SKANDALER!

SKANDALER! 1

Det är mycket skandaler nu, både internationella och lokala.

Internationellt är den i Tyskland något extra att bita i. Högernationalister¹ med en alldeles äkta prins i ledningen skulle kullstörta demokratin och införa styre av den gamla goda modeschangen,
Så god modeschang skulle det vara, tydligen, att man drömde sig tillbaka till tiden före Weimarrepubliken.

Av detta blev det intet eftersom statens repressiva våldsinstrument hann före och slog till i en perfekt koordinerad gryningsräd och sydde in kuppmakarna.
Av detta kan vi lära oss följande, vänsterns modus operandi är mycket effektivare. Bättre att anträda den långa marschen genom institutionerna och så att säga förgifta samhället inifrån.

Här i Sverige har en så kallad polischef, från början ekonom (vad jag förstår), och flickvän till överbefälhavaren valsat runt i pressen.
Möjligen, eller kanske inte, var en gammal pojkvän-också han polis och den som utrustade henne med tjänstevapen-lite för klängig. Några rättsliga åtgärder blev det aldrig fråga om.

Vad vi tyvärr inte hört så mycket av är vad så kallat riktiga poliser egentligt tyckt om saken.
Det måste nämligen synas märkligt att en ekonom helt plötsligt behängs med tjänstevapen och blir chef för polisens nationella underrättelsetjänst.
Alternativt är det ett mycket gott betyg till landets högre utbildningar av ekonomer. De måste vara i toppklass om folket som studerar där kan syssla med polisiär underrättelsetjänst också!

Lite prekärt är det dock att hon nu kilar stadigt med en frånskild militär överbefälhavare. Saken känns inte helt stabil…

Lokalt i Halmstad har det också varit skakigt den senaste tiden. En lokal KD-politiker har i Hallandsposten fått löpa gatlopp för sina fasoner som företagare.
Han har uppmanat anställda att inte slänga utgången mat utan att steka upp den på något piffigt sätt. Han har slarvat med att betala skatter för anställda, vägrat sjuka människor att gå hem och förlorade tillståndet att sälja tobak på bensinstationen han drev som franchisetagare.
I det senare fallet förlorade ägarna tålamodet och sa upp avtalet.
Som lök på laxen har han uppträtt allmänt buffligt och skällt och haft sig.

Det är väl högst oklart om KD och alla övriga haft någon koll på karln. I november blev han nämligen ordförande för den kommunalt drivna flygplatsen i Halmstad, eller Halmstad City Airport som den heter på kommunaliska.
Han ansågs väl rent allmänt vara en driven karl som kunde rätta upp läget hos det sorgebarnet. Men det var alltså innan Hallandsposten satte tänderna i honom.

I går hade han ett samtal med KD-topparna i kommunen och man kom överens om att han skulle avgå från sina politiska uppdrag utan vidare spisning.
Det ansågs väl bäst för alla parter. Han får i fortsättningen ägna sig åt att studera livsmedelslagstiftningen samt gå kurser i ledarskap. Det verkar han behöva.

Vi kan alltså konstatera att livet rullar på som vanligt. Att tyskar förfaller till extremistiska åsikter till både höger och vänster är intet nytt.
Det var bara en ren tur att man fick span på de senaste dårfinkarna och, som av en ren händelse, lyckade sy in dem nu när Tyskland står för en synnerligen bister vinter utan rysk gas. Extremisterna som försatt Tyskland i den prekära situationen går emellertid fria ännu så länge. Sannolikt blir det upp till framtida generationer av hornblåsare att döma dem.

I Sverige klättrar folk uppåt i byråkratin på dunkla meriter. Det står kanske inte länge till innan en före detta ekonom, sedermera polischef, utnämns till regementschef eller något annat pråligt.

På landsorten, det vill säga utanför tullarna i Stockholm, rullar kommunalpolitiken på enligt gängse principer.
Man utgår att folk är bra folk bara för att de tillhör ett etablerat parti och är franchisetagare inom bensinmacksbranschen och driver en food-truck. Man glömmer ordentliga bakgrundskontroller och utnämner dem på lösa meriter till överchefer för den lokala airporten (eller flygplatsen som vi som gillar svenska säger).
Sedan får de står där med skammen och rapa floskler om att det var bäst för alla inblandade parter.

Jag skulle vilja påstå att det är ungefär som vanligt med andra ord!

  1. Eller om det var mer neonazistiskt lagda typer, det är ännu något oklart. För ett skräckslaget etablissemang är det i stort samma sak, alla som inte skriver under på den rådande värdegrunden är gravt avvikande och bör således bekämpas.