Oroande Tecken i Tiden

Oroande Tecken i Tiden 1

Även för dem av oss som inte är lagda åt det konspirationsteoretiska hållet framträder det tre oroande tecken i tiden!

Först av allt att SD håller så kallade Landsdagar i helgen. Självklart ska även Sverigedemokrater få träffas och trivas tillsammans, detta oavsett om deltagarna avkrävs vaccinationbevis eller inte för att deltaga i festiviteterna. Sverigedemokraterna består av vuxna och fullt beslutskapabla människor. Sålunda får de bestämma själva om bevis för deras lydnad mot statsmakterna skall avkrävas för att bevista partiets högsta beslutande organ.

Vad jag tycker är märkligt att alla riksdagspartier lyckats klämma in sina årsmöten så precist under detta kortvariga fönster av påstått lättade restriktioner under förevarande dödsmördarepidemi.
Den 1 december träder nya restriktioner i kraft enligt Folkhälsomyndigheten. Fast man kallar det givetvis för ”Beslutade åtgärder för att motverka ökad smittspridning och vårdbelastning”. Det låter bättre än restriktioner som lätt associeras med onödigt tvång och rena övergrepp mot den enskilda medborgarens frihet.

Vi kan givetvis inte utesluta att riksdagspartiernas kongressande under hösten är en ren tillfällighet som kommer sig av att man ett tag verkligen tappade tron på dödsmördarpandemin som varandes en lyckosam strategi att hålla folket i schack. Vi lever ju som bekant i ett land där de två påstått ”regerande” partierna uppenbarligen inte talar sig samman, varken med varandra eller sina stödhjul, innan budgetomröstningar genomförs i kammaren.

Det är med andra ord svårt att vara konspirationsteoretiker i ett land som uppenbarligen regeras av av kompletta stollar!

Det andra oroande tecknet i tiden, som jag får mig till livs i Expressen, är att valmyndigheten varnar för att valet kan behövas ställas in. Givetvis är det dödsmördarepidemin som ställer till det igen.
Valmyndigheten har tydligen så kort om folk att det räcker med att ett fåtal nyckelresurser slås ut för att osäkerheterna ska bli för stora. I nuläget har man bara en matematisk statistiker anställd som kan säkerställa valresultatet. Två personer är kompetenta att producera vallängder och röstkort.

Förutom det faktum att det måste vara en ren semester för underrättelsefolk att hitta sårbarheter att slå mot i förvaltningssverige¹, det räcker att läsa kvällsblaskorna, är det givetvis en penibel situation att vara så kort om folk. Tänk om den matematiska statistikern går och bryter foten under valdagen? Tänk om det är ett komplicerat brott som kräver att stackaren måste opereras på studs? Då står vi där med vår parlamentariska demokrati och långa näsa!

Å andra sidan kan vi som har efterspelet till 2018 års val i färskt minne konstatera att den parlamentariska demokratin knappast fungerar även om ett någorlunda riktigt resultat levereras. Att det gick som det gick efter valet 2018 kan vi dock inte lasta valmyndigheten för. Det är inte deras fel att parlamentarikerna som väljs är syltryggar och gnällpellar!

Om allt går som planerat nästa vecka är det kanske helt onödigt att ställa till med val? Fru Andersson förväntas ju röstas igenom kammaren och bilda en socialistisk minoritetsregering som ska regera på en borgerlig budget.
Om hon spelar sina kort rätt kan man kanske komma överens om att valet, givet de dödsmördarpandemiska förutsättningar som råder, är mer eller mindre onödigt. Borgerligheten får igenom sin budget, såssarna får regera och V och MP får stå och sura om värdegrunden bäst de vill.
Jag har lite svårt att få in Cekten i den ekvationen, det medges. Å andra sidan är det väl ingen som riktigt tar dem på allvar, eller hur?

Det tredje oroande tecknet i tiden är Omikron. Den virusvariant som utvecklats i det mörkaste av Afrika och nu hotar västvärlden med död och elände.
Enligt uppgift har just denna variant muterat något alldeles enormt. När jag fick tag på en rapport om en av de smittade i Belgien kunde jag dock konstatera att hon inte uppvisade några särskilt oroande symtom. Möjligen var hon lite febrig och allmänt matt, flickstackarn.

Våra medier står dock på tå och rapporterar om två fall här och två fall där. Experter uttalar sig om att det nu kan vara riktigt allvarligt.
Vilket det givetvis kan vara, men sannolikt inte är. Om nu viruset fungerar som evolutionsteorin lärt oss, och det finns ingen anledning att tro att den plötsligt blivit inaktuell, så kommer det spridas lättare men knappast bli mer dödligt.
Det finns nämligen ingen evolutionär fördel förknippad med att ta död på sin värd.

Läkemedelsindustrin gnuggar givetvis sina händer eftersom de måste bygga om sina suboptimalt fungerande dundervacciner lite, och därmed peka på utvecklingskostnaderna för att ta mer betalt.
Media gnuggar också sina händer eftersom de får mer klick och annonsintäkter av sin andlösa rapportering om både farorna med viruset, farorna med hopplösa frihetsälskare som undertecknad och vaccinernas välsignelse.
Mest av allt gnuggar politikerna händerna då de inte låter en saftig kris gå dem ur händerna. Här gäller det nämligen att visa handlingskraft! Tyvärr verkar det vara så att en stor del av världens befolkning håller med dem om att ständiga vaccinationer med tillhörande vaccinationspass och ”Beslutade åtgärder för att motverka ökad smittspridning och vårdbelastning”, det vill säga restriktioner, är en bra lösning!

Tre oroande tecken i tiden är härmed levererade. Jag kan bara avsluta som min saliga far, han var en klok karl trots att han var politiskt aktiv Sverigedemokrat, brukade säga: Den som lever får se!

  1. Jag roade mig en gång med att plocka fram bostadsadressen för Chefen för Marinen. Det tog väl en 45 sekunder eftersom jag satt med en dålig uppkoppling.