Protestera Mera

Protestera Mera 1

”Justice for J6” är det nog få som hört talas om utanför det kretsar jag normalt umgås i på det vida internätet. Med all sannolikhet önskar de flesta makthavare att det fortsätter vara på det sättet.

”Justice for J6” står fritt översatt för Rättvisa för 6 januari.
Som bekant var det dagen när kongressens båda kamrar samlades för att räkna presidentvalets elektorsröster och formellt utse Joe Biden till president.
I Washington höll samtidigt valets påstådda förlorare Donald Trump massmöte där anhängarna tydligen manades att ta sig till kongressen och göra motstånd.

Resten är som bekant historia.

Vänstern ylade om försök till statskupp. Högern har ylat om både det ena och det andra. Bland annat om att mörka vänsterkrafter inom etablissemanget iscensatt hela alltet.
”Justice for J6” tar fasta på att de som nu sitter i fängsligt förvar är politiska fångar och kräver rättvisa.

För att hantera eventuella våldsamheter har kongressbyggnaden spärrats av och Kapitoliums polisstyrka har bett Pentagon om hjälp från nationalgardet.

Hur protesterna avlöpt lär väl stå fullt klart för var och en när denna text publiceras. Vad jag tänkt ta upp är frågan varför vi tyvärr aldrig få se liknande protester i Sverige.

Efter förra riksdagsvalet 2018 blev det gny och gråt eftersom ett förment högerparti omöjliggjorde den vanliga regeringsbildningen. Otaliga försök att skapa ett styre för landet ledde fram till JÖK-ungen som, beroende på sin inneboende omöjlighet, ledde fram till en regeringskris.

Så är det nämligen i Sverige att höga vederbörande inte per automatik anser sig tvungna att följa resultatet av påstått allmänna och fria val. Det kommer sig av det faktum att politiker inte anser sig röstas fram av folket, man anser sig valda av specifika grupperingar bland folket.

En sådan gruppering är exempelvis MiljöPhascister, huruvida de är en matriarkal klan eller inte är något oklart, som gråter blod när man talar illa om Greta, och jublar av glädje om landet kastas tillbaka i förindustriellt mörker när elen tar slut.
Helst av allt vill de att Sveriges hopplöst barbariska lintottar ersätts av skönandar från främre Orienten.

Resten av partierna är väl inte heller de något att hänga i granen. Deras mandat att bestämma går nämligen ut på att lova bort så mycket skattepengar som möjligt till det deras respektive väljare anser behjärtansvärt.

Foträta skor till pseudoLiberaler, lite allmän privat äganderätt för Cekten och stenhårt reglerade hyror till Kommunisterna. Är du Sverigedemonkrat antas du nöja dig med minskad invandring, oxdans och näverslöjd! Moderutterna vill så gärna, men klarar det dåligt, vara de vuxna i rummet.
Såssarna vill som bekant mest regera eftersom de anser sig kunna det och ändå har infiltrerat hela statsapparaten och deras myndigheter med sitt folk. Dessutom har Såssarna inga problem med att gå ner i både brygga och spagat för att tillfredsställa alla möjliga särintressen, möjligen undantaget de som ogillar värdegrund och bidragsmigration.

Det som är märkligt i Sverige är att väljarna tackar och tar emot.
I USA tände Donald Trump ett brinnande hopp genom Make Amerika Great Again och Amerika First.

Det var därför det gick som det gick den 6 januari. Det är därför som man protesterar igen.

Ingen svensk politiker värd namnet skulle våga vara en hundradel så framfusig och rakt på populistisk som Trump. I vårt land anses det nämligen vara ett tecken på allvarlig störning att tänka stort och i breda penseldrag. Det som går hem i stugorna är huruvida barnbidraget ska ökas med en hundralapp. Inte om man ska skippa en massa skatt och ha råd utan barnbidrag.

Varje försök att tala om att göra Sverige stort igen bemöts med skräckfyllda vänsterkörer som oroar sig för ickesvenskar i bortanförskapsområden, främre Orienten och annorstädes.
Att tala om svenskt kulturarv renderar i offentlig prygel eftersom landet sedan urminnes tider har varit bebotts av primitiva barbarer, även om många av oss anser att dessa kommit först på senare år.

Vi har helt enkelt en kuvad väljarkår som inte helt enkelt låter sig uppeldas och slå näven i bordet och säga att nu j-ar i mig får det vara nog. Sannolikt för att dessa människor for till amerikat när det begav sig. Men också till stor del som ett resultat av att politiker och byråkrater har stenkoll på hur slipstenen ska dras.

Det är därför protester som de i USA lyser med sin frånvaro här i landet. Vi har inte modet att se bortom det futtiga som håller på att förgöra oss när vi egentligen borde protestera mera!