Rädda Barnen?

Rädda Barnen? 1

På Hallandsposten insändarsida skriver Fabiola Kindblad ordförande i Rädda Barnen Halmstad, Hylte och Laholm samt vice ordförande i Hallandsdistriktet.

Det handlar om att ”regeringen” (citationstecknen är mina) inte förstår hur allvarlig situationen är för barnfamiljer och ensamstående föräldrar.
Hon konstaterar, helt riktigt, att organisationen Rädda Barnen värnar barnens rättigheter och att Sverige sedan 2020 håller FN:s konvention om barns rättigheter för att vara svensk lag.

Därefter kommer dråpslaget. Rädda Barnen har tillsammans med Hyresgästföreningen, Svenska Röda Korset och Majblomman undersökt barnfamiljernas nuvarande situation.
”En stor andel ensamstående föräldrar med en inkomst under 35 000 kronor före skatt, och särskilt de med en inkomst under 29 500 före skatt, har det senaste halvåret haft det ekonomiskt mycket svårt.”

“3 av 10 av de ensamstående med inkomst under 35 000 kronor har haft svårt att köpa näringsrik mat till familjen alla dagar i veckan.
3 av 10 av de ensamstående med inkomst under 35 000 kronor har svårt att betala fritidsaktiviteter till barnen.
1 av 8 av de ensamstående föräldrarna med inkomst under 29 500 kronor har haft svårt att mätta sig själv eller familjen.
1 av 4 av de ensamstående med inkomst under 29 500 kronor har haft svårt att betala familjens räkningar, cirka 1 av 6 har också haft svårt att betala för kollektivtrafik.”

Vill man vara helt korrekt är det alltså ett helt oomkullrunkeligt faktum att majoriteten av de med inkomster under 29 500 till 35 000 kronor tycks klara sig hyfsat bra.
Det absolut största flertalet klarar av att såväl köpa näringsrik mat till familjen alla dagar i veckan och betala för kollektivtrafik.
Jag kan tycka det var synd att man inte frågade om vilka som dem senaste månaden haft råd att åka till Disney-land i Florida, då hade man nog konstaterat att 10 av 10 inte mäktat med en sådan utgift!

Att åka till Disney-land i Florida tillhör dock inte barnens rättigheter enligt någon i verkligheten eller fantasin förekommande barnkonvention.
Men att få en någorlunda sund och mätt barndom tillhör givetvis ett barn som ett rent minimum ska kunna erbjudas. Vilket de stora flertalet barn i Rädda Barnens, Hyresgästföreningens, Svenska Röda Korsets och Majblommans undersökning också verkar få.
Antingen det eller så har jag totalt missförstått hur statistik ska uttolkas.

Misstanken är alltså att Fabiola Kindblad försöker mörka något. Den stämmer givetvis, hon är nämligen Socialdemonkrat och både politiskt tillsatt domare (nämndeman kallas det i Sverige) i Hovrätten för västra Sverige och ersättare i Regionfullmäktige.
Insändaren ingår alltså i den bredsida av kritik som socialdemonkraterna som förlorat regeringsmakten till en annan typ av sosseri mer eller mindre ständigt avfyrar.

Fabiola Kindblad försöker helt enkelt med det gamla vanliga knepet. Att dölja sina verkliga politiska agenda bakom ett behjärtansvärt ändamål.
Även om desperationen lyser rakt igenom i denna undersökning, de flesta barnen verkar ekonomiskt ha det mycket bra, så är det säkert tillräckligt alarmerande för många att en minoritet av barnen har det relativt sett sämre. De anser det nämligen för djävligt att något sådant alls ska förekomma i ett så kallat välfärdssamhälle. Vips får då vänstervänstern några nya sympatisörer att räkna hem i opinionen. Det är givetvis av stor vikt att ha det extra stödet om man skulle ha turen att kunna snubbla in landet i ett nyval för verkliga eller påstådda oförrätter.

Själv är jag höggradigt skeptisk till Fabiola Kindblads undersökning och tycker att det är mycket magra resultat för att slå på stora trumman. Jag skulle rentav vilja påstå att hon ljuger och bedrar, i detta fallet kan regeringen sitta still i båten och ägna sig åt vettigare saker.
Man kunde till exempel sänka momsen på mat och en hel hoper annat som barnfamiljer kräver för att leva. Som bensin, el, leksaker, godis och fan och hans moster som beskattas och pungslås.

Men det vill givetvis inte Fabiola Kindblad föreslå. Som sosse skulle hon nämligen förlora makt att kunna styra över människor om så vore fallet, det kan hon inte acceptera hur mycket hon än vill Rädda Barnen!