Nationaldagen!

 

Nationaldagen! 1

Idag firas som bekant Sveriges Nationaldag.

Anledningen till firandet ska enligt på området belästa typer, så kallade historienördar, vara en kombination av att Gustav Vasa detta datum år 1523 valdes till landets konung, då Sverige bröt Kalmarunionen och åter blev ett fritt rike, samt som åminnelse till 1809 års regeringsform.

Jag själv som är hopplöst obeläst på området kontrollerade detta med en doktorand i historia vid ett riktigt utomlands liggande universitet. Hon kunde vidimera att detta stämde överens med verkliga händelser. Eftersom personen ifråga av sin omgivning räknas som en uppåtgående stjärna samt i övrigt uppfyller kraven för hög trovärdighet, hon är nämligen relativt kraftigt närsynt, håller jag det hon säger i denna och andra historiska spörsmål för sant och visst.

6 juni har först sent i den svenska samtiden upphöjts till helgdag. Föga förvånande försökte exempelvis MiljöPhascisterna anlägga moteld mot förfarandet när det var uppe på tapeten. I motionen med den något krångliga benämningen ”med anledning av prop. 2004/05:23 Nationaldagen den 6 juni som allmän helgdag Motion 2004/05:K4 av Gustav Fridolin och Mikael Johansson (mp)”, radas argumenten upp utan pardon. Men det räcker med att citera avslutningen för att för att begripa galenskapen hos det partiet.

”Miljöpartiet de gröna anser att valet står mellan att satsa reell politisk kraft och ekonomiska resurser på integrationsarbetet och samhället i stort och att förlänga arbetstagares arbetstid och förenkla integrationsproblematiken. Vi väljer de reella politiska reformerna där vi kan arbeta för integration, sänkt arbetstid och ett levande mångkulturellt samhälle.”

Detta var alltså drygt 10 år före 2015 när ett bråkrör stod och bölade i (S)(V)T och kallade medelhavet för en modern motsvarighet till nazismens utrotningsläger, och 18 år innan muselmaner begick upplopp och kravaller för att en dansk/svensk medborgare ville uttrycka sin grundlagsfästa rättighet att vara religionskritisk.

Den intresserade noterar också att Gustav Fridolins och Mikael Johanssons argumentation i grund och botten är fundamentalt antisvensk. Svenskarna ska helt enkelt enkelt ge tusan i att vara nationalistiska eftersom viktigare saker av nöden är tvungen, nämligen att integrera de integrationsresistenta, ge fan i att vara produktiva och konkurrenskraftiga samt syssla med allt annat än kultur som kan definieras som genuint svensk.

Det är på sin plats att jag, och många med mig, ber om ursäkt för att vi lät det gå såhär långt. Jag gör det här och nu!

Det svenska nationaldagsfirandet ter sig emellertid mycket tamt jämfört med exempelvis norrmännens. Sannolikt beror det på ett mycket enkelt faktum, nämligen att Norge som upplevt nesan av att vara både danskt och svenskt lydrike, samt ockuperat av nazisterna under andra världskriget, anser sig ha något att fira. Nämligen sin nations frihet.

Om du som jag jobbar tillsammans med en stackars norrman i förskingringen finns det ett helt utmärkt sätt att ställa sig in hos denne som för evigt kommer göra denna person tacksam. Täck upp för personen ifråga under deras nationaldagsfirande!
Det är för övrigt ett litet offer att göra för vårt västra broderfolk. De är visserligen i grund och botten mest sillstrypare hela bunten, men trevliga sillstrypare som mer än väl gjort sig förtjänta av sitt 17 maj!

Vi svenskar har givetvis också mycket att vara stolta över. Problemet är bara att vänstern inte vill tillåta oss att vara det. På den sidan av svensk politik är det nämligen ett oomkullrunkeligt faktum att allt som inte är genuscertifierat av RSFL och kvalitetskontrollerat av folk som blir kränkta av Vita havet på Konstfack i grund och botten är fel.

I ett land där i princip varje ifrågasättande av den för tillfället rådande strömningen döms ut för att vara banjohöger och djupt kränkande mot snart sagt varje obskyr minoritet som kan tänkas, blir det med nödtvång så att historien betraktas som ett varigt sår snarare än en stabil grund att stå på.
Det blir ett land utan rötter, ett land som inte kan växa utan som är dömt att dö. Det är så vänstern vill ha det. De vill nämligen hela tiden ha möjlighet att skapa ännu ett falskt löfte om en ljus framtid, ännu en könsidentitet och ännu en ny lag som ska förhindra kränkningar av ett eller annat slag.

Det är därför vi ska fira nationaldagen. Vi som vill vara en motkraft till detta sammelsurium av samtida dumheter och förvillelser. Vi som gillar Sverige för att det helt enkelt är svenskt!