MiljöPhascisterna

MiljöPhascisterna 1

Jag sörjer givetvis lite med MiljöPhascisterna.

Anledningen till detta är att den svenska sommaren började så lovande för både soldyrkare och MiljöPhascister med sol och höga temperaturer.
Från jordbrukarhåll hördes samma visa som jag hört sedan barnsben, nämligen att det regnade för lite. Det artade sig helt enkelt till ett nytt 2018 då det brann så illa att hjälp utomlands ifrån tillkallades. Eller ett 2022 när MP desperat jagade röster och ville extrainkalla riskdagen under sommaruppehållet för att få styr på läget.

Men så blev inte fallet, juli visade sig ur ett klimatpropagandistiskt perspektiv vara ett misslyckande här i Sverige. Vi har fått uppleva det som kallas en ganska normal svensk sommar. Temperaturerna är högst modesta och uppehåll varvas med regnväder.

Fast det där med modesta temperaturer ligger givetvis i betraktarens öga. För exempelvis undertecknad som cykelpendlar över 5 mil per dag är temperaturer som ”är högst modesta” att föredra framför temperaturer som inte är det. Att ha plus 15 till 20 är också mycket bättre än minus 10 till 15 grader!

Anledningen till det normala svenska sommarvädret är det starka högtrycket över södra Europa, det innebär att atlantiska lågtryck konstant pressas in över oss. Intet nytt under solen där heller med andra ord.
Det innebär vidare att svenska turister betalar dyra pengar för att få på plats i den grekiska övärlden, och annorstädes, uppleva skogsbränder, brinnande betong och akuta evakueringar.

Det är väl egentligen bara en sak som är riktigt annorlunda jämfört med det prepandemiska tidevarvet. Man har tydligen börjat mäta lufttemperaturen direkt på markytan.
Alla som någon gång i livet varit ute en riktigt varm sommardag och exempelvis satt sig ner på den solbestrålade marken vet vad det betyder. Det är varmt, och är man oförsiktig och sätter sig ner på en berghäll kan det vara varmt som attan!
Varför man ska börja temperaturen på markytan är däremot mera oklart om det nu inte är på pin kiv för att kunna mäta upp högre temperaturer.

På så kallat sociala medier har det dessutom florerat stapeldiagram som påvisat så kallade värmerekord. Om man som jag förfärades av det var det på sin plats att titta närmare på sagda stapeldiagram.
Jag noterade att y-axeln, där mätvärdet noteras, inte började på noll. Effekten av detta är ganska självklar, temperaturerna syntes mycket mer alarmerande än de verkligen var.
Eller som det heter i dagligt tal, lögn och bedrägeri i syfte att skrämma folk från vettet!

Men åter till MiljöPhascisterna. Partiet har en betydande svårighet att förklara sitt existensberättigande, om nu ett sådant alls existerar, när betongen brinner i Grekland men inte här hemma.
De har likaså svårt att få genomslag när folk inte har den goda smaken att dör i drivor när temperaturen stiger kraftigt.
Det förekom visserligen ett tappert försök på bland annat Aftonbladets notisavdelning tidigare i sommar, enligt ett telegram hade inte mindre än 100 människor dött i två delstater i Indien. Synd bara att den sammanlagda befolkningen i de två delstaterna uppgick till en god bit över 100 miljoner människor. Då är 100 stycken döda av det ena eller andra skälet närmast förväntat.

Dessutom har svensken i gemen, så värdegrundsindoktrinerade de är, den ytterst dåliga smaken att medvetet flyga rakt in i elden. De beter sig som vilka insekter som helst med den enda skillnaden att de betalar för glädjen att stekas under den sydeuropeiska solen!
MiljöPhascisternas ideologer och valstrateger måste slita sitt hår och förbanna det faktum att folk är så urbota korkade att de inte en masse sitter fastklistrade på motorvägar och landningsbanor över hela landet. Det måste dessutom finnas tusentals konstverk att vandalisera i klimatfrågans namn!
De måste ställa sig frågan, vad f-n är det som händer?

Det hela är nog mycket enkelt. Folk orkar inte med att leva under bilan hela tiden. Precis som vissa journalister som rapporterar om hur betongen brinner måste de få komma bort och ladda batterierna ibland.
Folk måste få ha lite kul och de måste få bestämma själva hur de ska ha det! Det är här som MiljöPhascisterna och alla andra klimatnödlägeshysteriker missar grovt, människor orkar inte leva under ett damoklessvärd precis hela tiden.

Det är det som är våra smala lycka. Vi ser hur det går med länder där allt är på dödligt allvar hela tiden. Det funkar lika dåligt i Nordkorea som Iran, det går åt pipsvängen.
Nästa gång du ser en miljöphascist tycker jag du tar och skojar till det lite, en glad miljöphascist (om sådana kan existera annat än i sinnevärlden) är sannolikt mer medgörliga än i sitt surmulna och genomallvarliga värdegrundsdikterade normaltillstånd!

Sist men inte minst, jag står fast vid att Nato inte är för oss och att Swexit bör ske per omgående, helst redan igår!