Restriktioner

Restriktioner 1

Så kom då dagen som regeringsmakten fruktat mer än allt annat. Dagen för presskonferensen rörande hur katastrofläget skall avvecklas!

Femstegsplanen påbörjas den 1 juni och avslutas med det ännu inte datum-satta steg fem i en hägrande framtid. Det kan väl tänkas vara så att man vill hålla befolkningen i viss tukt och förmaning så länge som möjligt.

Statsministern manade för övrigt till måtta med tokigheterna på dagens möte.
Budskapet i dag är inte att pandemin nu är över här och nu, även om det ljusnar. Hur vi beter oss nu avgör om vi kan ta nästa steg i den här planen och om vi kan genomföra ytterligare lättnader av restriktioner eller inte.

Han kunde lika gärna formulerat sig enligt följande.
Eftersom åldringsvård och sjukvård är eftersatt som ett resultat av min och alla tidigare styren ska vi inte hoppas på för mycket. Misslyckandet med att integrera för Sverige exotiska kulturer lägger givetvis sten på börda.

Att höga vederbörande skulle uppvisa någon större insikt i den förevarande problematiken är nog dock att hoppas på för mycket.

Personligen har jag för övrigt inte lidit några direkta kval under bördan av restriktionerna. Det är en av fördelarna med att vara konstaterat autistisk och folkskygg, man har inget större behov av att träffa folk till höger och vänster.
Samtidigt konstaterar jag äldre människor som besöker mig å tjänstens vägnar är mycket gladare till sinnes nu än för ett år sedan. Nu har de fått vaccinationerna och upplever en större rörelsefrihet.

Vi ska dock komma ihåg en viktig sak, endast de två första stegen är bokade och klara. Det är 1 juni respektive 1 juli som vi kan vara relativt säkra på. Steg 3 och 4 är ännu så länge preliminära. Steg 5 är så otroligt preliminärt att man ännu inte satt något datum på det.
För mer frihetliga krafter, jag som skriver och du som läser detta, gäller nu att agera stenhårt om statsmakterna börjar slira på målet.

En sak kan vi nämligen vara helt säkra på. Det finns inget höga vederbörande ogillar mer än att släppa ifrån sig makt och kontroll.
Vem tror exempelvis på att den begränsning som vaccinationspassen utgör för fri gränspassage för medborgare i Europa kommer rullas tillbaka med lätthet? Varken du eller jag tror på det!
Att sälja in begränsningar i mötesfrihet blir också lättare när man lyckats piska upp stämningen som man gjort nu.
Givetvis med argumentet att det är för allas bästa!

Det som förmodligen kommer bli det mest absurda resultatet är att ”integrationsprojektet” kommer ökas på i styrka.

Med all önskvärd tydlighet har det ju visat sig att myckenheten av raketforskar-kirurger som passerat landets gränser just inte var det. Nämligen raketforskar-kirurger.
Istället är det en informationsresistent och anpassningsimmun grupp som inte kunde ta till sig de enklaste råd. När man försökte informera dem på deras eget tungomål blev de i det närmaste förnärmade eftersom stavning och grammatik blev fel.
Funnes det ett intresse för att hjälpa till skulle man givetvis påtalat och försöka rätta till felen istället.

Jag väljer att även fortsatt förhålla mig skeptisk till överhetens påbud och restriktioner. Osolidariskt nog vaccinerar jag mig inte heller. Att en fullt frisk människa ska ta mediciner för en sjukdom som över 99 procent (eller mer) av befolkningen inte dör av förefaller absurt.

Samtidigt gäller för mig den naturligt avoga inställning till sociala sammanhang som jag alltid haft.
Ytterligare en sak är helt säker, jag kommer vaka som hök över att regeringsmakten inte börjar blanda bort korten nu. Det är för övrigt något vi alla ska göra!