Samtidsorientering

Samtidsorientering 1
Idag ska vi ägna oss åt samtidsorientering.

Kontroll nummer 1 är Cektens vikande opinionsstöd. Det är givetvis inte så svårt att förstå, något särskilt behov av en mittenmitt finns inte i svensk politik. Allt har kantrat så allvarligt åt vänster att landet för fler än undertecknad synes räddningslöst förlorat. Cekten är blott och bart såsseriets nya stödhjul i och efter det kommande valet, och Annie har Andersson nytta av så länge hon någorlunda håller sig i skinnet.

Så långt har det faktiskt gått att för en högerns mörkerman som undertecknad står hoppet till att Nooshi Dadgostar visar tillräcklig ideologisk ryggrad för att inte släppa igenom vilka tokigheter som helst efter höstens val.

Det för oss osökt till kontroll nummer 2, Nato. Om någon för ett par år sedan frågat mig om Vänsterpartiet hade något existensberättigande skulle jag givetvis svarat nej. Som klassisk liberal behöver man inte nödvändigtvis vara för mångfald alla dess skepnader, för oss räcker det gott med frihet. Sålunda inget särskilt behov av att upplåta plats i kammaren för Vänsterpartiet.

Men så vände vindarna och Nato kom på tal. Vänsterpartiet visade sig ha invändningar och så fick man gilla dem åtminstone på någon punkt, attans också!
Alltså måste Dadgostar inbegripas i aftonbönen. Må hon vara på särskilt grinigt humör efter höstens val!

Att hon ska lyckas hindra ett inträde i Nato synes dock svårt, och den politiske kurden i riksdagen kommer ju vara utslängd när riksdagen samlas igen. Erdogan får man med all sannolikhet också pli på även om karln väsnas och har sig.
Förlorare blir Sverige och kommande generationer som får njuta glädjen att vara en bricka i det imperialistiska stormaktsspelet.

Kontroll nummer tre är bidragsmigrationen. Enligt Fredrik Reinfeldt, kanske mest känd för att han företräder åsikten att skattehjonen och valboskapen ska ”öppna sina hjärtan”, menar att Sverige är raka motsatsen till ”det misslyckade exemplet” i denna fråga. Helt fräckt tror han att Sverige gjort ett vägval som resten av världen förmodligen kommer att följa.

Fler än jag konstaterar att utsikten från elfenbenstornet han befinner sig i synes otroligt begränsad. Man skäms ju för karln och får verkligen hoppas att han håller sig till att divergera enbart den svenska besöksnäringen. Låt honom för tusan inte springa fritt ute i världen och sprida sina amsagor om tillståndet i landet!¹

Kontroll 4 hittar vi på Arlanda, flygplatsen som helt ska ersätta Bromma flygstation. Jag vill minnas att man som svensk har rätt att lämna landet. Det är liksom grundläggande för att kallas modern västerländsk demokrati. Detta gäller helt uppenbarligen även den som bara är ”svensk”. Rätten gäller oinskränkt och även efter genomgångna dödsmördarpandemier.
Förvägras man den rättigheten och fortsätter rösta på regeringspartiet, deras stödhjul eller något annat riksdagsparti bör man nog ta sig en funderare över om man ska rösta alls.
Detta gäller givetvis under förutsättning att man får tag i ett pass.

Kontroll nummer 5 blir då problemet med att kreti och pleti får rösta i höstens val. Däri ligger det mest omfattande problemet med påstått representativ demokrati, samt givetvis förklaringen till vänsterns förkärlek till bidragsmigranter.
En bidragsmigrant har nämligen ingen anledning att bita den hand som föder den. Hemmavid var de förmodligen piskade av den lokala klanhövdingen, i Sverige smekta till underkastelse av socialister.

Tyvärr anses det av för mig främmande anledningar djupt kränkande att företräda åsikten om rösträtt som något man ska göra sig förtjänt av. Mer än att vara en kolbaserad livsform, menar jag då.
Den som betalar för kalaset ska få bestämma hur pengarna ska spenderas. Jag kan garantera att riksdagens sammansättning skulle se annorlunda ut om en sådan tingens ordning genomfördes.

I höstens val riskerar projektet med att alla och envar ska få säga sitt att kantra ordentligt. Sveriges mest onyanserade parti, partiet Nyans kan få en storslam.
Inte så att man halkar in i riksdagen, men väl att man kan förgifta vårt ”demokratiska” system på mer lokal nivå. Snart nog finner jag mig stående på knä med bödelsbilan höjd över min späda nacke…

Där springer vi i mål med denna nutidsorientering, men sommaren har bara börjat. Temperaturen lär stiga betydligt när vi närmar oss valdagen!

  1. Enligt uppgift talar Fredrik R. och Ulf K. med varandra på regelbunden basis. Detta kan dock endast med en stor portion fantasi tolkas som Fredrik springer fritt i världen och sprider sina amsagor.