OS-analys!

OS-analys! 1

Tydligen tog unge hr. Duplantis guldmedalj i Olympiska Spelen i att dopa sig snyggast, vilket han ska all heder av. Vi får hoppas och tro att han inte gör samma misstag som den något äldre hr. Ståhl, guldmedaljör i kast med järntallrik, som i all upphetsning råkade påstå att var en svensk viking!

Så var det nämligen, vänner och ovänner, att hr. Ståhl efter att den ädlaste valören var säkrad (på engelska språket) påstod att han var en viking, svensk dessutom. Detta har ,enligt uppgift på så kallat sociala medier, gett upphov till spridning av en magsur insändare undertecknad Respektera värdegrunden!.

Om ni inte har läst den så förstår ni ändå vad den handlade om. Nämligen att många både infödda och nysvenskar skulle känna obehag när de högerextrema hornprydda gunstlingarna förs på tal.

Signaturen Respektera värdegrunden! är nog i grund och botten en hygglig människa som vill alla väl. Så väl att hen, jag utgår nämligen att hen helst avstår från att bli könad (som vänsterister kallar det), önskar utradera vår skamliga historia, införa tankeförbud och utrota det lilla av glädje en människa kan uppleva i sitt liv.

Vad Ståhl egentligen skulle sagt var givetvis att: jag känner mig lika glad och upprymd som en kommunal mellanchef på värdegrundkurs! Alternativt, Leve det ökande uttaget av pappadagar inom privata sektorn (om nu så skulle vara fallet)!
Det hade varit något att skriva hem om från Tokyo!

Men, som sagt, han slant på tungan pojkstackaren och påstod att han var viking. Som tur är väl varken SOK eller Friidrottsförbundet riktigt så inkrökta att de tänker ta honom i upptuktelse för den sakens skull.

En annan som tog medalj var afroamerikanskan som i Rio-OS körde hem storslam inom gymnastiken. Men som i Tokyo hoppade av mångkampen på grund av påstått psykiska problem.
Något guld som Ståhl kammade hem mäktade hon inte med, hon fick nöja sig med brons. Enligt gängse amerikanskt synsätt är det jämförbart med man inte behövt tävla alls.

Hon är inte den enda som kämpat med själsliga störningar. Sverige hade en cyklist som tyckte det var skönt att hon inte tog guld samt en friidrottare som skyllde misslyckande i försöken på dåligt psyke.
OS i Tokyo har alla chanser att gå till historien som Olympiska Spelen i psykbryt!

Jag kan förvisso tycka att det är märkligt att varken deltagare eller ledare har bättre koll på det psykiska måendet. Skickar man folk över halva jordklotet för att prestera sitt yttersta i tävlan mot den absoluta eliten duger det inte sända känsliga typer.

Roligast hittills har dock det amerikanska damlandslaget i fotboll varit. Något mer nedsablat gäng kan inte finnas i hela USA:s historia.
Den konservativa ytterhögern firar nästan dagliga triumfer när de klankar ned på de stackars bolltrillarna. Jag konstaterar att tålamodet är kort med politiskt korrekta människor som misslyckas i sin idrottsutövning.

Är det förresten någon som kan bekräfta att det svenska damlandslaget intar knästående position före matcherna, när nationalsånger och dylikt skall avhållas?
Om så är fallet får jag vara glad att jag inte tittat på eländet. Jag lyckades bara tajma in unge hr. Ståhls kommentar.

Det verkar som den norska 400-meterslöparen tog både guld och världsrekordet. Har han samma leverantör av läppsalva som sin landsmaninna Johaug? Det låter annars märkligt att en vit man skulle vara så exceptionellt duktig på 400 meter.

Om jag blir världsdiktator, vilket synes vara en mycket avlägsen dröm, kommer jag allra minst verka för att två separata Olympiska sommarspel avhålls. Ett med de nuvarande dopingreglerna som har rent drakoniska straff för den som åker fast. Samt ett där folk får dopa sig till döds på eget ansvar. Må bästa spel med störst intäkter överleva!

Sist men inte minst, att elitidrottare mår psykiskt dåligt håller jag för självklart. Ingen människa som är vid sina sunda vätskor håller på med sådant!