Oomkullrunkeliga Faktum!

Oomkullrunkeliga Faktum! 1

Alla över 16 år ska erbjudas en tredje dos vaccin. Det är ett oomkullrunkeligt faktum!

Men i första hand nöjer man sig med personer över 65 år och de som vårdar äldre. Resten av befolkningen kommer man bespruta under 2022.

FOHM:s generaldirektör Jan Carlsson menar att skyddet mot allvarlig sjukdom på individnivå behålls under en längre tid, kanske flera år.
”Men vi vill inte ha en smittspridning som blossar upp bland dubbelvaccinerade alltför tidigt, därför fyller vi på successivt, säger han.” Enligt vad som påstås från en presskonferens i ämnet.

Vill man vara lite petimeteraktig kan man då ifrågasätta varför alla ska trippelvaccineras om nu skyddet mot allvarlig sjukdom på individnivå kvarstår under flera år?
Särskilt som andelen sjukdomsfall i Sverige endast har varit 1 169 530 personer, varav 15 016 har dött därav 13 356 som var 70 år eller äldre.

Några oomkullrunkeliga slutsatser man drar av de siffrorna är nämligen att knappt 12 procent av Sveriges befolkning drabbats av sjukdomen så pass att det faktiskt registrerats.
Av dessa har drygt 0,14 procent dött av sjukdomen som officiell dödsorsak. Men i detta fåtal har över 88 procent varit 70 år eller äldre. Lägger vi till gruppen från 60 år blir siffran ännu dystrare, nämligen 96 procent.

Jan Carlsson säger att ”Totalskyddet är ”rejält mycket bättre” för en person som tagit sin tredje dos.”

Jag tycker snarare att det finns goda skäl att se över hur omhändertagandet av våra äldre fungerar mer än något annat.
Mycket riktigt är det också så att det budskapet (i viss mån) har nått fram till dem som har hand om stålarna. Det ska förstärkas både med den ena och andra bland annat i min egen hemkommun Halmstad.

Har vi riktigt tur, vilket jag inte tror att vi kommer få, kanske till och med de mest inbitna vänsteristerna inser att äldrevården ska ägna sig åt just äldrevård. Inte massa genus och jämlikhetstrams. Eller att skyffla in folk som knappt eller inte alls talar och förstår svenska. Vi kan ha det som from förhoppning!

Lena Hallengren passade också på att ryta till mot regionerna Stockholm, Skåne och Västra Götaland. Hon menar att det inte är en ursäkt att klaga på att man har ”fel befolkning”. Vilket i sammanhanget skall förstås som folk från främre Orienten och annorstädes som lockats till Sverige av löften som utställts av centralmakten i Stockholm.

Det är ju klart pinsamt för både såssarna och MiljöPhascisterna i regeringen att dessa notoriskt integrationsresistenta grupper envisas med att uppbära en mångfald med bidrag och i övrigt binda upp mängder av gemensamma resurser, samtidigt som de blånekar att följa order i vaccinationsfrågan.
De måste fara varligt fram med hanteringen av dem eftersom det, framför allt för såsseriet, annars kan straffa sig i det kommande valet.

Därav formuleringen om att regionerna inte kan skylla på ”fel befolkning. Det skulle se ut om Lena tappade fattningen och började yla om svartskallar eller ännu värre epitet!

Själv tillhör jag ingen riskgrupp och befinner mig vid god vigör. Covid-19 är en sjukdom som är notoriskt svår att smittas med, om man smittas är det ännu svårare att bli dödligt sjuk.
Det, mina vänner och ovänner, är ett oomkullrunkeligt faktum som fler borde begripa och förstå. Jag kommer också fortsättningsvis att vara herre över min kropp och vägra vaccinationsvansinnet!