Nedslag i Lokalpressen

Nedslag i Lokalpressen 1

Alla borde, särskilt i valtider, läsa insändarsidorna i sin lokala tidning!

Mina notoriska följare brukar normalt få njuta(?) av min kritik rörande min egen lokalblaskas, Hallandspostens, ledarredaktion. Den påstår sig vara ”oberoende liberal” och utgör sålunda en perfekt megafon för den i vår värld alltmer omfattande kryptosocialism som till varje pris vill förslava oss till att bli lydiga konsumtionsredskap.

Vill man lyssna på djupet av den stora massans åsikter, i den mån en ”djup massa” kan påstås existera, läser man insändarsidorna. Givetvis publiceras inte vilka åsikter och tankar som helst, men fortfarande är det så att en viss bredd kan noteras, det är inte totalt renons på giftigheter och tasksparkar!

Såhär i valtider noteras dock en lätt förändring i floran av insändare, helt plötsligt börjar lokala förmågor till politiker i etablerade partier att vässa pennorna och författa korta stridsrop.
För tjänstgörande insändarredaktör, som gudbevars påstås ha ett ”viktigt demokratiskt/publicistiskt ansvar”, måste väl denna plötsliga skrivklåda innebära ett delikat problem?

Det är, för det första, av rent faktiska skäl omöjligt att vägra publicera dem med samma motivering som man vägrar att publicera mina debattartiklar, nämligen att partiet de företräder inte är etablerat i riks- och/eller lokalpolitiken.

För det andra är det ett erkänt faktum att insändarsidor i lokalpressen av hävd ska vara en tummelplats för lokala förmågor. Ett öppet forum där nästan vilka stolpskott som helst kan få komma till tals, det gäller för övrigt även undertecknad. Debattsidorna är däremot lite fiiinare!

Men, för det tredje, är det inte så att exempelvis riksdagskandidater från pseudoLiberalerna kan publicera sig någon annan stans, exempelvis debattsidan, och inte ta upp plats på röstboskapens forum, det vill säga insändarsidan?

Saken är den att tjänstgörande insändarredaktören är mycket medveten om hur slipstenen ska dras, sannolikt är hon eller han gammal partigängare själv och har varit med förr.

På insändarsidorna publicerar de etablerade och i god ordning socialistiska eller kryptosocialistiska partierna huvudsakligen testballonger, i vissa fall frågor som ligger den aktuella kandidaten varmt om hjärtat som inte funnit riktig nåd i den hårt toppstyrda partihierarkin. I båda fallen rör det sig hur som helst om frågor som man ska kunna distansera sig ifrån om eländet baktänder.

Det är därför som pseudoLiberalernas riksdagskandidat Hanna Schölander får skriva om problemet med högre moms på gästhamnsplats, jämfört med campingplats, på Hallandspostens insändarsida.
I sak kan jag tycka att hon har rätt, det är en märklig tingens ordning att man får betala full moms i gästhamn men inte på en campingplats. Bäst vore givetvis om ingen moms alls betalades, om nu så skulle finnas behov av det tycker jag kommunerna ska bestämma helt själv.

För pseudoLiberalerna på riksplanet är frågan dock lite mer komplicerad än så, man kämpar bokstavligen för sin överlevnad och känner medvind med killen vid grillen. För dem är moms på båtplatser i bästa fall ett sänke, åtminstone tills motsatsen är bevisad.
Johan Pehrson har bättre saker för sig än att hamna i en skitstorm för att en galen hallänning surar över att hon och hennes kompisar missgynnas när de är ute och kryssar runt med sina lyxiga fritidsbåtar!
Insändare får det bli, därmed basta!

Två av moderaternas toppnamn i Halmstad, Anna Fallkvist och Christofer Lundholm, har nog snarare fått beskedet att opinionen i en känslig fråga måste testas innan frågan får gå vidare.
Det gäller en något annorlunda vinkel på det förbenade dödsmördarknarket som översvämmar samhället, i detta speciella fallet skolorna!

De två samhällsförbättrarna vill att: ”Specialutbildade hundar ska sättas in som genomsöker skolorna med jämna mellanrum.”
För att inte i onödan skuldbelägga föräldrarna, som enligt kryptosocialisterna moderaterna inte har något som helst ansvar för sina barns göranden och låtanden, tillägger man: ”Drogerna finns på våra skolor och det är politikens uppgift att tillse att Halmstads skolor är drogfria.”

Här förstår vem som helst att alla valstrateger måste stanna upp och fundera ett ögonblick innan man rusar åstad och vidare rakt i klaveret.

Frågan rör barn, dödsmördarknark och någon form av personlig integritet som kanske kan finnas kvar att tänka på. Men mest av allt, hur i helskotta ska detta kunna presenteras för moderata kärnväljare med ungarna i fiiiina friiiiskolan?
Vad man underförstått antyder är ju att deras barn använder dödsmördarknark, går det verkligen för sig? Dessutom har Uffe sin statsmannamässighet att tänka på, och för all del huvudvärk så det räcker med sina trilskande alliansvänner! Han har inte tid att stå i en skitstorm på grund av detta, insändarsidan i Hallandsposten får det bli!

Med Klassiskt liberala partiet i ledningen skulle det vara mycket lättare. Kommunerna får bestämma sina skatteuttag helt själva och en skola som politiker behövde bekymra sig om skulle inte finnas.
Föräldrarna skulle, som grädde på moset, ges möjligheter att själv uppfostra sina barn och ha koll på deras vardag!

Men en till visshet gränsande sannolikhet skulle också lokaltidningarna spotta upp sig ett snäpp eftersom KLP vill avskaffa alla former av presstöd, insändarsidorna har då möjlighet att bli ännu roligare att läsa!

Så om du ska rösta den 11 september, rösta på KLP!