Legalisera!

Legalisera! 1

Med viss regelbundenhet är ”obundet liberala”  landsortstidningar skyldiga att testa marknaden för pseudoliberala projekt som vid första anblicken verkar rent av vettiga.
Senast är det Hallandsposten som önskar legalisera cannabis.

Arbetsgången för dylika utspel är sannolikt enligt följande.
På partikansliet i Stockholm har ledningen för det krympande partiet haft styrelsemöte. Eftersom dessa med nödtvång måste avhandla läget i opinionen kan man utgå ifrån att det inte är direkt muntra tillställningar.

Efter att hårda ord utbytts och en del tårar fällts ”i raka meningsutbyten med högt i tak” lägrar sig ett spänt lugn bland dessa tankens giganter.
Någon får en snilleblixt.
Hur poppis skulle vi inte bli om partiet arbetade aktivt för att legalisera cannabis?

Förmodligen kan man vid detta laget känna ända ut till receptionen hur spänd stämningen är. Sabuni skruvar lite obehagligt på sig. Hon är ju inte dummare än att hon begriper vilket tunt stöd hon har inom partiet, någon annan får plocka upp den heta potatisen!

En trogen vapendragare och partigängare beslutar sig för att det får bära eller brista.
– Hade vi inte en valaffisch där Bengt Westerberg uttalade att det skulle vara förbjudet att knarka?

Vilket är en taktiskt lysande kommentar! Knark/hor-liberalerna och de mer foträta i styrelsen har nu en gemensam referenspunkt att diskutera utifrån. Affischen har dessutom existerat, Westerberg tyckte verkligen att det skulle vara förbjudet att knarka. Men det var längesedan, innan Sverigedemokrater och allsköns andra besvärligheter var något att räkna med på den politiska spelplanen.

Det var på den tiden när Westerberg i protest mot hur korkat folk röstade prompt kunde resa sig och försvinna från statstelevisionens valvakor. På den tiden när man var en kraft att räkna med, i förhistorisk tid…

Nu går allting mycket snabbt. Övertygande argument förs fram om hur ofarligt cannabis faktiskt är. Visserligen blir man seg i kolan av det. Men att överdosera och dö av en överdos är tekniskt omöjligt.
Gängkriminalitetens basinkomster härrör i en myckenhet från försäljningen av drogen.
Det är en bra fråga att positionera sig mot såssarna med. Såssarna godkänner inga andra droger än alkohol.
Den är lagom farlig och går nog hem som valfläsk bland osäkra Miljöphascister som i alla fall uppträder som ständigt pårökta!

De foträta låter sig motvilligt övertygas om att legaliseringsfrågan kan vara avgörande för att klara nästa val. Det gäller att sticka ut. Förövrigt kommer man endast med stor svårighet få M, KD och SD med sig på legaliseringståget.
Till väljarna kan man säga att man verkligen försökte!

Sabuni kan för tillfället andas ut. Hennes trogne vapendragare har förmodligen belöning att vänta i framtiden.
Det återstår bara ett problem, idén måste testas.

Genom diskreta underhandskontakter eller sublim signalering lägger man ut uppdraget till en ”oberoende liberal” landsortstidning, exempelvis Hallandsposten, där en ung och hungrig skribent får uppdraget att plita ihop en text som avhandlar frågan.
Sannolikt har hen¹ själv avnjutit drogen under någon djup diskussion när hen med nöd och näppe lyckades ta examen i statsvetenskap på någon obskyr högskola.

Eftersom skribenten är trendkänslig förstår hen att det kan vara bra att kraftsamla på den förtretliga gängkriminaliteten.
Själva grundproblemet, nämligen etniciteten på utövarna och mängden av dem i Sverige, är för känslig.
Cannabisförsäljningen till jagad medelklass som kräver mer och annorlunda droger än hederlig sprit för att slappna av efter springet i ekorrhjulet är däremot rätt att ta upp.

Sålunda, legalisera!
Låt staten köpa in och distribuera.
Möjligen blir slutresultatet att vi för första gången i historien för uppleva värdegrundscertifierad knarkproduktion som dessutom går med svidande förlust!
Gängen blir vi inte av med eftersom de kommer ta över ruljansen av tyngre saker.

En sak är nämligen säker. Kriminaldårar hittar alltid nya födkrokar.

Men först ska vi se hur väl Projekt Legalisera! faller ut denna gången, kommer det bli en valvinnande fråga för pseudoLiberalerna?

  1. Hannes Sjöberg, Hallandspostens ledarredaktion.