Kultur

Kultur 1

Det kommer väl inte som en nyhet att Sverige har ett suboptimalt kulturutbud. Inte heller kan man med fog påstå att dödsmördarpandemin gjort något till det bättre.

Staten med Amanda Lind, MiljöPhascisten som basar på Kul-tur-departementet, har begripit det senare och storsatsar därför på ett postpandemisk stödpaket.

3,9 miljarder extra ska man punga ut med de närmaste tre åren. 585 miljoner av dessa kommer redan nästa år.

Man kan rent tycka att det väl var en rackarns tur att hela rasket passades in så bra ren valstrategiskt sett. Som bekant hänger ju MP lite på fallrepet inför 2022 års batalj över valurnorna.
De har i allt väsentligt lyckats försämra tillvaron för alla etniska svenskar under sina nästan två hela mandatperioder i riksdagen.

Möjligen kan man argumentera för att nytillkomna invånare i landet har fått det bättre eftersom de helt uppenbarligen slipper vara kvar i sina hemländer, med MiljöPhascisternas hjälp. Å andra sidan kan väl tillvaron för många av dem kännas väl så instabil eftersom de enbart får stanna kvar på grund av att man hela tiden stiftar undantagslagar, eller för att styret i Afghanistan kastades över ända när USA tröttnade på att pumpa in dollar och sin underklass liv och hälsa i landet.

Anna Lind är av många skäl fel kvinna på fel plats. Inte bara för att hon företräder MP och helt och hållet omfattar deras märkliga syn på hur en slipsten ska dras, möjligen med undantaget att hon haft lite dålig koll på vilka fonder hon sparat pengar i.
Det största problemet är att hon är jävig i kulturfrågor på grund av sin livs älskade som är en så kallad fri kulturutövare.

Bland annat har bilder på nätet cirkulerat där han iklädd turban, målad i vitt med korslagda ben blåser i en märklig lur.
På Expressens kultursidor kan vi läsa om: ”På hans hemsida syns bland annat bilder från en ”bisarr grönländsk initiationsmyt för en blivande shaman”, ett ljudprojekt som fångat Höga kusten-brons spänningar, kroppsimprovisation på en skogsfestival och en oljetunna med Carl Bildts porträtt indränkt i sirap.”

Det är med andra ord en riktigt hard-core kultursnubbe vi talar om. Med all säkerhet är det mycket sökande, ångest och djupsinnigheter inblandade i hans kulturutövning. Precis som man kan förvänta sig av en man med examen från konstfack.
Frågan är dock om kulturutövningen som sådan drar in några pengar om det inte vore för att folk som inte vill ta del av densamma, det vill säga skattebetalare, tvingades betala för den.

Då kan det vara lämpligt, eller som i mitt tycke högst olämpligt, att hustrun är det superiora hönset för kulturen i riket!

Säkert har det under dödsmördarvirusets svåraste härjningar i riket varit behäftat med vissa svårigheter att få betalande publik att skåda ”kroppsimprovisation på en skogsfestival”. Inte för att det synes busenkelt ens i vanliga fall, utan för att konsumenterna av dylika arrangemang med all säkerhet befunnit sig i självvald karantän.
Rent allmänt verkar nämligen dessa typer av människor vara fragila typer som gillar att underkasta sig kollektiva normer och regler. Det blir väl lätt så när man i en myckenhet konsumerat vegansk kost, ”ljudprojekt som fångat Höga kusten-brons spänningar” och soja-latte på fin-fiket.
Immunförsvaret tar helt enkelt stryk.

För att råda bot på det erbarmliga kulturläget kommer sålunda en del av statens satsning gå ut på att varje person skriven i Sverige nådigt för mottaga en kulturcheck på 150 svenska kronor.
Ännu har inga närmare specifikationer utarbetas på exakt vilken kultur man kan komma att få konsumera för pengarna. Jag har dock svårt att tänka mig att man önskar konsumtion av den senaste Bond-filmen och dylikt skräp.
Riktningen bör, misstänker jag, ligga mer mot ”en oljetunna med Carl Bildts porträtt indränkt i sirap”.

Självklart anses det under förevarande styre vara helt normalt. Degenererat amerikanskt skräp gör sig ingen möda!

Vad jag har däremot tycker är fel är att staten lägger sig i och håller ett ickefungerande kulturliv under armarna. Att staten alls försöker styra oss med våra egna pengar. Att Amanda Lind köper röster så oförblommerat.
I ett land styrt av klassiskt liberala principer skulle vi inte på några villkors vis försöka oss på det.
Vi vet nämligen att konsumenterna själv kan bestämma vad de är intresserade av. Vi vet också att skattebetalarna ogärna pungar ut med pengar till annat än vad som med nöd och näppe kan anses nödvändigt!

Vid 2022 års val måste vi påpeka för nuvarande styreshen att många fler av oss tycker så!