Kriminal-special

Kriminal-special 1

Idag tar jag upp kriminalfrågan för en särskild genomlysning.

Låt oss börja med den helt särskilt låga subspecialiteten att lura åldringar på pengar.
I Hallandsposten läser jag om en 80-årig kvinna som blir uppringd av en trevlig ”bankman” som påstår sig vilja skydda henne mot bedrägeri.
Genom vilseledande lyckas han lura av henne koderna till bankdosan och 250 000 kronor. På det att inga missförstånd ska uppstå rapporterar intervjuad poliskonstapel att ”han talade bra svenska”.

Såsom varandes eder jourhavande klassiska liberal i verkligheten kan jag meddela att människor som lurar åldringar på pengar har en särskild krets i helvetet där de skall pinas för sin verksamhet. Först skulle de dock må bra av att plågas i verkliga livet, här och nu. Fast det förutsätter givetvis att man får tag dem. Vilket inte är det lättaste.

Man kan fråga sig om saker och ting verkligen skulle bli bättre om KLP fick ensam tillgång till makten, härligheten och kriminalpolitiken?
Omedelbart skulle det nog inte märkas någon förbättring. Men med tiden skulle vi kunna tänka oss att det blev ett annat ljud i skällan.

Anledningen till detta är klassiska liberaler inte med lätthet ser på hur människor luras. Vidare drivs vi inte av den grava missuppfattningen att alla kriminaldårar nödvändigtvis måste försöka rehabiliteras till vilket pris som helst. För oss räcker det gott att låsa in slöddret under en längre tidsrymd. Självklart företräder jag den rimliga åsikten att kriminaldårar skall förlora medborgerliga rättigheter. Skriver man inte under på de regler som gäller i samhället åtnjuter man inte heller fördelarna av samhället.

Ett annat problem i Sverige är den föga överraskande händelseutvecklingen bland så kallade kriminella gäng eller klaner och andra sammanslutningar som finns i storstäderna.
Polisen har sent om sider kommit på att dessa nu börjar flytta ut verksamheten på landsorten, särskilt verkar Norrland intressant för dem.

Anledningen till denna förflyttning av fokus är givetvis enkel att begripa. Det tär helt enkelt på krafterna att slåss om begränsade territorier i storstäderna. Självklart är det också fråga om ren och skär marknadslogik att bryta ny mark. Stålarna ska ju in och det finns ingen principiell anledning att norrlänningarna inte ska få tillgång det överflöd av droger som medelklassen i storstäderna har.

Dessutom måste nog förhärdade kriminaldårar uppleva det norrländska inlandet som behagligt fritt från poliser.
Skulle det mot all förmodan vara så att de larmas ut tar det dessutom lång tid innan lagens långa arm hinner fram.

Man drabbas lätt av tanken att just kriminaldårar skulle vara särskilt dumma i huvudet. För en någorlunda vettig människa finns det rimligtvis ingen anledning att leva det livet som de gör. Att de skulle vara korkade är emellertid en myt, anledningen till att de är kriminaldårar beror på att de finner livsstilen rimlig. Sålunda är det också fullt rimligt att maximera profiten, i grund och botten torde det vara den primära drivkraften som för vilken handelsman som helst. Alltså tröttnar de på att skjuta och bomba till slut.

Med KLP:s syn på hur polisen ska vara uppbyggd vore utvecklingen mycket lätt att stoppa. Vi önskar att polisen ska ha en mycket stark lokal förankring.
Polischefen väljs och avsätts i allmänna val, alltså har han eller hon mycket starka incitament för att rätt dra en slipsten gällande lokala och inflyttande kriminella förmågor. Självklart kan man också utforma systemet så att åklagarna och domarna väljs lokalt.

Det behöver knappast påpekas, men jag gör det ändå, att lagstiftningen också kan tillåtas variera lokalt. Då kan exempelvis blöthjärtade MiljöPhascister och andra typer av vänsterister utforma sina tillåtande genus-, anus- och multikulturella helveteshålor precis som de vill. Laglydigt och hederligt folk får givetvis utforma sina idealsamhällen.

Den djupaste skiljelinjen mellan min mörka höger och den i samhället förhärskade vänsterismen går, misstänker jag, i synen på kriminaldårarnas eget ansvar.
Min bestämda uppfattning är att man oavsett bakgrund och förutsättningar har ett betydande eget ansvar. Vänsterismen anser att folk är utsatta för omständigheternas spel och saknar förmåga och insikter själva. Det är därför vänstern är så fördömt upptagna med tanken på att rehabilitera.
Jag har i princip inga problem med att låsa in folk och kasta bort nyckeln. Eller för den delen kasta ut dem från Sverige.

Självklart är detta ännu en prioriterad fråga att hantera när jag sitter i riksdagen efter valet 2022!