Skattebetalarnas Rikedom

Skattebetalarnas Rikedom 1

Skattebetalarnas rikedom är stor i Sverige eftersom vi tänker fördubbla stödet till regionala ickestatliga flygplatser.

Vi som inte röstade på regeringspartierna eller SD för ta skeden i vacker hand och helt enkelt bita ihop. Skattebetalare är vi men den så kallade demokratiska processen är vi effektivt utestängda ifrån.
Förslaget som ligger innebär att dagens stöd på 103 miljoner ökas till 210 miljoner. Den enda trösten i bedrövelsen är att MP och övriga med klimatfascistika tendenser blir topp tunnor rasande. De vill att vi följer i Frankrikes fotspår och försöker straffa bort inrikesflyget till förmån för rälsbunden trafik.

Men den som får mycket vill givetvis ha mer. Magnus Edman, chef för Halmstad City Airport (som flygplatsen i Halmstad döpts till av rusiga politiker som vill vara lite mer international än vad som egentligen kan anses sunt och riktigt), menar att kostnadstäckningen från staten borde vara 75 procent. Det skulle innebära att skattebetalare över hela landet skulle få pynta ut med 375 miljoner för nöjet att ha en flygplats i Halmstad.

Frågan vi måste ställa oss är om det är rätt och riktigt att folk i exempelvis Hjo eller Vagnhärad ska behöva stå för driften av en city airport i Halmstad? Ytterligare en bra fråga är om ens folket i Halmstad ska behöva göra det? Med tanke på att den inte går runt för egen maskin så måste dessa frågor besvaras med ett rungande nej, det är helt enkelt så att kundunderlaget inte finns för att bedriva verksamheten på ett vettigt sätt.

Ett annat och bättre sätt att bedriva aeronautisk verksamhet är att staten låter bli att lägga sig i så förbannat. Tanken som slår mig är att staten kan sluta beskatta flygbränsle och sluta kräva skatt på personal och utrustning då borde det bli billigare och lättare att bedriva verksamheten.
Det är med visshet så att fler skulle flyga om hela alltet avreglerades och befriades från allsköns pålagor. Det skulle dessutom vara kul att se hur organisationer som vill återställa våtmarkerna ska kunna blockera flygplanen i luften, kanske sker det genom ballonguppstigningar?

En sak är säker, som skattebetalare är jag trött på att betala för andras nöjen och dessutom mäkta irriterad på ryckigheten i systemet som sägs bygga på den mytiska ”demokratin”. Det är nämligen ingen som vet med säkerhet, förutom att det kommer kosta skattepengar, vad som händer när en ny ”regering” tillträder 2026. I värsta fallet blir den ännu mer socialistisk än den nuvarande och då kan vi räkna med en ytterligare dyr kursändring.

Man kan argumentera för att flygplatser ska ingå i en krigsviktig infrastruktur, sålunda att staten har ett intresse av dem. Å andra sidan kan våra egna stridsflyg landa på nästan vilken lämplig raksträcka som helst, de är dessutom föredömligt enkla att underhålla och klargöra för strid, åtminstone om man jämför med andra länders flygplan.

Vidare så är det klart viktigt att folk kan förflytta sig med viss brådska över landet. Men frågan är varför alla ska vara med och betala för det?  Är det inte bättre att låta en driftig marknad ta över och lösa problemet? För oss som inte flyger men tvingas vara med och betala låter det som en utmärkt lösning.
Det kan väl tänkas att politikerna inte håller med om den saken, utan talar om den hyperviktiga beredskapen istället, eftersom de är medvetna om att många ickestatliga flygplatser skulle gå i putten så det stänker om det när inte ”regeringen” ger konstgjord andning.
Den nesan tänker de inte stå ut med eftersom city airports och vad det nu kallas är prestigeprojekt som utvecklar det lokala näringslivet. Låt vara att inga tydliga samband kan påvisas, för att vara lite skämtsam skulle man kunna kalla påståendena för luftslott.

Jag, och många med mig, tycker nog att det ökade statliga stödet kunde betalas ut till oss skattebetalare istället. Vem vet, kanske skulle man då köpa sig en tur och retur från Halmstad till Bromma om så blev fallet?

Sist men inte minst, jag står fast vid att Nato inte är för oss och att Swexit bör ske per omgående, helst redan igår!