Politiken och Kroppen

Politiken och Kroppen 1

Politiker anser att lagstiftning frälser världen även om det gäller något så privat som den egna kroppen.

Deras iver tar sig de mest märkliga uttryck.

I Texas har man infört vad som närmast kan betecknas som angiverilagstiftning kring aborter. Dessutom är det ett faktum att förbudet mot abort efter 6 graviditetsveckan i praktiken innebär totalt förbud mot aborter alls.
Så är det nämligen att kvinnan som bär på fostret sällan är medveten om graviditeten när den är så kort gången.

I Sverige är sakernas tillstånd helt annorlunda. I vår riksdag sägs det finnas ett mycket brett stöd för att ändra abortlagen i den andra riktningen.
Man vill tillåta att kvinnor gör medicinsk abort i hemmet istället för att uppsöka sjukhus. Enligt RFSU är 96 procent av aborterna i Sverige medicinska. Förbundet anser inte att det är nödvändigt att de utförs på sjukhus.

Det synes alltså råda delade meningar kring aborter.
En sak verkar dock alla vara eniga om. Nämligen att lagstiftning från klåfingriga politiker med olika dolska motiv är vägen man ska ta för att reda upp situationen.

Även i fallet med dödsmördarviruset råder det konsensus om att lagstiftning och kontroll är en lämplig väg att gå.

I vissa länder går man man nu så långt att sjukvårdspersonal som för ett år sedan hyllades som hjältar för sina insatser i arbetet mot covid-19 nu prompt avskedas om de vägrar vaccinera sig.
I Sverige har politiker på riksnivå i halvkvädna visor uttalat att så lämpligen borde vara fallet, men att komma till skott och ändra lagstiftningen har de ännu inte tagit sig. Men den som ger sig till tåls kan nog se fram mot skarpa förslag i den riktningen när valrörelsens krutrök lagt sig och en ny ”regering” tillträder i januari/februari 2023 (eftersom det blir samma, eller ännu värre, kackel som 2018).

När det gäller aborter är det så, som jag förstått det, att man önskar värna det ofödda livet. Viket givetvis är en hedervärd princip att följa, även om det mer än anas moraliska undertoner i argumentationen från abortmotståndarna.

Det lustiga i sammanhanget är att även abortförespråkarna tar till moraliska argument om kvinnans rätt till sin kropp i ett patriarkalt dominerat samhälle.

Den enklaste lösningen av dem alla skulle givetvis vara att man överlät till varje kvinna att bestämma själv över sin kropp.
Fast med det följer den för många människor obehagliga insikten att andra människor inte tycker som jag, och därför kan fatta beslut som jag själv aldrig skulle komma på tanken att göra.
Därav detta lagstiftande kring aborter.

Vissa anser att det är att förenkla väl mycket. Beklagligtvis är det så att vi aldrig kan tycka samma om allt. Det är en feberaktig politiker-utopi som bara är att glömma.
Så länge folk har en sexdrift och endast ett halvt fungerande omdöme kommer de ägna sig åt oskyddad sex och få ta konsekvenser därav.

När det gäller dödsmördarviruset väljer man, till skillnad från abortfrågan där individens rätt står i fokus, att tala om kollektivets behov av skydd.
Tittar man närmare på statistiken i Sverige och världen konstateras det är folk i riskgrupper som dör, och inte heller dessa i ett särskilt överdrivet antal. Nyhetsbyrån Reuter presenterade en sammanställning som visade att 5 miljoner människor beräknas döda av viruset. Vilket låter förskräckande om man inte tar hänsyn till att det år 2020 beräknades bo över 7,5 miljarder människor på jorden.
Då blir det helt plötsligt promillen som dött.

Varför politiker anser att det är något att bli hysterisk över kan man undra?
Kanske för att de är pinsamt medvetna att sjukvården är  anorektisk? Kanske för att minsta störning i systemet som misskötts under lång tid får enorma ekonomiska konsekvenser och riskerar deras plats vid köttgrytorna?
Kanske för att de inte klarar någon avvikelse alls?
Eller så spelar de för gallerierna och tar det som ett utmärkt tillfälle att skaffa sig större kontroll över våra liv?

Det sistnämnda passar bra in i sammanhanget med abortfrågan,nämligen kontrollen över medborgarnas liv. De vill helt enkelt hålla oss i ett tillstånd av hjälplöshet. Banka in det i huvudet på oss att vi inte klarar av att hantera något själva.
Därav denna lagstiftning om allt mellan himmel och jord, för eller emot. Helgat varde politikernas upplysthet över valboskapens liv och kropp, amen!