SD och Nato

SD och Nato 1

Vad står Sverigedemokraterna för?

När man är så gammal som jag är frågan relevant och svaret är mycket enkelt.
Sverigedemokraterna vill ha makt att påverka din vardag och, sannolikt, skicka svenskar att dö på ärans fält under Nato-befäl, läs detta som under amerikanskt befäl.

Detta till skillnad från Klassiskt liberala partiet vars själva essens går ut på att så aggressivt som möjligt lämna dig ifred och låta alla svenskar stanna hemma!
Saken är den att SD är gravt trötta på att stå ute i kylan utan någon regeringsmakt. Som sig bör när det gäller ett kryptosocialistiskt parti är deras mål att i möjligaste mån bestämma över medborgarnas liv.

För att ha en chans till det gäller det att släta ut partiets politik så mycket som möjligt utan att bli ointressanta i sina väljares ögon. SD måste alltså närma sig M och KD så mycket det bara går.
Därför är de nu redo att dagtinga med uppfattning i Natofrågan.

2010 var det annat ljud i skällan. Det året inträffade minst två stora händelser i Sverige, SD kom in i riksdagen och värnplikten blev vilande i fredstid.

SD:s bestämda uppfattningen på den tiden var att inga svenskar skulle riskera sin liv under Natobefäl, det vill säga på amerikansk order.
Resten av den svenska riksdagspartierna å sin sida var redo att gå ed på att det nu rådde fred i vår tid. Krigsmakten ansågs allmänt vara ett besvärligt särintresse som gjorde sig bäst på Pride-tåg och i internationella insatser.

Som ni säkert kom ihåg var den tidens sanning att SD skulle frysas ut bäst man kunde. De ansågs mer eller mindre, oftast mer, pestsmittade av alla som inte röstade på dem.
Var ingen räknade med var att Jimmie Åkesson visade sig vara en ihärdig typ.

Och det måste man ge Jimmie. Han har hängt i bra och ridit ut många stormar. Inte så lite opportunistisk är han också, den goda Åkesson. Han har en otrolig förmåga att anpassa politiken tillräckligt mycket för att inte tappa kärnväljarna samtidigt som han framstår som alltmer rumsren i omgivningens ögon.
När det gäller Natofrågan har han väntat in precis rätt tillfälle.

Jimmie är givetvis mycket väl medveten om att hans parti till största delen består av människor som vill ha ett starkt försvar och i grund och botten ogillar tanken på Nato.
Men, och detta är viktigt, Jimmie känner givetvis till att en god del av hans beundrare tycker Trump är en rekorderlig karl, en åsikt som väl för övrigt inte delas av Jimmie själv. Vad Trump åstadkom under sin presidentperiod var att han hutade åt Nato.

Trumps version av Nato är det som kan falla SD-anhängare på läppen. Med det menas ordning och reda och att man betalar sin del.
När nu Ryssland överfallit Ukraina reagerar de som röstar på SD som folk gör mest och känner sig otrygga. Sympatierna för Nato-medlemskap ökar alltså även inom SD. Vilket passar Jimmie som hand i handsken för att bli ännu mer bundis med M och KD.

Sålunda förbereder sig nu SD för att komma med så kallat ”realpolitiska” omvärderingar och godkänna att en eventuell M+SD+KD-regering till hösten kommer börja fila på en ansökan till klubben för krig och elände, i folkmun kallad Nato.

Detta till förfång för svenska soldater och officerare som snart nog efter att ansökan formellt godkänts skeppas och flygs ut till världens olika oroshärdar. Med tanke på hur slaviskt vår arma lilla Nordeuropeiska randstat följer olika EU-direktiv finns det stora möjligheter för framtida generationer att slaktas på ärans fält. Jag tror inte vi blir mindre följsamma som Nato-medlemmar.

Som tur är ger det undertecknad, om jag lyckas passera nålsögat till riksdagen, en utmärkt förhandlingsposition. Vill man ha min röst på olika förslag får nämligen alla funderingar på Nato-ansökningar kastas i papperskorgen.

Jag dagtingar nämligen inte med uppfattningen att svenskar ska slippa slaktas under Nato-befäl!