Lagen!

Lagen! 1

I regionerna Halland och Gotland  gnisslar man just nu tänder över folk som inte bryter mot lagen. Läget i Sverige får med andra ord betraktas som helt normalt.

Halland och Gotland får väl i skarp konkurrens med varandra och andra utnämnas till sommarlandskapen nummer 1 i Sverige.
Halland, där jag själv framlever mitt liv, är verkligen inte mycket att hurra för vintertid. Men under sommarmånaderna vaknar landskapet till och erbjuder med sina långgrunda sandstränder ett utmärkt besöksmål för knappt simkunniga och soltörstiga inlandsbor.
Jag antar att sammalunda gäller för Gotland. Där har man dessutom möjligheten att inmundiga så kallad Gotlandsdricka och träffa den svenska förvaltingseliten under Almedalsveckan.

Problemet med att utgöra landets två största magneter för inhemska turister i pandemiska tider av dödsmördarvirus är dock uppenbara. När landets invånare skall vaccineras envisas de med att inte följa överhetens påbud. Istället för att låta sig besprutas på hemorten, som det var tänkt från början, börjar de osolidariskt nog passera länsgränser och vaccinera sig lite var som helst.
Som i Halland och Gotland.

Detta har lett till bekymmersamma uttalanden från vaccinsamordnaren i Halland. Endast (och håll i er nu!) 96 procent av vaccinationerna i Halland har gått till folk som verkligen bor här. På Gotland är samma siffra 95 procent.
Man kan annars uttrycka det som Aftonbladet och myndigheterna vill. Nämligen att 4 procent i Halland och 5 procent på Gotland är utomläningar.

Eller ännu bättre. Att Halland har den lägsta andelen vaccinerade under 60 år. Detta på grund av att osolidariska göteborgare, smålänningar, skåningar och annat löst folk har varit snabba nog att boka upp vaccintiderna som vi stackars hallänningar skulle ha!

Osolidariska är en viktig distinktion i sammanhanget. Vad våra bröder och systrar i omgivande regioner sysslar med är nämligen på inget sätt olagligt. Som medborgare i Sverige har du nämligen laglig rätt till all vård var du än befinner dig i landet.
Detta är givetvis en mycket praktisk tingens ordning om du som hallänning bryter benet i Umeå, eller som gotlänning drabbas av blodförgiftning i Örebro.
Eller om du bor några hundra meter från Hallands norra länsgräns och har närmare till en vårdcentral i Halland än Västra Götaland. Eller har en sommarstuga i länet som du bebor från april till september.

Till saken hör givetvis att höga vederbörande saknar basal verklighetskontakt.
Det går för det första inte att piska upp en veritabel undergångsstämning i samhället och tro att människor inte påverkas av det. Människor har en tendens att tro på överhetens amsagor om dödsmördarpandemier. Dödsmördarpandemier som i ett relativt välordnat land som Sverige snarare är ett resultat av ett byråkratiskt ekosystem där alla saknar ansvar och sjukvården lider brist på resurser, mer än något annat.

För det andra får man aldrig betrakta människor som ett mekanisk system som går att styra. Tanken att man räknar varje region som ett slutet system utan in- och utflöden passade sig kanske på den tiden när vi förflyttade oss med häst och vagn mellan byarna.
Upplysningsvis kan jag meddela att så inte längre är fallet.

För det tredje. Om man piskar in tanken hos människor att den enda vägen till räddning undan en ond bråd död är vaccinering så kommer folket agera därefter.

Självklart går det också bra att ta del av den officiella statistiken för att själv bilda sig en uppfattning om vaccinering alls behövs.
Databasen har visserligen utsatts för ett försök till dataintrång och tillfälligt stängts ner.
Men den som är intresserad kan ta del av den senaste versionen här.
Jag tänker inte skriva er på näsan om ni ska vaccinera er eller inte fast jag själv är så kallad Transvaxxist.
Jag utgår från att ni är vuxna nog att klara av den bedömningen själva.

Om ni vill komma till Halland för hela paketet, vaccinering OCH salta bad hälsar jag er varmt välkomna. Jag är inte den som nekar någon nöjet av en halländsk sommar som ger sjukvårdsbyråkrater och socialister gråa hår!