Spel för Kulisserna

Spel för Kulisserna 1

Ebba  förevisade i den så kallade partiledardebatten konsten att måla in sig i ett hörn.

Sannolikt beror hennes handlande, att utlova en form av borgfred gentemot ”regeringen” fram till valet om Mållgan får sparken, på att Ebba besitter underrättelser om ryssfaran vi andra saknar.
Ebba kommer nämligen, förutom borgfreden, vara ”regeringen” behjälplig i allt vad som avser Nato-ansökan. Eller, kanske blev Ebba avundsjuk på att Annie fick följa med Magdalena på besök till den amerikanska skorven som i helgen låg förtöjd i Stockholm?

Jimmie konstaterade annars att frågan är vad fru statsministerrinnan Andersson tar sig till innan omröstningen klockan 12.00 idag. Hennes alternativ därvidlag är tämligen enkla.
Hon kan låta sig (ytterligare) förnedras av en kommunistisk kurd och sälja ut de få rester av auktoritet som möjligen kan spåras. Resultatet blir då att Mållgan sitter kvar.
Hon kan ta Buschs erbjudande, som för övrigt även partiledare Pehrson (L) framfört, och på så sätt skapa lugn och ro fram till valet.

Problemet med det sistnämnda är givetvis att Magdalena från första början var relativt styv i korken och karskt menade att om Mållgan får gå då går också hela ”regeringen” med honom.
Det föll henne sannolikt aldrig in att hennes opponenter på den ”borgerliga” sidan i politiken enbart ville näpsa Mållgan, detta alldeles oavsett om landet var inblandad i en oerhört deliciös Nato-ansökan eller inte.

I allra värsta fall är det så att hon bara är en usel chef som inte vill ta det där besvärliga samtalet med Mållgan om vikten av att ”ta en för laget”.
Att Mållgan skulle ha något snaskigt skvaller om Andersson, och därför är värd att kämpa för, får hållas för otroligt för att vara sant.
Det sas en gång om Carl Bildt att han hade samma utstrålning ”som en från afrika bördig person i Tingstadstunneln”¹, detsamma gäller med all sannolikhet fru statsministerrinnan Andersson. Hennes bus med illegala städerskor är nog det värsta hon hittat på.

Från Ebbas sida kan det tyckas vara dumdristigt lova lugn och ro fram till valet om Mållgan tillfälligtvis kickas ut ur regeringen. För det är sannolikt vad det isåfall blir frågan om.
Mållgan har ingen vidare arbetslivserfarenhet och misstroendet riktar sig mycket specifikt mot hans (frånvaro av) insatser som ”justitieminister”. Andelen reträttposter synes begränsat. Den bästa av dem alla, svensk ambassadör på Påskön, är ännu inte inrättad.

Anledningen till att hon ändå gör det är givetvis att misstroendeförklaringen per definition är en del av det så kallade ”politiska spelet”. Ingen förväntar sig att den ska få en reell positiv effekt för dig och mig som medborgare i konungariket Sverige, allra minst de ”borgerliga” partier som lagt fram den.
De försöker bara, ungefär som MiljöPhascisterna utlovat, ”göra kaos”.

Saken är den att man rimligtvis måste vara begravd under en sten om man inte inser att socialdemokraterna just i detta nu äger hela scenen. Inte nog att de tar äran av att ha ridit ut en påstådd dödsmördarepidemi, de får äran av att hjälpa Ukraina och säkra Sverige mot de ryssmongoliska horderna som lömskt väntar på att våldta Sveriges jungfruliga pärla i Östersjön, nämligen Gotland.

Inte undra på att SD, M, KD och lilla L är gravt syrak på tingens ordning. Särskilt efter påskens upplopp och kravaller som kanske var det som fick bägaren att rinna över.
Fler än jag konstaterar att den bägaren måste varit bra djup om den rinner över först nu. Rackans bra djup till och med, nästan oändligt djup.

För Ebba och hennes vänner är det således inte särskilt dumdristigt att måla in sig i det där hörnet. De måste höras och synas, ställa till buller och markera som hundar gör när de pinkar revir. På den nivån de befinner sig gäller det att hugga då och då för att markera, inte för att man egentligen önskar någon förändring.

Alltså är det hela ett spel för kulisserna. Vilket givetvis är en lika beklaglig som riktig iakttagelse.
Men det värsta av allt är ändå att det värsta ligger framför oss, nämligen en avslagen valrörelse med påföljande kaos när en ny ”regering” ska sys ihop.
Allt detta under det att alla tar ett förbannat stort ansvar för att göra oss till en amerikanskt lydrike via Nato-medlemskapet.

Mitt förslag är att ni röstar på mig istället. Varje röst på mig är en röst mer för frihet och en röst mindre på socialistisk demokratur.²

  1. Fast då användes det för den tiden gängse begreppet för ”en från Afrika bördig person”, det begreppet anses numera djupt kränkande.
  2. Demokratur, Wikipedia