Muharrem Demirok

Muharrem Demirok 1
Muharrem Demirok har valts till ni partiledare för Centerpartiet.

Vi kan alltså konstatera att samma parti som gladeligen väljer män till hederskvinnor nu också har en ”kulturell muslim” som är medlem i ”Svenska” kyrkan till partiledare.
Centerpartiet är med andra ord ett parti som har en stor spännvidd samtidigt som det är otroligt enkelspårigt.

Dessutom, vid denna texts pressläggning är det fortfarande oklart huruvida hr Demirok fortfarande har dubbla medborgarskap!
Man ska ha satt igång en process för att avsluta det turkiska. Men även när det är färdigt och klart så finns givetvis tvivlen kvar var karlns lojalitet egentligen finns. En sak är emellertid helt säker, hr Demirok blev svensk medborgare först vid 21 års ålder.
Slutsatsen är att det turkiska medborgarskapet hängt med längre än det svenska.

Uppgifterna om hans dubbla medborgarskap är minst lika, eller en än mer, graverande uppgift än misshandelsdomarna som tydligen föll 1995 och 1999.
Det finns också en positiv sida med hans dubbla medborgarskap. Vi kan hoppas att Erdoğan finner på ett sätt att elda de turkiska massorna med informationen och därigenom lättare bli vald för en ny presidentperiod. Det sätter bra krokben för Nato-anslutningen.

I övrigt så är det givetvis bara att gratulera Centerpartiet till valet av ny partiledare. Genom att välja Muharrem Demirok lämnar man öppet mål för oss andra till dem som fordom var partiets väljarbas på landsbygden. Man kommer fortsatt få konkurrera om de ängsliga fis- och klimatångestliberala väljarna i storstaden. Sannolikt i skarp konkurrens med bland annat L och MP.

Eftersom han tydligen, om man får tro hans ”partivänner” i Linköping, inte är en över hövan skicklig ledartyp utan föredrar att köra sitt eget race, kan vi med förtröstan börja poppa popcorn och skåda när Centerpartiet snart närmar sig den magiska 4-procentspärren.

En lustiger dans med andra ord!