Kryptosocialisterna

Kryptosocialisterna 1

Även om man inte kan tro det så lackar det så smått mot valår. Allt är inte dödsmördarpandemier, ändå handlar allt om dödsmördarpandemier!

Moderaterna som fräckt omtalar sig som ett högerparti har ännu en gång tagits med brallorna nere i full färd med att begå övergrepp mot allt vad frihet heter.¹
Anledningen till detta är mycket enkel och stavas realpolitiska överväganden. Det är synonymt med vad behöver vi göra för att charma opinionen?

I korthet går det ut på att nuvarande regeringen gör fel som kräver vaccinpass när fler än 100 personer samlas. I god socialistisk anda, det är som sagt Moderaterna vi talar om, lägger de ett förslag om vaccinpass när fler än 7 personer träffas.
Hårdare tag helt enkelt, strängare lagar än riksdagsopponenten föreslår. Ett tyvärr alltför vanligt sätt att visa politisk potens och handlingskraft.

Det är på det sättet att Moderaterna bara tror en sak om sina väljare. Nämligen att de ska förstå sig på konstruktionen av det så kallade samhällskontraktet. Deras och alla andra riksdagspartiers förståelse av det samma kan sammanfattas på följande sätt: Rösta, betala skatt och håll gröthålet stängt. Vi sköter resten!

Det är därför den förevarande dödsmördarpandemin är en perfekt storm för politikerna och andra höga vederbörande att försöka styra oss ur. Givet de svenska förhållanden med en underdimensionerad sjukvård, särskilt intensivvården, och en allt annan än bra äldrevård som används som integrationspolitisk krockkudde är det ett drömläge.

Pandemin har skördat sina offer i de grupper där pandemier vanligtvis härjar som värst. Det vill säga bland de äldre och svaga. Om den varit ett reellt problem skulle den drabbat unga människor i arbetsför ålder.
Eftersom den som förväntat inte gjort det, och dessutom har den dåliga smaken att följa Darwins teorier om det naturliga urvalet när nya mutationer är mer smittsamma men mindre dödliga än de föregående, krävs det en viss fantasi för att hålla ångan och rädslan hos folket uppe.

Ett sätt att göra det på är att med en dåres envishet hävda att vaccinering är av nöden tvunget, gärna med återkommande doser. Varför nu fullt friska människor som knappast blir svårt sjuka ska spruta i sig suboptimala vacciner hela tiden?
I Danmark rapporterar man att 80 procent av alla som smittas av Omikron-varianten är dubbelvaccinerade. Det är en lam ursäkt, rentav en ren lögn, att just dubbelvaccinerade inte blir svårt sjuka. Omikron ger enligt samstämmiga uppgifter inga allvarliga symtom alls. Det kvittar huruvida du är vaccinerad eller inte!

Ett annat är att intensivvården övermannas av svårt sjuka icke-vaccinerade. Förvisso kan man tycka det, åtminstone tills infektionsläkaren Karin Hildebrand råkar försäga i (S)(V)T: – Man måste komma ihåg att vi brukade gå med fulla avdelningar redan före covid. Vi har ett lågt antal iva-platser, bland de lägsta i Europa, så minsta ökning spelar roll, säger hon till SVT.

Det är alltså därför som Moderaterna vill att vaccinpass ska användas när fler än 7 personer ur valboskapet, skattepacket eller vad vi nu kallas av Moderaternas partistyrelse, har mage att samlas fritt och spontant på en restaurang, en pub, ett gym eller något annat ställe där folk träffas? Exempelvis hemma hos någon?
Är det för att Moderaterna och alla andra dönickar i riksdag, region och kommun vanhedrat sina uppdrag och sitt mandat från folket?

Det som är så fruktansvärt hemskt och illa med detta är egentligen inte att Moderaterna et al. misslyckats att hantera uppdraget och mandatet från folket, eller valboskapen och skattepacket som de med säkerhet kallar oss, utan att de alla försöker dra nytta av sitt misslyckande för att vinna röster i kommande val.

Vad värre är, med viss sannolikhet kommer de lyckas med sin fräckhet. Det är nämligen så att en majoritet av våra svenska medborgare tror på dravlet som de uttalar.
Någon annan förklaring finns inte till att fullt friska människor, vaccinerade och avmaskade, avbokar julbord i parti och minut och springer ner varandra i jakten på den hägrande tredje dosen. Någon annan förklaring finns inte till att man inte hör ett samstämmigt vrål från folk när Moderaterna på fullt allvar föreslår något som Sverige avskaffade 1860, nämligen inrikespass.

Med visshet är det märkliga tider vi lever i. Istället för att hjälpa de grupper av människor som är svaga och utsatta tar man tillfället i akt att rulla tillbaka rörelsefriheten till 1800-talet. Moderaterna hoppas vinna valet med en sådan politik. Vi kommer få en lång valrörelse och tyvärr har nog bara racet mot botten börjat…

  1. Debattartikel i Aftonbladet