Modernitetens Avigsidor

Modernitetens Avigsidor 1

Medans Sveriges i stor utsträckning socialistiska riksdagspartier drar röda linjer i parti och minut samt desperat försöker överträffa varandra i röstfiskeri kan vi andra fundera över varför det blev en sådan soppa av allt!

Min far, som var en klok karl trots att han var aktiv Sverigedemokrat, kunde lätt uppfattas som butter och vresig. I själva verket var pappa en produkt av sin tid och i viss mån klassresenär. Anledningen till att han föll till föga för sverigedemokraternas politik på ålderns höst var helt enkelt att han inte kände igen sig i sin samtid.

Född 1944 och uppväxt under Sveriges i sanning homogena guldår leder per definition till att man uppfattar vad som är rätt och riktigt på ett speciellt sätt. Det är inte helt oväntat att man söker lösningen på samtidens problem genom att konstatera vad som fungerade förr om åren.

När jag hör sensommartalet av moderatledaren Ulf Kristersson kan jag konstatera att just det partiets historiska analys av situationen vi nu har i landet är lika fel som de flesta andra riksdagspartierna.
Mot slutet uttalar han nämligen följande; ”Ett Sverige, där det inte spelar någon roll var i landet du är född – eller var i världen. Om du heter Margareta, Miriam eller Mustafa. Och där det är viktigare vart du är på väg, än varifrån du kommer.”

För Moderata samlingspartiet är alltså själva homogenitetstanken död och begraven. Visserligen utlovar partiet, för vilken gång i ordningen är dock lite oklart, hårdare tag mot gängkriminalitet genom att blanda in terrorlagstiftning och nämna hårdare avlyssning och dataavläsning. Straffen ska minsann bli tuffare också och fördubblas per automatik när det är fråga om gängkriminalitet.

Det sista är särskilt intressant eftersom våra anstalter där packet ska låsas in redan har hög beläggning. Nya anläggningar planeras, bland annat en i Trelleborg som tyvärr är projekterad på landets absolut bördigaste jordbruksmark.

Tyvärr är det också så att Moderaterna har att verka i en så kallad kontext. Kontext brukar man säga när det är ett sammelsurium av olika viljor som ska jämkas och komma överens. En annan benämning är parlamentarisk demokrati, och resultatet av den kan man inte påstå är direkt övertygande.
Det är en av modernitetens avigsidor.

När man som jag inte kan hålla fingrarna borta från tangentbordet, eller för den delen gröthålet stängt bland folk, är det intressant att ta del av slaskpressens aldrig sinande produktion av trivialiteter och tarvligheter. Sålunda prenumererar jag på båda kvällsdrakarnas premiumversioner.

Jag läser där om de dumheter som etniska svenskar ägnar sig åt när de egentligen borde begripa bättre. Exempelvis kvinnan som har en fjärrstyrd vibrator placerad i en för ändamålet lämplig kroppsöppning. Hennes man, om han nu egentligen kan definieras som sådan, är å tjänstens vägnar ofta bortrest i Asien. Han har tydligen tillgång till fjärrkontrollen. Sålunda kan han sätta igång den exempelvis när hustrun är i affären eller befinner sig på någon annan (o)lämplig plats. Tydligen till kvinnans stora förtjusning.

Det är en annan av modernitetens avigsidor.
Svensken, och för den delen svenskan, har degenererat till en slav under den omedelbara lustfylldhetens piska. Vi ska sålunda inte förvånas över att barn och ungdomar blir slavar framför skärmar och inte rör sig i den utsträckning som är nödvändig för en normal utveckling, deras föräldrar är sannolikt upptagna med att hantera myckenheten av fontänorgasmer de får uppleva på ICA-MAXI Stormarknad. Då finns det ingen tid att se efter ungarna och måna deras utveckling.

Barnen lärs för övrigt upp till att uppskatta dopamindushar i hjärnan även i ”skolan”. Tydligen sker mycket av undervisningen på läsplattor med olika applikationer, exempelvis gällande matematik.
Det är klart praktisk för att lära sig automatiserad och strömlinjeformad kunskap som lätt kan rapas upp. Men det verkar inte ge utrymme för reflektion och fördjupning.
Det är en annan del modernitetens avigsidor att reflektion och fördjupning är satta på undantag. Allt ska vara konkretiserat och mätbart.

Ingen text om modernitetens avigsidor blir komplett utan att diskutera det förevarande dödsmördarviruset. Är det någon som tror att spridningen av detsamma skulle blivit lika omfattande i en värld där folk inte flyger och far som vi gör idag?

Kan man tänka sig att sjukvården skulle ansträngts mindre om sjukvården fick ägna sig åt det skall göra, nämligen sjukvård? Kom ihåg att sist man räknade intensivvårdsplatser i Europa kom Sverige på en föga hedrande näst sista plats enbart slagna av Portugal!
Detta är definitivt en av modernitetens avigsidor.

För att styra skutan rätt är en del av lösningen att begränsa politikernas möjligheter att styra och ställa med sådant de rimligtvis inte kan begripa.
Genom att överföra makten till civilsamhället och medborgarna kommer lokalsamhället att skaffa sig en bättre överblick och genomföra de lösningar som passar dem.
Politikerna i parlamentet kan då begränsa sig till det enda de ska bekymra sig om. Nämligen att garantera medborgarnas frihet att bestämma själv!