Stilla eftertanke

Stilla eftertanke 1
Vi lever i oroliga tider. Ibland måste vi sålunda sätta oss ner och ägna oss åt stilla eftertanke!

I min egen hemstad Halmstad går det sådär med vaccineringen mot dödsmördarviruset. Som bekant är det nu dags att administrera den tredje av ett ännu okänt antal doser.
Tyvärr, för alla inblandade, var det för ett par månader sedan bara nödvändigt med två doser. Varför den storskaliga besprutningsorganisationen helt sonika plockades ner när allt var färdigt och klart.

I Halmstads fall var det vaccinationscentralen på Halmstad Arena. Ett sådant där skrytbygge som kommuner ägnar sig åt för att ”sätta sig själva på kartan”. Man kan anta att de högsta hönsen i Sveriges kommuner, samt deras närmast underlydande, aldrig ägnat sig åt kartografiska studier. Då skulle de nämligen begripa att alla svenska kommuner redan ”finns på kartan”.

Tyvärr har nu ledningen för den helägda kommunala Halmstad Arena satt ner foten och vägrar upplåta sina lokaler för en tredje dos. Vilket givetvis är pinsamt för alla inblandade i dessa tider när vi ska vara allmänt solidariska och uppoffrande mot varandra.
Fortsättning lär väl följa i ärendet. Det blir svårt att pytsa ut doserna om inga lokaler finnes. Vaccinationsbussen som Region Halland kuskar runt med lär inte räcka långt i sammanhanget.

I det fallet skulle man alltså i förväg ägnat sig åt stilla eftertanke istället för att glatt rusat åstad när man trodde allt var klappat och klart!
Eftersom jag själv kan betraktas som antivaxxare tycker jag att situationen mest är humoristisk.

I Stockholm sitter nog fru Andersson i stilla eftertanke och funderar på om det var så lysande att hennes företrädare på partiledarposten fick kalla fötter och drog sig ur.
Ingen hade ju räknat med att kommunisterna skulle börja tjafsa emot en gång till!

Attans också, tycker nog alla såssar, att V skaffat sig en partiledare som inte per definition agerar dörrmatta åt de som (enligt såssarnas egen uppfattning) är bäst skickade att styra Sverige.
Goda råd börjar vid detta laget bli dyra om inte onsdagens omröstning i kammaren ska sluta i ett nesligt nederlag med nyval som följd.

För såssarna var det bättre tider när karlar styrde och ställde inom V. Då visste man var man hade dem!
Det är nog något som mången såsse tänker idag utan att yppa det högt. Det skulle nämligen innebära ett grovt brott mot värdegrundens allra heligaste princip, att ingen skillnad finns mellan kvinnor och män.
Man får helt enkelt bara fundera över det när man kontemplerar i stillhet!

Någon som definitivt inte ägnar sig åt stilla eftertanke är Annie Lööf, partiledare för Cekten och kvinnan som säger vad som faller henne in.

Hon högg som en kobra när en Europaparlamentariker från SD dömdes för sexuellt ofredande.
Jag är självklart ingen förespråkare för att man ska tafsa på folk. Dessutom är jag införstådd med den tjänsteplikt som åligger landets åklagare, nämligen att de ska åtala om misstanke om brott föreligger.

Men i detta fallet kan man konstatera att kvinnan som utsattes för tafsandet anser saken utagerad. Samt, inte minst, att Cekten haft sin beskärda del av sexualbrottsproblem.
Givetvis är det en av anledningarna till att Lööf nu pekar finger åt SD. En stilla undran är bara vad som värst, Cektens eller SD?

Eller är Annie Lööf värst? Maken till dubbelmoralistiskt hyckleri var det länge sedan vi såg!

I Sverige är det förövrigt lite oklart hur det blir med det ekonomiska utfallet vid sexualbrott. Har man riktig tur, det vill säga är bidragsmigrant, och våldtar någon, och senare kan trolla fram bevis för att man varit underårig, kan det bli en ekonomiskt lyckad affär. Vilket givetvis stör rättsmedvetandet hos skatteslavar som undertecknad.
Det verkar krävas lite mer eftertanke för att få till lagstiftningen rätt där…

Någon eftertanke kring vilka vi bör rösta på i nästa riksdagsval behöver vi dock inte ägna oss åt. När vi står där i valet kvalet i september 2022 (eller tidigare, beroende på utfallet nu på onsdag) så gäller att sopa ut det gamla och plocka in lite nytt!