Konspiration?

Konspiration? 1

Man kan hålla det för självklart att jag inte sysslar med konspirationsteorier.

Men lite märkligt är det att Sveriges ”statsminister” går in i coronakarantän samtidigt som försvarsmakten patrullerar Visbys gator och Ukrainas myndigheter utsätts för en IT-attack.
Det miljöphascistiska bråkröret Märta Stenevi har dock, hittills, klarat sig igenom alla hemtester för det påstådda dödsmördarviruset.

Är vi i själva verket utsatta för en gigantisk rysk krigslist, maskirovka som det kallas på fackspråk?
Självklart är så inte fallet. Men det är liksom tacksamt att tänka sig något sådant när dumheterna i samtiden hopar sig. Det ger så att säga tröst i bedrövelsen.

Ytterligare järtecken är att Region Blekinge, Halland och Stockholm upphör med att rekommendera folk att testa sig för dödsmördarsmittan om man sammanlever med någon som har covid-19.

Ur en konspirationsteoretisk synvinkel beror detta på att Stockholm som huvudstad och Blekinge med sin stora marinbas är primärmål för en storskalig rysk invasion. I Halland planerar säkert Putin att luftlandsätta för att säkra Kattegatt och splittra det svenska försvaret (som till stor del spänner musklerna i Visby). Sålunda måste man frigöra sjukvårdsresurser i de tre regionerna.

Eller så är det enkelt att testerna förra året kostade över 15 miljarder kronor. Man har inte råd helt enkelt. Allt måste också ha ett slut, även dödsmördarpandemier.

En sak är dock säker vad avser konspirationsteorier. Det är vi ute i högermörkret som står för dem om man får tro vänstertomtarna.
Vanligtvis, verkar det som, är det för att vi anför andra synpunkter än de som folk ska hålla för sant.

Som att jorden håller på att gå under av klimatförändringar för att Olle Karlsson på landsbygden kör bil till jobbet varje dag. Eller att historien blir bättre för att man välter statyer av män som på 1700-talet inte uttalade sig entydigt fördömande om slavhandel.
Eller att alla män är potentiella våldtäktsmän bara för att kultursnubbar och muselmaner inte kan hålla kåldolmen i styr.

Eller, för den delen, att dödsmördarviruset vars härjningar det stora flertalet faktiskt överlever, åtminstone fler än de som dör, inte skulle vara civilisationens undergång.
Man drabbas lätt av uppfattningen att mantrat gilla olika bara gäller dem som nogsamt håller sig inom de snäva gränser som kollektivet stakat ut.

Är det förresten någon som hört något kring Lars Vilks olyckliga frånfälle den 3 oktober förra året?
Där har konspirationsteoretiker något att bita i.
Sannolikt är det väl så att förklaringen till olyckan är ganska enkel. Det blev fel på bilen eller så nickade han som körde till, möjligen blev han akut sjuk. Det är givetvis ett tråkigt men fullt plausibelt händelseförlopp.

Verkligheten är ju sådan, högst oförutsägbar och många gånger tråkigt brutal.

En sak är definitivt säker. Alla som inte vill leva under kollektivets förlamande filt av påstådd gemenskap och endräkt måste stå på tå och kritisera systemet som sådant.
Vi får liksom aldrig ge dem en chans att hämta andan.

Finge jag bestämma skulle flera skriva insändare till landets lokaltidningar. Fler borde skaffa sig tillgång till exempelvis Facebook och trolla lite därstädes.
Jag försöker så gott det går själv genom att sprida mina tankar på Region Hallands plats på Facebook, vilket tycks skapa en synnerligen stor irritation bland dem som vanligen skickar hjärtan till varandra för att de testat sig för femtielfte gången. Det gäller så att säga att utmana dem lite, att låta dem få ta del av andra tankar även om stackarna råkar få huvudvärk.

Det är för övrigt ganska trevligt att ta del av deras galla när jag bara hänvisar till officiell statistik men tolkar den på ett annat sätt än vad Expressen, Aftonbladet, DN, SvD och (S)(V)T sagt åt dem att tolka den som.
Det räcker åtminstone för kallas konspirationsteoretiker.

Tänk om jag fick nöjet att göra samma sak från riksdagens talarstol. Det borde tillföra lite hetta till kammarens debatter!