Mikroaggressioner

Mikroaggressioner 1

I Aftonbladets nätupplaga läser jag att muslimer hela tiden utsätts för mikroaggressioner.

I citatet står det visserligen ”mikroagressioner”, men det kan vi inte helt lasta tidningen för. Man citerar nämligen direkt ett inlägg på Facebook, kanske är det pressetiskt tveksamt att ändra citationer hur som helst. Just pressetik är synnerligen viktigt för Aftonbladet enligt dem själva. Eller så vågade man inte rätta eftersom personen som stavade fel redan tillhör en grupp som anses svårt marginaliserad, åtminstone om gruppen själv och etablissemanget får säga sitt.
Senast det begav sig var det så illa att den specifika gruppen lättade sin ilska genom att kasta sten på polisen och förstöra deras fordon.

Saken är den att den muselmanska högtiden Eid al-fitr ska gå av stapeln. Vad jag förstår är det den som avslutar deras årliga och månadslånga självpåtagna svält. Då denna självpåtagna svält där inget får inmundigas under tiden solen är uppe är en av deras ”religions” fem pelare är det inget man skojar bort hur som helst.
Till och med jag, gammal gudsförnekare som jag är, förstår att dylikt kraftprov avslutas med en sjuhelsikes fest.

Inför årets festligheter som tar sin plats från den 2 till 4 maj har ett mycket nischat företag, Leos Lekland, gått ut med att det under dessa dagar gäller helgpris för att få ta del av deras trevligheter. Vilket rent allmänt tydligen anses som stötande.
Inte nog är det så att företaget låter ukrainska barn leka gratis på sina anläggningar. Man har mage att ta ut helgpris på vissa dagar när det inte är rödmarkerade dagar i almanackan. I praktiken innebär det tydligen en kostnadsökning på 50 kronor.

Sålunda citatet från företagets Facebook-sida som i sin helhet lyder: ”Det här är ännu en sån mikroagression muslimer får leva med dagligen. Vi får inte ta helg eller röd dag på våra största högtider men vi ska betala helgpriser på vardagar”.

Aftonbladet, som förutom att vara otroligt pressetiska också i övrigt står för riktigt gedigen journalistik (om man får tro dem själva), har jagat upp en orolig samhällsmedborgare som uttalar sig om eländet i tidningen: ”– Det kommer bli väldigt dyrt för alla barnfamiljer som vill gå dit under i veckan. Jag tänker på alla muslimska barn som kanske vill fira Eid där. Ska de behöva betala extra för det då?” (Det står faktiskt så, korrekturläsningen i Aftonbladet är inte den bästa!)

Det framgår inte helt klart om just hon är är utövande muselman eller inte. Notabelt är dock att helhjärtat stödjer företagets policy om att ukrainska flyktingbarn ska få leka utan kostnad i deras lokaler. Men om inte företaget har en bra förklaring till detta hotar hon frankt med att inte gå dit mer. Hon menar nämligen att många muselmanska familjer redan har det svårt att få ihop sin ekonomi.

Om vi börjar bakifrån så är det knappast företagets problem att många muselmanska barnfamiljer har dålig ekonomi. Lösningen på det är för övrigt mycket enkel. Förutom att prioritera sina utgifter kan man skaffa färre barn och fler jobb. Eller kanske ett jobb alls, om båda föräldrarna har ett varsitt är mycket vunnet.

Företaget är fritt att sätta sina priser hur de vill. Det är en absolut grundläggande princip hos utvecklade länder i väst att det fungerar på det sättet. Utan tvekan är det dessutom en starkt bidragande orsak till att muselmaner flyttar till väst och att motsatt förhållanden inte råder.

Att den kristna almanackan har egna röda dagar som inte stämmer överens med den muselmanska motsvarigheten behöver knappast kommenteras. För den goda sakens skull ska jag göra det ändå.
Är man missnöjd med denna sakernas tillstånd får man antingen knyta näven i fickan, i muselmanernas fall kanske det ska vara burkan, eller flytta någonstans där omvända förhållanden gäller. Ett ytterligare alternativ är givetvis att införa någon form av muselmanskt styre i Sverige. Alla sådana försök kommer dock mötas med det våld som nöden kräver.
För övrigt är det så att Leos Lekland också höjer priserna på röda dagar som firas av kristna, dessutom får de som tillber vite krist också betala det högre priset.

Vad Leos Lekland ägnar sig åt är med andra ord gammal hederlig kapitalism, inte ”mikroagressioner”. Hög efterfrågan innebär ett högre pris, så enkelt är det.
Men det är klart, det är alltid lättare att skylla på förtryck när det egentliga problemet är man är så snål att man gråter när man skiter.

Jag föreslår att de för förtrycket utsatta grupperna flyttar någonstans där de lättare accepteras!