Smittskyddsnytt!

Smittskyddsnytt! 1

För en lika delar frihetsälskande som fantasilös riksdagskandidat är det en välsignelse att det pågår en världsvid pandemi av dödsmördarvirus, vad skulle jag annars skriva om?!

Viruset är så tillvida solidariskt att det drabbar låg som hög. Pressen har andlöst och underdånigt rapporterat om att den danska kronprinsessan Mary, trots tre doser av superdupervaccinet, testat positivt för Corona.

Eftersom man i övrigt avstått från att kommentera hennes höghets symptom kan vi nog lugnt utgå från att hon är relativt frisk. Sannolikt beror detta på att hon är relativt ung och vid god vigör i övrigt. Mary är inte, till skillnad från sin svärmor, begiven på rökverk. Lungfunktionen är alltså god.
Vi  kan nog ge oss attan på att det är omikronvarianten som drabbat henne.

Det första fallet av Omikron har även noterats i mitt eget hemlän Halland. Det krävdes en massiv insats från regionen med möjligheter att hämta självtester utanför varje vårdcentral och sjukhus i hela länet. Nu har det slutligen betalat sig och Halland spelar i samma liga som de stora gossarna.
Eftersom Halmstad Bollklubb i måndags blev utsparkade av HIF från allsvenskan känns det skönt att kompenseras med detta!

Själv blev jag snabbt och geschwint utsparkad från kommentatorsfältet på Region Hallands Facebook-sida.
Under ett av regionens inlägg om den stora vikten och brådskan av vaccinering för alla äldre än 18 år råkade jag kommentera med denna länk..

Det ansågs inte gå för sig då det utgjorde en försyndelse mot Region Hallands kommentatorsregler som tydligen inte tillåter länkdelning.
Det är åtminstone en framgång för undertecknad eftersom den förra kommentaren av undertecknad som togs bort av regionen sades bryta både mot regionens och Facebooks regler. Den innehöll inga länkar alls utan var bara något rent ohemult och vansinnigt jag skrev helt själv.

Om detta kan jag konstatera följande.
Givetvis har Region Halland all rätt i världen att välja hur kommentarerna skall hanteras. Önskar man censurera står det dem fritt att göra det.
Jag har själv att göra med att då och då försöka hyfsa debatten på Klassiskt liberala partiets Facebook.
Men särskilt snyggt att ta bort kommentarer är det inte. Region Halland måste kunna tillåta en viss kritik bland alla styrkekramar och handhjärtan!

Det är förövrigt den allvarligaste invändningen jag kan ha mot hela detta pandemiprojekt. Att inga kritiska röster tas på allvar, att en massa kontroller ska utföras och att folk okritisk tillåter att friheten inskränks på så lösa boliner.

Vidare att politiker, byråkrater och andra förståsigpåare ojar sig när det är deras eget fel att migrationspolitiken är misslyckad, åldringsvården skjuten i sank och sjukvården anorektisk!
Måste vi piska in det i era huvuden att ni är satta att lösa problem, inte att skapa och förvärra dem?

Hur tror ni för övrigt att folk reagerar när det ska censureras i tid och otid?

Jag tittar ut över mitt älskade Sverige och ser nästan bara galopperande dumhet och förfall var jag än tittar.
Det är sorgesamt. Jag hoppas att vi som står upp mot samtidens dumheter kan göra gemensam sak och börja få rätsida på eländet!