Ljuspunkter

Ljuspunkter 1

Visst finns det ljuspunkter här i livet!

Vi har alla träffat på den överoptimistiska typen som man egentligen tycker väldigt illa om. Oftast är det den personen som glatt hävdar att ålder bara är en siffra och att det kommer en dag i morgon också!
Jag brukar undra vilken medicin han eller hon överdoserar på och önska vederbörande evig pina framför flåshurtiga TED-TALKS!

Men i så måtto har denna motbjudande personlighetsstörning rätt att vi inte helt ska gräva ner oss och se världen i svart. Då slutar det nämligen obönhörligen med att livslusten försvinner och att man önskar gräva ner sig under en sten. Vilket är lätt hänt i dessa dagar när invasionskrig rasar i Europa och Fru statsministern, Magdalena Andersson, oblygt hyllas som ”landsmoder”.
Låt oss därför ta upp tre ljuspunkter i tillvaron!

Att gamla Folkpartiet med all sannolikhet åker all världens väg ur riksdagen i det kommande valet kan ju inte vara annat än en källa till oförställd glädje för en majoritet av svenskarna.
Alla sunt tänkande människor bör rikta en tacksamhetens tanke till Nyamko Sabuni som slog den sista spiken i kistan för dem. Hennes påstådda ”tankeexperiment” om att fly landet om ofärd skulle uppstå var rent genialiskt. Vore jag det minsta konspirationsteoretiskt lagd skulle jag kunna tro att hon i själva verket avlönades av sosseriet.

Skrattet fastnar kanske litet i halsen när man betänker att hennes förvirrade idéer delas av ganska många andra människor i hennes samhällsklass. Å andra sidan, vi har inte speciellt stor nytta av dem idag. Om de skulle bli till någon hjälp i en krigssituation, annat än som första linjens minröjare, är sålunda inte gott att veta.

Att Miljöpartiet också är på väg ut i periferin måste betraktas som en gudagåva. Till och med en gammal gudsförnekare som undertecknad riskerar att bli religiös när jag tänker på det.

” – Det är frustrerande. Vi ska vända, vi ska uppåt. Vi står ju väldigt starka och stadiga i våra värderingar, säger partisekreterare Katrin Wissing …” (SvD 2022-04-10)
Citatet säger givetvis mera än vad Katrin Wissing egentligen hoppades framföra. Nämligen att partiet står starka och stadiga i sina värderingar. Dessa delas nämligen inte av några andra än ett försvinnande litet antal människor, och färre och färre blir det antalet ju längre tiden går. Allt fler begriper nämligen att med enbart sol, vind och värdegrunder bygger man inte ett solitt samhälle att bo i.

Vidare, att besvärjande konstatera ”vi ska vända, vi ska uppåt” ger i sig själv inget ökat stöd i opinionen. Att yttra sig så är önsketänkande och tyder på idèfattighet snarare än framåtsyftande politik. Saken är den att någon politik för framtiden har man inte, bara hot om undergång i klimatapokalypsen.
Det är förbannat svårt att bygga förtroende hos människor om det primära budskapet man förtäljer är att de ständigt missköter sig!

Som lök på laxen missar inte heller Miljöpartiet något tillfälle att klanka ner på alla andra saker i den västerländska kulturen. Sannolikt beroende på att partiets företrädare hatar den av hela sin själ. Samma kultur som möjliggjort deras hela liv. Någorlunda vettigt folk ser tillslut igenom sånt dravel.

Den tredje och sista ljuspunkten är att stödet för att vid behov bygga ny kärnkraft vid behov har ökat från 46 till 56 procent i Novus senaste undersökning.

”– Höga elpriser, problem med elsystemet, även i Europa, säger Mattias Lantz, forskare vid Uppsala Universitet och ordförande för Analysgruppen, som förklaring till att kärnkraften seglar i opinionsmässig medvind.” (SvD Näringsliv 2022-04-11)
Där har Miljöpartiet med sina i sten ristade värderingar något att fundera på! Fast det gäller klart bara om de för ens ett ögonblick kan stiga av sina höga hästar och sänka sig till den vanliga medborgarens primitiva nivå…

Så är det nämligen att folk inte bara vill, de måste, ha tillgång till en säker energitillgång. De begriper också det enkla faktum att statsmakten inte varje vinter kan subventionera den höga elskatten med skattepengar.
Det kallas för vanligt sunt förnuft, vilket inte till någon övermåtta utmärker något av våra i riksdagen representerade partier. Varken MP, L eller något annat av dem.

Se där, tre ljusglimtar i vad som framstod som ett kompakt mörker. Den som söker skall också finna!