Trumpeten

Trumpeten 1

Donald Trump, Trumpeten, har att se fram mot ett helt igenom politiskt motiverat åtal.

Så kan det gå när man tjurar emot det politiska etablissemanget i USA och ställer till ett fasansfullt liv och kiv. Vi ska väl heller inte underskatta den aktuella åklagarens egna politiska ambitioner. Inom tillräckligt vänsterblivna kretsar måste det anses vara en synnerligen god merit att ha fällt Trumpeten i domstol.

Eftersom man inte kunnat sätta dit Trumpeten för något annat och 2024 års presidentval hastar allt närmare så fick det väl rent allmänt ses som hög tid att komma till skott. Om inte anser nog USA:s politiska högdjur att en process mot Trumpeten så att säga kan splittra valhenskårens fokus.
Själv har jag egentligen bara en relevant fråga, har de funderat över vad som händer om de får karln fälld?

I sak är, vad jag förstår, åtalet mycket enkelt. Det gäller helt enkelt fiffel med kampanjmedel och inte några moraliska synpunkter på vad Trumpeten sysslat med.

Att man skulle kunna ha några moraliska synpunkter på Trumpetens handlande är uteslutet av flera skäl.
För det första inträffade händelsen långt före det att Trumpeten ens funderade på att bli president. För det andra har faktiskt åtminstone en demokratisk president, för att tala klarspråk, bokstavligen blivit tagen på sängen (fast det var egentligen Ovala rummet) med fingrarna i syltburken (som rent faktiskt bestod av en cigarr i en kvinnas kroppsöppning) och klarat sig någorlunda helskinnad ut ur det äventyret.

Stormen som Trumpeten hamnade i är dessutom just den slags kvinna som man förväntar sig i dylika sammanhang. Inte den praktikant som demokraten Bill, enligt egen utsago, ”inte hade haft sex med”.

Åtalet får alltså konstrueras utifrån faktumet att betalningen för kvinnans tystnad skedde ur den kampanjkassa som Trumpeten förfogade över när han valdes till president. Vad jag förstår ska det vara så att en gammal vapendragare och tillika advokat ersatte kvinnan med egna medel och sedan fick betalt av Trumpeten.

En rimlig slutsats vi kan dra av just den åtalskonstruktionen är att den politiskt färgade åklagaren med visshet är ganska säker på att något liknande inte står att finna hos någon närtida demokratiskt president. Vi kan också hålla det för sant att den nuvarande mannen på posten föredrar yngre kvinnor än de Trumpeten kastar lystna blickar på. Åtminstone så unga att de knappast kräver hundratusentals dollar för att hålla tyst.

Då kommer vi till knäckfrågan, vad händer om Trumpeten blir fälld?
I bästa fall uppstår bara ett oherrans liv som statens mer repressiva institutioner med viss svårighet kan slå ner. I värsta scenariot slits USA sönder och samman av inbördeskriget version 2.0.

Fast det är klart, varför skulle ett sönderslitet USA av nödtvång vara något dåligt? För många amerikaner är det en önskedröm.
Vänstern kan få sina enklaver att bedriva sin aparta verksamhet i och högern resten att göra något produktivt med. Det skulle bli en vinst för alla amerikanska parter.
För Sveriges del skulle det innebära att vi slipper Pax Amerikana och inte riskerar att dras in i något framtida USA-inspirerat krig.

Problemet med ett sönderfallande USA ligger på det globala planet. Hur man än vrider och vänder på steken så är det nämligen så att det maktvakuum det skulle lämna efter sig obönhörligen måste fyllas med något annat.
Jag kan inte påstå att jag ser fram mot en världsordning under exempelvis kinesiskt välde. Vi är nog många som har bättre saker för oss än att försöka gå med i den kommunistklubben.
Att EU skulle kunna utgöra en stabiliserande faktor är för övrigt skrattretande och behöver givetvis inte ens diskuteras.

Förhoppningen är därför att Trumpeten lyckas skjuta åtalet i sank och bli president än en gång. Han är nämligen den enda rimliga lösningen för att få stabilitet i världen.
Det finns en sak han kan bättre än någon annan, fullständigt strunta i konventioner och sociala tabun. Han kan ta saker för vad det är. Han är den perfekta hybriden mellan diktator och folkvald politiker, detta till skillnad från alla sina kontraparter både när det gäller diktatorer och ”demokratiskt” valda statsledare.

Att han kommer bli helgonförklarad av höger-högern i USA är ett billigt pris att betala för stabiliteten!