Utrensning!

Utrensning! 1

Enligt vad man kan läsa sig till har såsseriet beslutat sig för att städa upp i det mäktiga verkställande utskottet.

Bland annat ska sidoorganisationen Tro och Solidaritet, som lite blygsamt kallar sig för partiets ”moraliska kompass”, förlora sin förslags- och yttranderätt därstädes. I det specifika fallet beror det sannolikt på att just den kompassen snurrat ganska vilt under de senaste åren. Det verkställande utskottet är trötta på vinddraget som mest medför svåra förkylningar för partiledningen.

Att även även S-kvinnor, HBT-S och S-studenter förlorar sina röster i den högsta ledningen, är utslag av samma sak. S ledning är sig själva nog och upplever sig nog inte behöva fler tokigheter att hantera förutom dem som kommer från MiljöPhascister, Cekten och V.
Det får helt vara lite nog med de olika perspektiven om det någon gång ska bli ordning på partiet.

Jag själv, som kanske inte direkt är i den positionen att jag anses värd att lyssnas på av såsseriets yppersta elit, ska dock i all blygsamhet komma med ett förslag till organiseringen av utskottet.

Det hände sig så att jag av transporttekniska skäl var tvungen att slänga mig i en taxi för att ta mig till jobbet. Chauffören visade sig vara extraknäckande pensionist och enligt egen utsago ”gråsosse”.
Tidigare i livet hade han jobbat på posten, efter pensioneringen var evig ledighet honom för svår att bära. Alltså skaffade han taxi-kort och transporterade nu alltså runt på ett riktigt högerspöke.

Det är människor som honom S borde ge förslags- och yttranderätt i verkställande utskottet. Då skulle de sannolikt få upp ångan på nolltid. Eller så borde de givetvis inte göra det eftersom de då skulle få upp ångan på nolltid.

Han förklarade bland annat för mig att han som ordförande i en lokal idrottsförening var tvungen att ha med ett avsnitt om värdegrund i stadgar och årsredovisning.
När jag förklarade att dylikt klarade jag mig utan eftersom mina föräldrar uppfostrat mig till att klara mig utan en sådan fick jag allt ett igenkännande skratt. Jag tolkade det som att extraknäckande gamla ”gråsossar” också klarar sig bra utan värdegrund, för övrigt brukade revisorn endast skumma avsnittet.

Jag vågar ta gift på att just detta med värdegrunder, likabehandling, genus, anus och en hoper andra moderna beteckningar som ingen vettig människa har ork att bry sig om är de snart utsparkade sidoorganisationernas största bidrag till socialdemokratin.

För övrigt är det väl så att just Tro och Solidaritet med sin förment ”moraliska kompass” bidragit med en högst allmän ”tro” som svårligen varit västerländsk kristen. detta eftersom ”solidariteten” som S visat mest rört muselmaner från främre Orienten.

S-kvinnor måste rimligtvis vara ganska nöjda med att just en kvinna blir ordförande för hela rasket. ”Värsta Tjejgänget”, eller vad de nu kallar sig inom skål och vägg för väl se till att ha henne som stående gäst på sina spa-retreater (om de sysslar med sådant) för att påverka politiken.
Det lär Magdalena Andersson behöva bjudas på i riklig omfattning med tanke på hur det politiska landskapet ligger just nu.

S-studenter har det klart lite besvärligare att få en lämplig kanal in i den högsta ledningen. Vilket borde lära dem att vässa sin argumentation och hitta ny vägar att påverka. Precis som det ska vara när man, kvinna och hen är studenter. Nämligen att lära sig utan att få allt serverat på ett silverfat.

Besvärligast blir det klart för HBT-S. Dessa stackare upplever sig säkert drabbade av det heteronormativa förtryck som denna åtgärd helt klart är ett uttryck för.
Det är ju inte precis så att allt och alla tar deras parti hela tiden ändå. Nästa års Pride-festivaler kanske urartar i besvärliga upplopp?

Själv tror jag att åtgärden i bästa fall har en marginaleffekt på rörelsen. Saken är nämligen den att de flesta svenskar, både etniska och många andra, har tröttnat på socialdemokratin som sådan. Man har helt enkelt nått vägs ände och saknar möjlighet att förnya eländet.
Jag och många med mig ser fram mot att rörelsens förfall accelererar ytterligare!