Motståndarna till Frihet, Centerpartiet

Motståndarna till Frihet, Centerpartiet 1

I en mer sammanhållen serie artiklar går jag igenom motståndarna till frihet, de nuvarande riksdagspartierna. Vi börjar från yttersta vänstern och rör oss till den inte fullt så yttre vänstern.
Del 4, Centern.

Centerpartiet är kanske vårt mest vänstra borgerliga parti. Med ett modernt ord som används för att inte stigmatisera avvikare kan det minst sagt kallas normbrytande.
Jag tänker faktiskt inte på deras från tid till annan ganska märkliga europaparlamentariker. Utan på att (C) i mitt eget län, Halland, utsett en man till årets centerkvinna.

Det kan vara en medveten strategi eftersom tilltaget föga förvånande gett upphov till en del liv och kiv i sociala medier. Helt enkelt en förflyttning av fokus från debaclet med europaparlamentarikern som kärade ner sig i en dömd pedofil.
Dessutom gav projektet upphov till en debattartikel i Expressen där årets centerkvinna i Halland, mannen alltså, och ordföranden för centerkvinnorna i Halland, som nog är en riktig kvinna med äggstockar och hela baletten, fick möjlighet att uttala sig om saken.

De två uttalar sig givetvis enligt mall 1A.
Det finns all anledning att problematisera detta mansideal som begränsar både mäns och kvinnors levnadsvillkor, skriver Jenny Håkansson (C) och Christofer Bergenblock, årets centerkvinna i Halland.

Ständigt denna problematisering. Allt är relativt. Det flyter omkring på kunskapsrelativismens hav och når aldrig land, liksom. Istället för att uppfostra våra pojkar till ansvarstagande män utser vi dem till hederskvinnor.
Vem vet, om fler män blir hederskvinnor upphör kanske snuskgubbar att kladda, män att misshandla och kvinnor med påbrå från mellanöstern att falla från balkonger?

Det första som slår mig när jag går på (C) hemsida är ett pressmeddelande från europaparlamentarikern Abir Al-Sahlani.
EU måste göra mer för att se till att alla medlemsländer är demokratiska och rättssäkra. Det är inte acceptabelt att länder som Ungern och Polen kan få pengar av EU när de bryter mot vissa demokratiska principer.

Tydligen, på fullt allvar, har EU ett så kallat demokratilås som kan förhindra att pengar utbetalas till medlemsstater som inte når upp till vissa krav. Att Ungern och Polen sitter i skottgluggen är kanske ingen nyhet. De länderna har en från en centerpartistisk norm ganska avvikande syn på medlemskapet i EU.
Ungefär som många svenskar anser att (C) i Halland har en relativt avvikande syn på vilket kön den ska ha som utses till årets centerkvinna.
Problemet med så kallade fisliberaler, (C) alltså, är att de svårligen kan acceptera att någon avviker från det som de anser vara normen. Någon måtta och ordning får det ändå vara i deras värld också, helt enkelt!

Vad gäller politiken är det som vanligt avslöjande att titta på avsnittet Politik A-Ö.
Vad gäller tiggeri vill (C) Se till så att EU:s medlemsländer tar ansvar för sina fattigaste medborgare.
Det går ju sådär halvbra att piska länder till att följa (C) syn på vad demokrati innebär. Alltså kommer man med stor säkerhet misslyckas att få andra länder att ta ansvar för sina fattigaste medborgare.

Klimatet är ju en het fråga, för het enligt (C) En av våra allra största utmaningar är att stoppa klimatförändringarna. För att vi ska få ett hållbart samhälle måste alla ta ansvar.
Gammal hederlig batongliberalism med andra ord. Bildbylinen med en avväpnande leende Lööf i jeans är lagom passivt aggressiv för att vi ska förstå allvaret utan att få panik. Med mamma Lööf vid pappa Stefans sida och ett manligt centerpartistiskt kommunalråd i Varberg som hederskvinna KLARAR VI DETTA!

Till samma bild kan vi läsa att Vi tänker göra allt vi kan för att fler ska få ett jobb att gå till.
Vad undrar jag, osökt, ska ni göra då? Så kallade arbetsmarknadsåtgärder? Ska Annie och riksdagsgruppen ut och ragga anställningar till de massiva skaror som inte kan språket, som knappt är läs och skrivkunniga på sitt hemlands tungomål, som av kulturella och religiösa skäl inte kan eller vägrar anpassa sig till det svenska samhället?

En sak är säker. Med mig i riksdagen kommer (C) få det hett om öronen. Jag kommer av principiella skäl stå upp Ungerns och Polens rätt att bedriva politik precis som de vill. Män som är hederskvinnor bör ta konsekvenserna och niga, inte bocka, när vi tar i hand (om det någonsin blir möjligt igen).
EU:s fattigaste medborgare är en intern angelägenhet för de specifika länderna. I mitt Sverige har de inget att göra om de inte förtjänar sitt uppehälle.
Jag kommer arbeta för att avskaffa alla politiska regleringar av arbetsmarknaden så att företagare kan vara fria att anställa vilka de vill.
Jag kommer, till skillnad från (C), vara stenhård motståndare till socialism och fisliberalism!

Centerns ocentrerade politik A-Ö