Lag och Rätt

Lag och Rätt 1

Så är det när man lever i Sverige att svensk lag  hålls för den lag som gäller.

Åtminstone för oss lintottar till svenskar. Sedan kan vi givetvis ha synpunkter på lagen och hur våra handlingar prövas mot den, skam vore annat.
I det bästa av länder, vilket inte är Sverige, vore det så att landets lag gällde alla oavsett ursprung och böjelser i övrigt.

Så verkar det dock inte vara för dem som kallar sig romer. För dem tycks andra regler gälla. Vad detta kan bero på kan man givetvis fundera över.
Kanske är de förtryckta? Eller snarare förryckta? Säkert kan man konstatera att romer i vissa fall är svårartat integrationsresistenta.

Jag har tidigare skrivit om romerna i Malmö som försökte lösa en pedofilitisk våldtäkt inom sin egen krets. Metoden kallas romani kris och består i ett utomrättsligt förfarande där särskilt betrodda, enligt deras sätt att se på saken, män (givetvis) försöker slita tvisten.
Det har nu hänt igen. Med all sannolikhet i Skåne, som det förra fallet, eftersom det är Kvällsposten som rapporterar om saken.

Denna gången gäller det en ung spoling som vill skilja sig från sin fru eftersom hon sägs vara sjuk och inte släpper till i sängen.

Om detta kan man säga mycket. En rent allmän iakttagelse är att den unge gossen på tjugo år nog blev mäkta besviken eftersom det något yngre flickebarnet, 19 år gammal, inte var precis lika sexgalen som honom.
Tji fick han, pornografin visade sig förmodligen vara en dålig förebild och läromästare.

Eftersom den unga hustrun inte släpper till kallades till rättegångsförfarande enligt uråldriga klan-principer. Flickans svärmor var behjälplig med att lägga fram sjukhusjournaler och annat på Facebook som ansågs bevisa att sonens hustru var av andrahandssortering och sålunda inget att satsa på, eller i för den delen.

Nu är bara problemet att vi lever i ett land som kallas Sverige. Här är det så att utomrättsliga förfaranden anses fel. För att exempelvis skiljas från en hustru, och detta oavsett anledning, finns det ett sätt som anses giltigt. Detta förutsätter givetvis att man gift sig i laga ordning.

Om att staten ska ta och lägga sig i vem man gifter sig med så länge vuxna människor ingår frivilliga avtal kan vi ha ytterligare synpunkter. Men det är den principiella ordning som råder.

En sak är åtminstone helt säker. Det får inte råda olika rättsordningar beroende på vilket ursprung man har eller påstår sig ha.

Nu är det givetvis så att det finns mycket enkla sätt att lösa sådana här problem.

Det allra enklaste för alla vore helt enkelt att de så kallade romerna intellektuellt och känslomässigt begrep att svensk rättsordning gäller.
Att något sådant skulle inträffa har jag svårt att tänka mig då romerna nog anser sig lite för kulturellt unika och allmänt förtryckta för sådant.
Ivrigt påhejade av alla Sveriges vänsterister och kulturtanter försöker de behålla så många avvikande beteenden de kan.

Man skulle kunna tänka sig att romerna som hårdnackat vägrar integrera sig i samhället erbjuds att köpa en bit mark som inhägnas och förses med ett par hårt bevakade gränskontroller. Där inne kunde de sedan få leva ut sin märkliga kultur precis hur de vill på behörigt avstånd till alla lintotts-svenskar.
Sverige finansierar gränskontrollerna med extremt höga tullar på alla varor som passerar gränsen. Passera gränsen får bara de romer som är bevisat skötsamma göra. Snart nog lär vi ha en drös enklaver av modell västbanken och sydafrikanska kåkstäder, suboptimalt med andra ord.

Ytterligare ett alternativ, förmodligen det bästa av dem alla, vore att romerna tog sitt pick och pack och drog någon annan stans.
Då skulle vi helt och hållet slippa alla problem med dem. Jag misstänker dock att romerna själva inte är så pigga på den saken. Därtill är livet i Sverige för bra.

Vi står då alltså kvar med problemet att vissa människor och/eller grupper av människor är så hårdnackat integrationsresitenta.
Om vi visar lite mod och mannakraft vid höstens val kan vi snart påbörja arbetet med att ställa stenhårda krav och kräva reella resultat!