Överraskande!

Överraskande! 1

Vissa saker är som vanligt, annat överraskar mig.

Som vanligt klantade HBK till det i sista matchen mot Malmö FF och tvingas spela kval till Allsvenskan. En annan får utstå svårartad hån från skåningar som illa dold förtjusning påpekar sakernas tillstånd för undertecknad.
I mina mörkaste stunder, vilka det finns gott om under denna årstid, har jag börjat utverka lömska planer på att stycka av vårt mest södra landskap och sälja av det till danskarna. Den enda nackdelen med ett sådant förfarande är väl förmodligen att de flesta skåningar skulle välkomna en sådan tingens ordning. De betänker dock inte att de får med sig Rosengård i affären!

I fallet med matchen mot Malmö FF, eller Malmoe Iff Iff som det heter där nere på lokalspråket, var det tydligen så att HBK skulle försökt forcera in ett mål i slutminuterna på grund av ett resultat i en annan match. Tyvärr nåddes inte spelarna på plan av den informationen.
Tränaren misslyckades med den relativt enkla åtgärden. I Sverige är det ett ganska vanligt missförhållande att de som ska göra jobbet inte får reda på förutsättningarna av de som ska ha översikten över situationen.
HBK tvingas nu att försöka piska Helsingborg FF till lydnad istället.

Som vanligt har vi också drabbats av vinter i landet. Det sker några månader varje år trots att många försöker få oss att tro annat därom. Jag är dessutom så pass gammal att jag kommer ihåg hur det varierade förr om åren. Jag vill bestämt minnas att det förekom barmarksjular också på 70, 80 och 90-talet. Faktiskt var dessa ganska många.
Det är en av avigsidorna, och fördelarna, med att ha växt upp i de mer södra delarna av landet än norra. Klimatet härstädes skiljer sig ganska markant från det därstädes.

Det finns även andra saker som kraftigt skiljer sig åt mellan Stockholm, Halmstad och platser nära polcirkeln som jag bebott. Som solljusinstrålningen, vilket kan vara besvärligt för en bipolär typ som jag. När det är mörkt däruppe är det verkligen mörkt. När det är ljust är det förbannat ljust hela dygnet.

De enda som förmodligen inte fullt ut begriper att Sverige är ett avlångt land med olika förutsättningar beroende på var man bor är sannolikt våra folkvalda politiker i riksdag, region och kommun.
Insåg de detta ganska enkla faktum vore mycket vunnet. Bland annat skulle de alla till mans, och kvinns måste jag väl tillägga för att inte reta någon, ägnat sig mindre åt det politiska spelet för att istället få en viss ordning och reda på detta schabrak.

Med det menar jag helt enkelt att vissa beslut lättare fattas i politiska församlingar än av var och en. Som klassiskt liberal har jag inga problem med att påstå att statens kärnuppgift är trygghet och säkerhet åt medborgarna.

Vad denna trygghet och säkerhet består i är dock upp till oss medborgare att mycket precist formulera för våra politiker. Vi får inte släppa iväg dem på uppdraget att exercera sitt eget omdöme när det kommer till den uppgiften!
I Sverige är exempelvis effektiv elförsörjning en viktig trygghetsfaktor. Som bekant är det lite sådär med den saken. Men när man betänker att de flesta politiker står handfallna inför situationen med elsparkcyklar så förvånas man knappast!

När det gäller exempelvis kriminalitet måste vi så långt det går hjälpa och stötta våra politiker genom att avhända dem en del av ansvaret.
Lokalsamhällena ska givetvis få välja sina polischefer, envarsrätten stärkas och rätten till att bära vapen förenklas. Migrationsfrågan skall i sin helhet underställas en folkomröstning.
Det behöver knappast sägas högt att frågan om Swexit är en synnerligen viktig trygghetsfråga för Sverige och svenskarna. Ut ska vi och fort ska det gå!

Något som överraskar mig är att Expressen har en lätt regimkritisk text att läsa. För säkerhets skull har man gömt undan den på den så kallade premiumavdelningen. Man antar väl att regeringen är för snål att betala den extrakostnad som det innebär att läsa texterna som publiceras där.

Det är Viktor Barth-Kron som frågar sig om vi ska stänga ner utan debatt en gång till. Vilket får sägas vara intressant för at komma från det hållet.
Han tycker sig finna vagt motstånd och debattlusta från såsseriets påstådda motståndare i riksdagen. Han påpekar hur statsråd vid tidigare nedstängningar synts till på mellandagsreor, och att en viss generaldirektör flög till kanarieholmarna.
Han tar till och med upp det faktum att vissa åtgärder kan vara svåra att avsluta. Det vill säga att höga vederbörande antingen är ute och seglar eller ännu värre, nämligen vet precis vad de håller på med och griper tillfället i flykten att begränsa våra fri- och rättigheter.

Har den ståckhålmska medieklassen tröttnat, kan man fråga sig? Är det inte kul att jobba hemifrån längre? Eller är det bara lite klädsamt klagande över sakernas tillstånd?
Har det så smått gått upp för Viktor Barth-Kron et al. att det är något mycket lurt med hela projekt dödsmördarviruspandemi?

Är det kanske en testballong som skickas upp för att kontrollera om den omedelbart skjuts ned eller tillåts flyga?
Därom får vi snart veta. Men överraskande är det att en sådan räddshågen publikation som Expressen ens vågar andas att kejsaren kanske är naken!