden när man söker jobb, bostad, banklån eller något annat åtråvärt ska det bli intressant att se vad som händer med oss som inte är registrerade!

En märklig egenhet är att det kan skilja sig från land till land inom EU huruvida det krävs en eller två doser för att få resa in. En del länder godtar bara beviset om det gått 14 dagar efter sista dosen.
Covidbeviset är giltigt i 90 dagar men kan laddas hem gratis hur många gånger som helst om man exempelvis tappar mobilen. Praktiskt för myndigheter som vill hålla koll på dina suspekta resvanor.

Inom EU är det inget krav att ha covidbeviset till hands. Våra höga vederbörande har bara tänkt att det ska underlätta resandet.
Fast givetvis vill man inte att allt ska återgå till det prepandemiska mischmaschet av fri rörlighet och okynnesresande. Olika länder kan alltså kräva olika typer av intyg och test. Kolla noga med lämpliga instanser innan du ger dig ut med kappsäcken!

Eftersom jag är en hederlig karl som inte i någon större omfattning känner lust att förflytta mig över land- eller sjögränserna i sommar heller, samt givetvis Transvaxxare av födsel och ohejdad vana, blir det avstå besprutning och vaccinationspass.
Om jag måste smida internationella politiska konspirationer får jag lösa det på annat sätt.
Att slippa registreras i ytterligare en jättedatabas är en lisa för själen.

Vad ni andra gör lägger jag mig av princip inte i. Ni är vuxna människor och gör vad ni finner bäst!