Regeringsbildningen

Regeringsbildningen 1

Så har nu den regeringschef som sannolikt innehar världsrekordet i kortaste ämbetsperiod presenterat sin nya regering.

Man kan inte påstå att den innehåller några direkta överraskningar. Bland annat lyfts unge hr. Damberg upp till finansministerposten. Inte illa pinkat av en person utan ekonomisk bildning av högre slag.
Däremot ska han enligt uppgift ha 140 högskolepoäng från Stockholms universitets förvaltningsutbilding.
Jag läste någonstans att han var den förste i familjen att ha universitetsutbildning alls, samt att Olof Palme kom på hans pappas 50-årskalas. Pappan var partikassör för såsseriet.

Damberg har också fått utstå nesan av att kallas folkpartist. Vi kan anta att det ärrat honom för livet, från mig skickas en bunt styrkekramar till pojkstackaren!

Vissa nedriga människor skulle kanske viska om att Damberg är så kallad ”sosse-adel”. Jag som är mer än nedrig, rentav elak, säger det rakt ut. Dock utan att mena något särskilt med den saken. Grabben har hittat en bra födkrok, att det är långt ifrån optimalt för landet är en helt annan sak. Vem vet vad han skulle ställt med i en mer exekutiv funktion?

En självklarhet är att KPT, Karl-Petter Thorwaldson, tar över som näringsminister. Som gammal LO-ordförande anses han väl ha en rejäl förhandlingsvana gentemot det i Sverige halvprivata näringslivet. I framtiden är det nästan helt säkert att vissa verkliga eller påstådda kriser (tänk covid-stöd och dylikt) kommer uppstå.
Han har efter tiden som LO-boss praktiserat som ”rådgivare” på SSAB, vars största ägare är LKAB. LKAB helägs i sin tur av svenska staten.
Han går med andra ord från en statlig tjänst till en annan. Var hans lojalitet ligger behöver inte diskuteras!

Jeanette Gustafsson tar över kulturen från MiljöPhascisten Amanda Lind. Hon kommer närmast från en post som generalsekreterare på Sveriges Museer. Det är nog en organisation som nästan ingen förutom de närmast sörjande känner till.
Enligt deras hemsida är uppgiften för organisationen följande: ”Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen.”
På senare tid har det bland annat inneburit att man tagit tillvara intressena under dödsmördarpandemin.

Huruvida hon har partibok är väl högst oklart. Men vi kan anta att hon är en någorlunda följsam vänsterist. Annars har man inget i en såsse-regering att göra.

Vad som kanske inte är allom bekant är att Jeanette varit VD på Tidningsutgivarna och kallat länkning för ”ett ofog”. Vad det innebär att sätta en med den bakgrunden och åsikten som chef på kulturen låter jag mina kloka läsare fundera ut!

Mållgan Johansson på justitie får tydligen en kraftigt utökad portfölj att hantera. I år hinner han nog inte stå utanför köpcentrum i Lund med livvakter och huttra när han glömt köpa presenter till mor och far inför julaftonsfirandet.
Förra året blev det ett hemskans liv om just detta. Det pågick tydligen en dödsmördarpandemi av ett eller annat slag. Regeringen, där bland annat Mållgan ingick, avrådde folk från att trängas i köer utanför och i köpcentrum.

Succén, enligt vänsteristiska mått mätt, är man lyckats klämma in en så kallad transperson i regeringen. Om man som jag är pessimistisk och elak till sin läggning är konklusionen att vi även där varit sena på bollen. Till och med den amerikanska presidenten hann före oss där.

Inte bara fick Ceylon/Sri Lanka sin första kvinnliga regeringschef redan 1960, USA lyckades slå oss med en transperson i kabinettet. Sverige håller på att tappa stinget!

Den mest oväntade ilskan över utnämningarna till regeringen kommer från Patrik Ekwall. Han är tydligen någon som kan mycket om lek och spel, i dagligt tal kallat idrott.
Ekwall lackade ur för att Ygeman ska hantera migration, integration och idrott.

Ekwall skulle med fördel kunna titta på Klassiskt liberala partiets partiprogram.
Vi tycker inte att staten alls ska lägga sig i folks idrottsutövande, det kan civilsamhället sköta bättre.
Givetvis är det också vår åsikt att staten inte ska syssla med integration. Vill man inte integrera sig så åker man ut, helt enkelt. Självklart kan vi ta emot flyktingar i Sverige om det utbryter krig i vårt närområde. Men de bidragsmigranter som kommit och fortsätter komma till landet betackar vi oss för.

Vore regeringen klassiskt liberal funnes det inte plats för Ygemans portfölj!

Den nuvarande regeringens plan är med all sannolikhet, och enbart ämnad för, att kratta manegen för ett fortsatt maktinnehav för såsseriet efter valet 2022.
Berättelsen som nu kommer säljas in är att man är oumbärliga för landets väl och ve. En drös av listigt formulerade utredningar kommer tillsättas för att säkra fortsatt socialism under överskådlig tid.

Röstunderlaget ute i ”orten” är med all sannolikhet säkrat. Ett lagom hållet utanförskap garanterar bidragsmigranternas behov av ett fortsatt socialdemokratiskt regeringsinnehav.
Frågan är bara vilket samarbetsparti såsseriet vill ha efter valet 2022, V eller Cekten?

Kom ihåg att du som väljare kan göra ett aktivt val för att nästa regeringsbildning blir en framgång för Sverige. Låt oss gemensamt kasta ut socialisterna från riksdagen!