Sammanfattning

Sammanfattning 1

Min sammanfattning av Uffes presskonferens är följande.

I varje ögonblick är min frihet viktigare än din säkerhet. Ingen ska därför in och peta i någon ordningslag för att i akt och mening försvåra för mig att uttrycka mina åsikter offentligt.
Inte ens argumentet att notoriska koranbrännare möjligen agerar i dolska syften på uppdrag av utländsk makt biter på mig. Att påverkansagenter befinner sig i landet är ingen nyhet och problemet med dem ligger hos landets säkerhetstjänst och migrationsmyndighet, min frihet ska inte heller lida av att myndigheter misslyckas med att använda mina skattepengar rätt.

Min frihet ska inte behöva bli lidande av att människor i Sverige som går och röstar inte tar sitt medborgerliga ansvar och lyckas placera stolpskott i ledande positioner.
Min frihet ska inte behöva bli lidande av att talibaner i pyjamas, sheiker i Arabien och mörkermän i Afrika finner det misshagligt att vi får tala ur hjärtat när de föredrar att piska, stympa, hänga och halshugga samt att ha en kvinnosyn som är snäppet värre än hur vi betraktar kackerlackor.

Länder som tar emot statligt bistånd av Sverige ska absolut inte ha något att säga till om. De ska böja sig ner på knä och ge tusan i att bränna våra ambassader som vi av nåd har i deras länder.
De ska framför allt inte ha något att säga till om mina fri- och rättigheter, det får hållas för en enkel och självklar sanning.

Min frihet är viktigare än att svenska syltryggar och värdegrundsonanister känner ett tvingande behov av att först rusta ner försvaret totalt och använda det som uppvisningsstyrka på Stockholm Pride, för att sedan vända på en femöring när Putte gör allvar av det han sagt och invaderar Ukraina.
Min frihet är viktigare än ett tvångsmässigt behov att underställas Nato-fördragets artikel 5: ”om ett land börjar kriga mot ett av Natos länder, så ska alla Nato-länder hjälpa det attackerade landet.”

Min frihet är viktigare än att skrattas ut av turken och hånas av ungraren. Den är viktigare än att tillfredsställa alla uppdämda krigiska behov av förtappade svenskar som vill skicka sina barn och barnbarn att dö på ärans fält i Europa samtidigt som de jämnar marken för ett kalifat i Sverige.
Man kan sammanfatta det mycket kort med följande: i varje ögonblick är min frihet viktigare än alla andras önskan att på något sätt inskränka den med kollektiva åtaganden.

Jag tycker också att Socialdemonkraternas partisekreterare kunde sluta förnedra sig på Expressen debatt. Det får hållas för sant och visst att Uffe tillhör ledningsgruppen i Sverige, lika sant och visst är det (om jag inte är helt felunderrättad) så att riskdagen, åtminstone i rent formell mening, är hans överordnade.
Att hr Baudin önskar att Uffe ska ”avsätta” Jomshof som ordförande för riskdagens justitieutskottet avslöjar enbart sosseriets syn på demokrati.

De betraktar demokrati som ”demokrati”, något som man hanterar och rundar efter läge. Vi ska sannolikt vara glada för att inte ministären Magda fick fortsatt förtroende. Då hade vi sannolikt redan levt under undantagslagar och justitieutskottet hade definitivt haft en mer vattenkammad och vekhjärtad ordförande. Kanske skulle företrädare för ”svenska” moskéer redan suttit med som ”observatörer” i riskdagen för att kunna stämma i bäcken innan vår muslimska minoritet bleve alldeles för upprörd?

Om jag inte uttryckt mig helt klart så är min åsikt följande. Min frihet är viktigare än din rädsla. Jag dör hellre ståendes på mina egna ben än lever på knä, har du synpunkter på det kan du packa ner dessa i flyttlådor och ställa ut dem i ditt förråd.
Muselmaner som inte gillar läget kan göra det samma, alternativt stoppa upp åsikterna på ett ställe där solen inte skiner. Bor man i Sverige och ogillar yttrande- och mötesfrihet kan man med fördel flytta härifrån.

Sist men inte minst, jag står fast vid att Nato inte är för oss och att Swexit bör ske per omgående, helst redan igår!