Kort och Svart!

Kort och Svart! 1

Det har inte undgått någon att Nyamko Sabuni har avslutat sitt arbete som partiledare för Liberalerna.

Orsaken därtill kan vi bara spekulera över eftersom Nyamko Sabuni ännu inte talat om det för oss. Vi får sannolikt vänta ytterligare ett tag tills hon slickat sina sår och skrivit på ett lukrativt bokkontrakt.

Men spekulera kan man alltid, eller hur?
Beror hennes misslyckande att lyfta Liberalernas opinionssiffror på hennes politiska stil inte går hem? Dessutom är hon ju både kort och svart!

Just den slutsatsen drar Liberala ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari. Åtminstone om man får tro en artikel i måndagens nätupplaga av Expressen.
Sannolikt är det så att det låter helt i sin ordning om det kommer från hennes mun. Om jag skulle yttrat samma sak hade det sannolika resultatet blivit offentlig kölhalning.

Romina Pourmokhtari är nämligen av namnet att döma inte heller av helsvenskt ursprung. Hon är uppvuxen i Sundbyberg och har ett stort engagemang i politiska frågor som berör utbildning, integration, feminism och motverkandet av hedersförtryck. En tvättäkta vänsterbliven Liberal med andra ord, och en sådan kan givetvis inte se några direkt vettiga skäl till att varken Sabuni eller det egna partiet misslyckas.

Det måste helt enkelt bero på något annat än att deras förslag till hur Sverige ska ordnas är fel och i många fall helt verklighetsfrånvända.
Som att träskallarna till väljare inte kan begripa att en kort och svart kvinna är den kraft som ska ena oss och leda landet in i framtiden.

Nu kan jag visserligen bara tala för min egen del. Men problemet för Nyamko Sabuni har definitivt varken legat i kroppslängden eller hudfärgen, som för övrigt är mera brun än svart.
Problemet är att folk inte tycker sig ha någon nytta av Liberalernas politik. Detta oavsett vilken partiledare som företräder politiken.

Liberalerna har spelat ut sin roll som marginalparti eftersom de med sådan kraft understött polariseringen av vårt samhälle. Genom att inte våga stå emot inflödet av bidragsmigranter har representanterna för den svenska snällismen grävt sin egen grav. Det som fungerar i ett relativt homogent land är urbota dåligt i dagens gangsterland. Självklart blir inget bättre av att ungdomsförbundets ordförande är en uttalad rasist som skyller sakernas tillstånd på partiledarens hudpigmentering.

Till Romina Pourmokhtaris förtret måste jag således meddela följande: även med Nyamko Sabuni ute ur leken ser det mörkt ut för Liberalerna!
Inte för att partiet haft mycket att komma med innan. Nu är Liberalerna helt obsoleta, redo att läggas på historiens kompost och glömmas bort!