Märkliga tider

Märkliga tider 1

Det är sannerligen märkliga tider vi lever i.

Terrorhotnivån har som bekant höjts med 33 och ¹⁄3 procent i landet, från nivå 3 till 4. Rent matematiskt blir det 33,3333 (och så vidare i en oändlighet), frågan är vad det innebär i praktiken? Just här börjar det bli väldigt svårt att förklara hela saken, alla verkar nämligen önska att livet ska pågå som vanligt!

I MSM¹, i detta fallet Expressen, säger den förmenta experten tillika terrorforskaren Magnus Ranstorp om hur människor bör ”tänka efter det förhöjda terrorhotet”. (17/8 2023)
Jag återger det i sin helhet så att även mina läsare, vilka inte precis är kända för att hämningslöst sluka vad kvällstidningarna skriver, ska kunna veta hur tankegångarna går bland de mer vänsterblivna i samhället.

Gallerior

”Man ska leva som vanligt, man ska gå till gallerian. Det enda man kan göra är att slå larm när något rejält avviker. Då kan man kalla på säkerhetsvakt, så får de ta hand om det. Precis som en flygplats ska man reagera om man ser en övergiven väska, eller om det är någon som lämnar något. Då ska man rapportera omedelbart”.

Festivaler

”Jag har sett vid festivaler att det är hinder så att ingen kan köra in i en folkmassa. Det är jättebra att det finns. Det är en uppenbar sak. Det skapar trygghet. Om något händer så finns det direktiv. Det är ganska uppenbara råd, som polisen ger. Sök skydd, fly därifrån. Om inte det går, göm dig. Stäng av ringsignaler, sedan ring myndigheter”.

Matcher eller konserter

”Det finns ofta säkerhetsarrangemang av andra skäl, vakter som letar efter olovliga saker innan man släpps in. Det räcker.”

Kollektivt

”Jag åker kollektivt! Jag kommer att åka tåg, tunnelbana, kollektivtrafik. Det är bara väskor man ska se upp för. Väskor som är övergivna, eller något som avviker rejält, och då menar jag rejäl. Inte bara att man tycker att ’någon är mysko’”.

Gå på stan

”Även om något händer, risken att du hamnar just där det sker, är extremt liten. Det går inte att gardera sig. Våra säkerhetsmyndigheter letar efter de här riskerna och personerna genom olika filter. Man ska inte ändra sitt normala beteende.

För de som ansvarar för tryggheten rekommenderar jag mer synlig personal, med västar till exempel. Men annars är det bara att köra på som vanligt”.

Relationer

”I och med att det är ett radikalislamistiskt hot ska man inte överföra det på vanliga muslimer. Detta är ett gemensamt problem. Det är viktigt att vi inte blir paranoida och misstänksamma mot våra medmänniskor. Det handlar om att reagera på det som verkligen avviker från normalbilden”.”

Slutsatsen är alltså helt klar. Vi behöver i princip inte oroa oss, livet ska pågå som vanligt helt utan några inskränkningar. Jag tror att människor sedan tidigare noterar mystiska och nervösa typer som sitter och mixtrar med elektronik i väskor eller springer omkring på stan med stora knivar och vapen.

Hela saken med den förhöjda terrorhotnivån verkar vara en inrikespolitisk dimridå i akt och mening att hålla folk lite mera på tårna efter semestern.
Går man riktigt långt, vilket jag gjorde i gårdagens text, så skulle man kalla det ett beställningsjobb för att ämbetsmannvägen sätta pli på SD. Jag har visserligen inget emot att av principiella skäl tukta sverigedemokrater, men det måste kunna ske utan att skrämma folk från vettet.

För övrigt, och det tål att upprepas, att svenska politiker uttalar sin hjärtas mening om islam, dessutom så att inte på något sätt avvika från sanningen, är inte problemet.
Problemet är att primitiva människor som hatar västerlandet reagerar med hota oss med terror om vi inte håller tyst och låter dem bestämma.

Tyvärr är det så att svensken i gemen verkar ha stora svårigheter att hålla fler än en tanke i huvudet samtidigt. Att kombinera det med modernitetens komplexa omvärld och ständiga flöde av ofta motsägelsefull information är förenat med stora svårigheter. Då blir det som det blir, det blir som det är nu!

Det bästa vore givetvis att Sverige i större mån återvände till det något mera enkla. Att vi slutade bry oss så mycket om världen i det stora och brydde oss mer om oss själva, vi behöver inte lägga oss i stort och smått i parti och minut. Sverige är ett land som skulle må bra av att i första hand se om sitt eget hus istället för att hjälpa alla andra med sina statsbyggen.

Att det verkligen skulle kunna bli så är kanske något som jag bara kan drömma om. Vi är redan för insyltade i allt möjligt trams och är på god väg att hamna i ännu mera tokigheter. Det synes inge ände på det, ingen ände synes heller på försöken att hålla det svenska folket i ett konstant förvirringstillstånd. Som att höja terrorhotnivån från 3 till 4 samtidigt som det frant påstås att livet ska pågå som om inget har hänt!

  1. Main Stream Media, beskrivning (inte så lite förklenande) av gammelmedia såsom Expressen.