Upproret i Filipstad
Vem tror på den svenska skolan?
Politikerna, såklart!
Givetvis gäller det inte förmågan skolan (eventuellt) besitter att lära kravallknotten läsa, skriva, räkna och andra nödvändiga färdigheter. Nej, det gäller allt annat som är nödvändigt i ett socialistiskt mönstersamhälle. Till exempel integration.
I Filipstad, som bland annat utmärks av att ha den sjunde lägsta medianinkomsten i Sverige och den tredje högsta andelen bidragsförsörjda personer bland Sveriges kommuner, fortsätter integrationsarbetet med oförminskad styrka.
Kommunen skall till hösten slå samman F-6-skolorna.
Bakgrunden är följande.
Under flyktingvågen 2015, då Sverige översvämmades av läkare, ingenjörer och annat folk med gedigna kunskaper och en brinnande vilja att integrera sig i ett västerländskt samhälle, så råkade Filipstad få de erbarmliga stackare som inte var läkare, ingenjörer eller hade några gedigna kunskaper och brinnande vilja att integrera sig.
Attans också, kan man säga så här i efterhand. Just Filipstad, som inte heller innan 2015 var navet för kunskapsintensiv fin-techindustri, har inte mått så bra av experimentet.
Tittar man på ekonomifaktas hemsida om Filipstad konstateras att andelen företagare är den femte lägsta i landet. Nyföretagandet är det lägsta i landet.
Tufft läge, med andra ord. De äldre av de nyanlända anses väl redan förlorade. Man kan anta att dessa till stor del utgör den där tredje högsta andelen bidragsförsörjda personer bland Sveriges kommuner.
Eftersom Filipstad också, som lök på laxen, har den lägsta andelen andelen högutbildade bland Sveriges kommuner så står inte heller internationella spjutspetsföretag på kö att etablera sig på orten. Inga andra företag heller för den delen. Filipstad ligger en bit från allfartsvägarna. Jobbvägen till integration verkar stängd, nyckeln till dörren är borta!
Den av S och V ledda kommunen får alltså ta till andra metoder. Om den äldre generationen är förlorad hoppas man på de yngre.
Skolan är receptet som ska ge framgång!
Synd bara att en del av befolkningen i Filipstad som är svenskar av födsel och ohejdad vana inte tycker att projektet verkar lyckat.
På sitt eget grovhuggna och folkliga vis oroar de sig för sina barns framtid. Bland annat att barnen ska börja tala så kallad rinkebysvenska.
Kommunalrådet på orten oroar sig för att det kommer bli gängbildningar om inte integrationsprojektet blir av. Utbildningschefen talar i lugnande ordalag om att ingen av de nuvarande två skolorna har några ordningsproblem, sålunda är det inte av den orsaken skolorna ska slås ihop.
Det är bara en fråga om integration.
En ytterligare märklig omständighet i fallet är att barn- och utbildningsförvaltningen i Filipstad dras med ett underskott på 20 miljoner kronor. Sammanslagningen görs dock inte för att spara pengar.
Det är bara en fråga om integration.
Nåväl.
Föräldrarna i Filipstad lackade alltså ur. Man startade en namninsamling för att få till en folkomröstning om saken. Ett tillräckligt antal namnunderskrifter samlades in och en folkomröstning skall avhållas.
Fast till hösten. När skolterminen har startat och sammanslagningen är ett faktum.
– Jag måste få förberedelsetid på mig, det handlar också om demokrati, säger kommunstyrelsens ordförande, Åsa Hååkman Felth (S)
Det är ju pandemiska dödsmördarvirus-tider. Valet ska coronasäkras och det ena med det tredje. Kostnaden beräknas till 430 000 kronor.
Vanligt folk, sådana som jag och det goda folket i Filipstad som oroar sig för sina ungars framtid, begriper inte sådana saker. Säkert är det så att kommunstyrelsens ordförande, Åsa Hååkman Felth, känner det som ett politiskt misslyckande och personlig förolämpning att den första folkomröstningen i Filipstads historia avhålls under hennes mandatperiod.
Det framstår ju onekligen mer som en misstroendeomröstning än något annat.
Folket vägrar helt enkelt delta i politikernas integrationsprojekt. Folket i Filipstad är ena svikare när de står upp för sin rätt att ha en åsikt som avviker från den politiska majoriteten.
Det finns mycket vi kan lära oss om i situationen i Filipstad. En sak är givetvis att massinvandring är en dålig idé.
En annan sak är att man inte ska ge politiker, varken lokalt eller nationellt, för stor makt. Den läxan är kanske den viktigaste av dem alla, ödmjuka politiker som lyder folket har vi för få av i Sverige.
Låt oss ändra på det i valet 2022!