Sabaton

Sabaton 1

Jag konstaterar att musikanterna i Sabaton utsetts till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Det är givetvis ett bakslag för en högerextrem stofil som undertecknad. Jag förväntas endast storma kongresser och parlament, piska muslimer och kedja kvinnor vid spisen. På så kallat sociala medier ska jag vidare skällas för nazist för att jag inte vaccinerar mig.

Att vara vetenskaplig och folkbildad anses så att säga inte ligga för mig. Trots detta är det ett faktum att jag med jämna mellanrum avlyssnar Sabatons musik och finner den både njutbar och historiskt korrekt.

Sabatons största problem tycks vara att bandet 2015 spelade på den då, och fortfarande, av Ryssland ockuperade Krimhalvön belägen i Ukraina.
Men det inte nog med det, konserten var anordnad av en motorcykelklubb vid namn ”Vargarna” som har nära band till Rysslands president, Putte.

Denna sak har också tidigare legat Sabaton i fatet. En hyllningsvisa till Sveriges äldsta (?) förband, Livgardet, fick kalla handen och bandet togs bort från den spellista som Sverige presenterade inför det pågående EU-ordförandeskapet.

Utnämningen av Sabaton till årets folkbildare har av en samlad svensk vänsterblivenhet utsetts till en total katastrof. Föreningen VoF verkar dock, ännu så länge, palla för trycket och stå fast vid att gruppen utför en välgärning.
Utvecklingen kan bli mycket intressant. Kommer vänsterblivenheten fortsätta storma och kräva rättning i ledet, kommer VoF att stå på sig?

Har vi riktig tur kommer denna text användas för som argument för rättning i ledet. På något märkligt sätt har nämligen dumskallar i gemen fått för sig att jag (bland annat) är antivaxxare I själva verket har jag, enligt min egen blygsamma uppfattning i alla fall, endast hävdat att folk väl ska få bestämma själv hur de vill göra.
Förmodligen bottnar det hela i min alldeles korrekta uppfattning att man som fullt frisk och hyfsat vältränad ska ha bra mycket otur för att drabbas hårt av covid-19.

För övrigt tyder det på dålig fantasi att skylla alla som inte tycker som en själv för nazister. Jag hoppas att Sveriges samlade vänsterblivenhet snarast utvecklar ett rikare förråd av invektiv så att vi på högerkanten kan få lite omväxling. Vi kan vidare anta att det tredje riket skulle haft en i princip hundraprocentig vaccinationstäckning vare sig folket ville eller inte. För den historiskt bevandrade framstår det som en självklarhet.

Mina åsikter om muslimer är också väl kända. Dessa har dock inget med vetenskap att göra, de bygger på rent kulturkonservativa värderingar som för tillfället anses vara synnerligen aparta. Nämligen att muslim får man väl vara i muslimska länder, här i Sverige anpassar man sig efter våra förhållanden, annars får man dra någon annanstans. Förslagsvis ett muslimskt land.

När det gäller detta med jämställdhet mellan könen är givetvis mitt eget parti, Klassiskt Liberala Partiet, det enda som har en vettig politik på området. Folk får helt enkelt bestämma själv hur de vill ha det, politiker ska inte lägga sig i dylika saker. Allra minst hur man väljer att fördela arbetet i ett hem.

Vad gäller Sabaton så hoppas jag de får samma genomslag som exempelvis den tyska musikantgruppen Rammstein. En del kloka tyskalärare använder just den sistnämnda gruppen i sin språkundervisning. Sabaton skulle på samma sätt kunna användas i historieundervisningen, åtminstone om sådan fortsatt bedrivs i den svenska skolan.

Den samlade och rasande vänsterblivenheten som tycker illa vara om utnämningen av Sabaton till årets folkbildare uppmanas att lyssna igenom deras produktion och bilda sig en uppfattning om huruvida innehållet i densamma är korrekt eller inte.
Tyvärr kommer detta sannolikt aldrig att hända då vänsteblivenheten uppfattar fakta som ovidkommande, deras känslor har nämligen kränkts. Sådant går av för oss andra helt oklara skäl inte för sig!