Övervakningssamhället!

Övervakningssamhället! 1Självklart är det så att socialister av alla olika slag och sorter gillar nya övervakningssystem.
Ju modernare desto bättre. Det ska gå snabbt och smidigt. Ligger man riktigt på topp används sociala kreditsystem!

Givetvis är det så att länder som Kina ligger i framkant av utvecklingen. En av orsakerna är att befolkningen där inte har något emot att byta bort demokratiska fri och rättigheter mot ekonomiskt välstånd.
Vissa får givetvis betala priset genom att inte anses trovärdiga nog. Allt enligt ett nationellt utrullat socialt kreditsystem.
Johan Lagerkvist, professor vid Stockholms universitet, har kallat Kinas sociala kreditsystem för “Amazons kundspårning med en Orwellsk politisk twist”.

Redan innan har  Kinas kommunistparti länge sammanställt fysiska handlingar – så kallade “dang’an” – som följer medborgarna från vaggan till graven. Nu görs systemet digitalt.
Ju högre poäng desto smidigare liv och bättre förmåner, är tanken.

I västvärlden nöjer vi oss än så länge med att gladeligen lämna allsköns uppgifter till multinationella företag. Tänk om man finge tillgång till Amazons eller Googles databaser. Tänk vad man skulle kunna hitta!
Att hitta något smaskigt på hr. statsminister Löfven låter sig dock inte göras. Därtill är han alltför konservativ och föredrar även när dödsmördarvirus hotar befolkningen att handla i fysiska butiker.

Att betala med ansiktsigenkänning verkar vara det nya svarta. Tänk vad skönt, säger den moderna människan, att slippa bära med sig kontanter, kontokort eller att hala upp mobiltelefonen när affären ska göras upp.
Allt finns ju redan registrerat i stora databasen och ansiktet bär man med nödtvång med sig överallt! Dessutom, och detta argument är obetalbart korkat, säger sig människor inte ha något att dölja.
Låt mig då påminna om att säga så, är som att inte bry sig om yttrandefrihet för att man inget har att säga.

När man vill ha något att säga till om kan det mycket väl vara för sent. Då kanske vi redan har ett digitalt socialt kreditsystem i Sverige också!

Med så kallade vaccinationsintyg är nu EU-länderna på god väg att skapa ett embryo till ett socialt kreditsystem. De flesta jamsar godtroget med.
Förutom det vansinniga att behöva vaccinera sig mot en sjukdom som få drabbas av och de flesta överlever, en sjukdom som mer än allt annat bevisar att det är själva moderniteten som är fel, får statsmakterna ytterligare en murbräcka att krossa den personliga integriteten med.

Vad som skrämmer mig mest är att de flesta människor jag träffar inte inser problemet i argumentet att dom inget har att dölja. Män och kvinnor låter gärna registrera sig i register hos statliga och överstatliga organisationer inför utsikten att det ska gå snabbt och smidigt när de ska resa, gå på olika evenemang och äta ute på restaurang. Med andra ord ta del av det ekonomiskt välstånd vi kunde njuta av utan vaccinationsintyg i prepandemisk tid.

Erfarenhetsmässigt går det att konstatera att statsmakterna är ytterst ovilliga att rulla tillbaka lagstiftning. Att utöka och förfina nätet av regler och förordningar har man inget problem med. Man kopplar gärna på modernare teknik också, som Bank-Id. Eller varför inte ansiktsigenkänning?
Tänk så praktiskt att slippa hala fram både pass och vaccinationsintyg när man ska ut och flyga och fara, ansiktet bär man ju med sig överallt. Och inget att dölja har man heller.
Exempelvis bör vissa för tillfället avsuttna generaldirektörer finna detta smidigt under sin myckna pendling till Kanarieöarna.

Vi andra, jag till exempel, som vägrar vaccination och att i onödan hamna i register riskerar att dra oss fram som andra klassens medborgare. Det blir till att hyra sig en plats på ett mindre nogräknat fraktfartyg om man ska ut och resa i världen.

När jag kommer in i riksdagen 2022 blir en viktig arbetsuppgift att stenhårt motsätta sig all onödig form av registrering av medborgarna. Mina väljare ska inte behöva fara omkring med vaccinationsintyg på fickan eller tvingas registrera sitt ansikte i olika suspekta databaser.
Jag är nämligen klassiskt liberal och kommer på aggressivast möjliga sätt arbeta för att medborgarna ska lämnas ifred!