Polismord

Polismord 1
En 17-åring döms till åtta års fängelse för sommarens polismord.

Avståndet mellan polismördaren och hans offer var 10 meter. Rättens ordförande, lagman Göran Lundahl, säger i SVD: ”Det är inte styrkt bortom rimligt tvivel att 17-åringen när han avlossade skotten har uppfattat att Danman är polis”.
17-åringen kan dock inte, enligt tingsrätten, undgå ansvaret för dödligt uppsåt när han sköt polisen.

Man kan konstatera att polismördaren kan tacka sin lyckliga stjärna för att inte dömdes som vuxen. Då skulle han få livstids fängelse.
I Sverige innebär det inte riktigt att man sitter en livstid, men ändå betydligt längre än vad som nu kommer avtjänas bakom lås och bom.

Enligt en i pressen citerad polischef är det skönt att få ett avslut. Vilket i mina öron närmast låter som ett hån mot den i tjänsten avrättade polisen och hans anhöriga. Min personliga åsikt är att en polischef som uttalar sig så vilar på hanen och snarast borde bytas ut.

I ett samhälle där KLP styrde och ställde (så litet som möjligt) skulle det faktiskt kunna vara fallet. Vi anser nämligen att polischefer ska utses av lokalbefolkningen, fördelen med en sådan tingens ordning är att personen ifråga lätt kan sparkas av lokalbefolkningen.

Om man ska ge sig på och förutse den 17-åriga polismördarens framtid anas det både positiva och negativa utfall.

”Gängkonflikten” som sägs ligga bakom skjutningen kommer med all sannolikhet finnas kvar när han kommer ut ur det fängsliga förvaret. Har vi då tur stryker han med själv, frågan är bara hur mycket elände han hinner ställa till med själv innan det inträffar. Utfallet på lång sikt kan alltså bli positivt.

På kort sikt är utfallet entydigt negativt. Han måste, enligt svensk lag, låsas in på lämpligt sätt och utsättas för statsmaktens futila rehabiliteringsåtgärder. Möjligheten för positivt utfall är inte överväldigande.

En personlig reflektion i sammanhanget är att det skulle vara intressant att få höra vad en MiljöPhascist tycker om den straffrättsliga påföljden. Dessa anser nämligen att rösträttsåldern bör sänkas kraftigt eftersom dagens ungdomar är rent otroligt mogna och politiskt kompetenta. Märk väl att det partiet företräder åsikten att 12-åringar är kompetenta att avgöra sitt juridiska kön!
Gäller sammalunda för deras straffrättsliga ansvar?

Om man nu skulle kunna skönja någon form av logik i MiljöPhascisternas politik borde de kunna svara ett rungande ja på den frågan.
Nu är det ingen vettig av kvinna född människa som kan göra just det, det vill säga finna logik i deras politik. Man kan tänka att de anser 17-åringen utsatt för samhällets svek, rasism och andra otrevligheter. Förutom det faktum att han just i detta fallet bara är rena barnet.

Fick MiljöPhascisterna bestämma skulle 17-åringen sannolikt fått springa vind för våg. Ur det perspektivet är domen på åtta år en halvbra kompromiss mellan deras och min syn på saken. Min åsikt är nämligen att dylika typer inte alls ska springa lösa, inte heller bör samhället ödsla dyra skattepengar på att försöka rehabilitera dem.
Vad det innebär kan vara intressant att lämna öppet eftersom slaskpressen kanske får upp ögonen för min riksdagskandidatur. Då lovar jag att besvara deras frågor!

Kvar finns då den avrättade polismannens anhöriga.
De är givetvis dömda till livstids sorg. I sammanhanget är det nog en mycket klen tröst att han som de höll kär dog när han utförde sitt drömjobb.
En annan klen tröst är att inte särskilt många poliser dödas i tjänsten. Statistik hjälper inte när sådant här inträffar, det är ett bistert faktum.

Polismördaren däremot kommer den närmaste framtiden ha det varmt och ombonat. Säkert erbjuds polismördaren utbildning under tiden han sitter inne. I det egna gänget är polismördaren sannolikt redan en halvgud.

Kvar står då bland annat vi som har till uppgift att utöva vår politiska makt i nästa val. Jag behöver väl knappast påpeka att vi ska rösta för en förändring!