Sex och Snusk!

Sex och Snusk! 1

Med viss regelbundenhet sysselsätter sig nyhetsredaktionerna på kvällstidningarna åt så kallad female empowerment.

Eftersom det inte blir större liv om det får saken anses vara relativt vedertagen som metod för att lyfta fram kvinnor som sysslar med att sälja sina kroppar till högstbjudande.
Nu senast gör Expressen stora ögon åt en trebarnsmamma på Tjörn som spelar in porrerier medan barnen hennes är i skolan.

Enligt den (kanske på flera sätt) ömma modern tjänar hon inga större pengar med sin medverkan på ”Only Fans”. Projektet verkar dock gå jämt upp och är tydligen så pass intressant att hon åtminstone fortsätter med det. Hon betonar dock att det mest är ett hårt (!) arbete.

Just denna sexualgudinna har hittat en ovanlig twist på upplägget. Hon medverkar nämligen också på Tik Tok och har därstädes en massa barn som följare. I reportaget betonas att hon i det sammanhanget inte lägger ut några direkt snuskigheter. På ”Tik Tok” är det mest tokroligheter i allmänhet. Huruvida detta är med verkligheten överensstämmande har jag dock inte kontrollerat.
Så bra är hon på tokroligheter att hon tydligen deltar i ädel tävlan för en massa priser i en tävling som årets påverkare.

Det unika är givetvis att hon kan snärja två potentiella kundgrupper genom att diversifiera sin produktportfölj.
Barnen genom tokroligheter på ”Tik Tok”, barnens föräldrar då hon viker ut sig och villigt även låter andra saker ske på ”Only Fans”. Den uppmärksamme läsaren noterar givetvis att jag inte är ett dugg heteronormativ. Jag skulle kunnat skriva att barnens pappor skulle vara mest intressanta av hennes snuskerier, men att falla i den enkla fällan skulle jag givetvis aldrig få för mig att göra.

För kvällstidningen måste givetvis såväl en redaktionell som ekonomisk avvägning  göras innan ett dylikt reportage går i tryck.

Kvällstidningarna vill  ”beröra” sina läsare. Man anser sig också, felaktigt, ha ett fostrande uppdrag för populasen.

Med viss regelbundenhet rapporteras om män, till och med kändisar och politiker, som springer till prostituerade. Tidningen som det är fråga om här har en fäbless för att intervjua en särskilt nitiskt polis som bland annat, om jag inte minns fel, var inblandad i att en viss matkreatör och hälsoguru av italienskt ursprung bokstavligen blev tagen med brallorna nere.
Om ni kan ursäkta humorn, reportage med porriga trebarnsmammor riskerar att baktända rejält!

Kvällstidningen tar sig dock elegant förbi den minan genom att framställa mamman som i övrigt hyfsat normal. Dessutom är det minsann hon själv som för ett par år sedan noterade att hon var bekväm att avfotograferas naken. Det är med andra ord inte fråga om människohandel eller andra otrevligheter.

Den ekonomiska avvägningen är givetvis långt knepigare. Bland annat kan man fråga sig om det ingår i en kvällstidnings uppdrag att stötta porrindustrin med gratisannonser?

Självklart gör det inte det. Jag håller det också för otroligt att trebarnsmamman betalat för att texten och bilderna på hennes uppenbarligen gedigna akterkastell skulle publiceras.
Här är det istället fråga om, och här är ytterligare lite ofrivillig humor, om att sälja lösnummer. Dessutom retar man läsarkretsen lite sådär lagom för framtida bruk. Upplagorna hålls på bra nivåer och detta kan användas när man säljer dyra annonsplatser till företag och andra. Exempelvis politiska partier inför det stundande valet.

Man skulle kunna sammanfatta det med begreppet ”win-win”.
Den pornografiskt lagda modern får gratis marknadsföring, samt en chans att skryta med sitt entreprenörskap, och kvällstidningen en chans att både ”beröra” och säkra framtida annonsintäkter. Kapitalism i sin prydno med andra ord.

Självklart kan man anlägga moraliska synpunkter på det hela om man vill. Men eftersom hennes barn inte verkar må illa av mammans eskapader verkar det ur en strikt klassiskt liberal och politisk synpunkt vara ett godkänt projekt.
Vuxna människor ingår frivilligt ett affärsavtal som båda vinner på. Kvinnan får utlopp för sin uppenbara exhibitionism och tjänar en hacka på det. De som betalar drygt 20 dollar per månad för att följa henne på ”Only Fans” får sitt lystmäte av rikligt tatuerad svenska med gediget akterkastell och höga klackar tillfredsställt.

Gnisslar tänder gör bara puritanska vänsterister som anser att vulvor gör sig bäst som konstverk i offentligheten. Möjligen kan också mycket djupt religiösa människor ha synpunkter på hennes beteende.
Det kan de få fortsätta att göra tycker jag! Med ”Only Fans” och andra snuskerier på internet är det nämligen så att man kan avstå att ta del av dem. Vilket många  gladeligen väljer att göra!