Statliga Dumheter

Statliga Dumheter 1
Vi ska titta på lite statliga dumheter.

Anledningen till att jag begränsar mig till ”lite statliga dumheter” är mycket enkel. Det finns en övermåtta av dem och skulle jag beskriva dem alla vore jag tvungen att ha det som heltidssysselsättning, då borde det ändå finnas en del kvar som jag missat i hastigheten!
Jag får alltså lov att begränsa mig något, livet består också av andra saker. Exempelvis gårdagens besök på Louisiana Museum of Modern Art.

En liten utvikning om den institutionen är för övrigt på sin plats. I Danmark är det statusen som ”statsanerkendt museum” och lyder under ”museumsloven”. Det får ungefär 15 procent av sin budget från den offentliga kassan och resten från privata sponsorer och egen intjäning. Det sistnämnda kan förklara varför 2 varma mackor och vanligt kranvatten går loss på 236 danska kronor!
Det är en intressant driftsform som tilltalar varje sann klassisk liberal, men som sannolikt aldrig skulle kunna prövas i Sverige. Detta trots att utställningarna på Louisiana har en tydlig könsvänsteristisk och politiskt korrekt slagsida.
Hamnar jag i riskdagen lovar jag, dyrt och heligt, att för egna pengar bjuda med tjänstgörande kulturminister för ett studiebesök!

När det gäller mer vardagsrelaterade statliga dumheter än driften av museum kan vi börja i Tyskland. Som bekant har man där lagstiftat om inomhustemperaturen i offentliga byggnader. Den får till vintern inte vara högre än 19 grader, undantag gäller för vård och sociala inrättningar.
Så kan det gå när medborgarna låter mamma Merkel och hennes medbrottslingar lägga alla ägg i samma korg, nämligen den ryska. Det ska bli intressant att se om politiker och byråkrater hittar något kryphål för att omdefiniera just sina kontor till vård och/eller social inrättning. Enligt min åsikt borde det inte vara så svårt…

I Sverige planeras för rullande elavbrott, det är givetvis illa nog. Tyvärr är det dessutom lite halvknapert inom jordbruksnäringen.

För det ytterst lilla antalet MiljöPhascister som kommenderats att läsa min blogg för att kolla av vad som rör sig i huvudet hos de icke genuscertifierade, rasistiska och till noll och intet klimathysteriska massorna tarvar begreppet ”jordbruksnäringen” en förklaring.
Jordbruksnäringen är i princip vad man hittar utanför Stockholm och andra stora städer. Ni har sett vajande fält med växter som det kört jättekonstiga bilar på? Det är jordbruksnäring!
Har ni känt mustiga lukter av avföringsliknande karaktär ute på landet? Det är också jordbruksnäringen, sannolikt håller de djur och/eller så har de gödslat de vajande fälten.
Jordbruksnäringen tillverkar maten innan den hamnar i kyldisken i er lokala mataffär, den är viktig eftersom vi inte kan leva på luft och en god värdegrund allena!

I Sverige är det så att jordbruksnäringen under regler och skatter dignar ner. Förr om åren höll den sig med ett eget parti, Centerpartiet, för att ha tillgång till maktens finrum. Men så gick det som det gick, partiet kapades av en yrhätta utan vidare intresse för att tala med bönder på bönders vis. Centerpartiet blev Cekten, en betydligt mer analfixerad variant av politiskt parti än någon skulle kunna drömma om!

Dessutom bestämde sig alla politiker för att någon beredskap inför krig och katastrofer behövde inte Sverige, man bestämde sig att nu fick det vara fred och oändlig tillgång till diesel!
Så blev inte riktigt fallet. Dessutom, som löken på laxen, visade det sig att svenska konsumenter var otacksamma och gärna betalade mindre för utländska produkter tillverkade under helt andra förhållanden än de som råder här i landet!

Därför beslutade riksdagen den 22 juni för att slänga en skärv åt jordbruksnäringen som stöd, du och jag betalar med skattepengar. Så lång är allt gott och väl.
Problemet är bara att de riktiga storpotäterna på området, som man givetvis kan ha synpunkter på av helt andra skäl, får ett så erbarmligt lågt stöd att det knappt är värt besväret att söka pengarna. Här i Halmstad har vi Wapnö som erbjuds knappt 15 procent av det som skulle behövas. För dem är det som med småpotäterna, allt har blivit mycket dyrare utan att de har riktig möjlighet att pressa upp priserna.

På så sätt liknar det energiproblematiken. Staten har genom lagar, regleringar och rena rama dumheter låst ramarna och kan inte få fason på ekvationen hur man än vrider och vänder på saken.
Med andra ord ett utmärkt exempel på Statliga Dumheter som vi gott kunde vara utan.

Till hösten har vi ett mycket viktigt val att göra. Ska vi fortsätta på den inslagna vägen eller försöka bryta spiralen av Statliga Dumheter och få rätsida på saken?